COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 968
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 090
  • MI
Е, колко му е глоба 100-200 евро за да се разходиш, Васил ги от джобни и си джиткаш. Joy: Честно, понякога се изумявам от коментари.

# 6 091

Това и за тук /Нидерландия/го мислят.Сега сме в къщи,вчера говореха за групов имунитет,днес четаи че полицията се готви за пълен блокаж.
Тук са над 2000 случая и мад 70 починали

Защо толкова много починали на 2000 случая? В Норвегия последните данни са 1781 заразени и 7 умрели. И то при условие, че не всички се тестват, а само малки групи. Да не би и при вас да е така? Да тестват малко? Знае ли се какви са починалите? В Норвегия са хора над 80, мисля, че само един е под 80.

# 6 092
  • София

Но искам достоверни източници, че в Италия, Испания и Франция някой военен дрънка с оръжие, за да сплашва населението да си седи по домовете. И това в 21 век, в Европа?
Във Франция военните се намесиха по начина, по който при нас – с военна медицина, но те имат много по-голям ресурс. Медицински самолети и хеликоптери, болници, които никога преди не са били ползвани за граждани. Транспортират тежките случаи от претъпкани болници в огнищата във военни болници, защото в хеликоптерите и самолетите на военните има апарати за обдишване. Иначе навсякъде има огромни количества мобилизирана полиция, наистина огромни. И навсякъде ги е страх от военните, по френските телевизии постоянно обясняват, че военните няма да правят десант и да не страхуват като ги виждат. Какво ще направят точно, никой не знае. Истината е, че опасността от бунтове навсякъде е съвсем реална, затова и мерките на много места се забавиха толкова. И тук само допреди 10 дни и хората масово, а и наши родни психолози се изказваха неподготвени по медиите и в интернет, че това с вируса е масова психоза и изобщо няма такъв вирус, или изобщо не е опасен.

Като гледам данните на глава от населението ние съвсем навреме взехме мерки. Движим се с около 10 дни зад Франция, т.е. след около 10 дни трябва да имаме 1000 болни. Пак казвам, смятам ги на глава от населението, защото Франция са с 10 пъти повече население и нашите 100 отговарят на техни 1000 на глава от населението. Те взеха строгите мерки на около 8-9 000, все едно тук на 800 болни. Може и да удържим фронта и да се разминем с по-малко щети, заради това, но да видим с какви темпове ще расте броят.

# 6 093
Но искам достоверни източници, че в Италия, Испания и Франция някой военен дрънка с оръжие, за да сплашва населението да си седи по домовете. И това в 21 век, в Европа?
Ами с военни и оръжие още не, но полицията - да. Мен (в Комо) ме спряха преди два дена да ме питат къде отивам (бях буквално на 15 метра от входа ми) и ме засилиха да се прибирам. Бяха много любезни и аз любезно се прибрах.
Би ли написала, дали носят защитни маски, ръкавици?
А ти? Носиш ли и ако да, какво?

В Чехия е забранено излизането извън дома без ръкавици и маски.
Кой как си ги набавя си е негов проблем. Глобите са големи.

# 6 094
Като нищо французите ще възстанат на бунтове и размирици. Няма да се учудя, ако почнат протести и стачки! Типично е за тях!

# 6 095
  • Пловдив
Ако това през февруари е било корона, а не грип, сега щяхме да сме по- зле от Италия. А и много деца боледуваха, което не е характерно за коронавируса.
Във Франция ходят на работа с декларация. Можел да разходи кучето и да правиш джогинг недалеч от дома си.

И водите във Венеция се избистрили, защото няма лодки.

Ще ни удължат това положение със сигурност докъм средата на април поне.
Военни за сега няма да се включват, но и да се включат, ще е за спиране на достъп до населени места. Че те полицаите не са безкрайно много.

# 6 096
4000 глоби във Франция в сряда.

# 6 097
В Италия от колко дни всички са по домовете си ,а новите случаи непрекъснато растат.
Версията ми е следната:
Като се има предвид колко социални са  и как това  е цяла една култура на поведение -вероятно си ходят на гости по комшийски,необезпокоявани и не проследявани от никой.Нямам други обяснение.

# 6 098
В Италия от колко дни всички са по домовете си ,а новите случаи непрекъснато растат.
Версията ми е следната:
Като се има предвид колко социални са  и как това  е цяла една култура на поведение -вероятно си ходят на гости по комшийски,необезпокоявани и не проследявани от никой.Нямам други обяснение.
Според всичко прочетено, оставям с впечатление, че е заради дългия инкубационен период. Сега се проявяват последиците от преди 20 и повече дни, когато нямаше още карантина.

# 6 099
Ако е така, то при нас големия пик предстои. Едва сега много хора започнаха да осъзнават, и да прибират родителите си у дома.

# 6 100
Версията ми е следната:

Аз преди бях писал, но да кажа пак. Един от клиентите ми е в Италия и жената каза, че си правели партита по домовете. Но това беше в първите 2-3 дни от карантината.

# 6 101
И резултатите се проявяват сега... Безхаберие и безотговорност, типични и за нас за жалост.

# 6 102
И резултатите се проявяват сега... Безхаберие и безотговорност, типични и за нас за жалост.

Така си е. Аз може и да съм имал някои спорове тук, но да се събираш по домовете е престъпна безотговорност. Каза ми тогава , че даже си имали име - коронавирус партита.

# 6 103
Опитвам се да намеря систематизирана информацията за българия—актуални мерки и статистика, но сред толкова коментари не мога. Някой да знае къде мога да проверявам сбито най—важното?по телевизиите и вестниците разводняват в отдвлни новини.

# 6 104
  • София
Версията ми е следната:
Имам приятелка в предградие на Милано, в карантина са от месец почти и там не се събират. Събирали са се първата седмица, сега вече и за разходка не излизат. А иначе цялата страна е под карантина само от 10 дни. Докато се разболеят и всички заразени преди карантината в по-голямата част на страната, която много късно влезе в мерките, ще мине още доста време. И при испанците, и французите ще има тепърва да валят много на ден, но испанците доста по-драматично изпуснаха нещата. По едно време вървяха с една стъпка с французите, но сега са двойно.

Общи условия

Активация на акаунт