COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 968
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 000
Имаше предложение за пенсионерите, да излизат само в определени часове.
Това също е вариант, да не се смесват с активното население.

# 6 001
Скрит текст:
Кунчев: +3 нови случая, общо 110
Но не казва къде са. Също така казва, че следващата стъпка вероятно ще бъде ограничаване на движението на възрастните хора.
Изключително ми е интересно, да чуя/видя как ще стане това нещо законово.
По време на ИП много лесно.

Само по възрастов признак?
Възможно е и по признак "здравословно състояние", за да включат и хронично болните.

# 6 002
Изобщо не вярвам че Домусчиев е болен,това е абсолютен шантаж отново.Вярвам че има вирус и не е за подценяване,но много е пресилено хора!

Да бе, той целия свят играе театър.

Да ,така мисля!Американците превърнаха филмите си в действителност!Абсолютна лудост е това!Пак казвам -има ковид ,но не е чак толкова страшно!

# 6 003
Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви затягане на мерките във връзка с епидемиологичната ситуация в страната и в света. Това се съобщава от РИА Новости.
Той отбеляза, че препоръките за карантината на Министерството на здравеопазването на страната вече са задължителни и също така призова да се остане у дома „инструкция, която е задължителна за изпълнение“.
Премиерът заяви, че е подписал няколко акта за спешни случаи, които също налагат ограничения за движение.
„В трудни моменти трябва да вземам трудни решения“, добави Нетаняху.
Ограниченията, които влязоха в сила, няма да се прилагат за гражданите, които работят в животоспасяващи индустрии.

# 6 004
  • MI
Много е прост отговора за ниската смъртност в Германия - средната възраст на заразените там е около 40 години, в Италия - около 80. О не, в Германия по принцип не е особено по-младо населението, просто до момента основно сред младите циркулира вируса. То и в Италия е тръгнало от младите, но бързо са го предали и на възрастните. Предполага се, че причината са културните различия, мястото на възрастните в семейството.

# 6 005

Уникално предложение. По-добро даже от онова за карантина в колите до и в Банско.

# 6 006
  • София
Домусчиев като ви говори нещо, напомняйте си че има солидни интереси във фармацевтичния бизнес.
Ветеринарна фармация, обаче, не хуманитарна.

Фармацията не се дели на хуманитарна (хуманна може би сте имала предвид) и ветеринарна.
Поне в България няма такова нещо. (и по света мисля, че няма някакво деление, фармацията си е фармация)
Ветеринарен фармацевт също няма като професия.
Хуманна, благодаря. Не знам каква фармация е, ама завода на Домуса си произвежда продукти за животни. https://www.biovet.com/bul/welcome.html

# 6 007
Недоволна, и ти си права, ама дано да има храна за животинките. Инак не знам какво ще правя. Честно, не знам, но, ако съм жива и здрава, все ше измисля нещо. Но си права, много права.

# 6 008
Кунчев: +3 нови случая, общо 110

Но не казва къде са. Също така казва, че следващата стъпка вероятно ще бъде ограничаване на движението на възрастните хора.

От къде е това?

# 6 009
  • София
Кои се водят възрастни?

65+

# 6 010
  • София
Чувало ли се е дали ще има някакви помощи за безработните?
Този месец ми беше последният на борсата, бях на няколко интервюта, от 2 ми потвърдиха, че съм одобрена, но ми ги “спряха” до изясняване на ситуацията и малко съм в неприятна и непонятна ситуация.. :/

# 6 011
В Австрия разбивката по състояние на инфектираните е:
97 % леки симптоми
3% в болница
0,6% интензивно лечение.
И тук, както в Германия са предимно по-млади хора, до 50 години.

# 6 012
Не знам дали сте коментирали, защото за няколко часа са написани нови 400+ коментара 🙂, но Мутафчийски каза на следобедния брифинг, че идеята не е да се парализира животът изцяло и не пречи да си върви градски транспорт в София. Аз 7 дни не си показах носа навън (само на терасата), за да съм изпълнителна, отложих куп неща.

Снимките от Италия ме ужасяват, има вероятност да сънувам кошмари.

# 6 013
Това и за тук /Нидерландия/го мислят.Сега сме в къщи,вчера говореха за групов имунитет,днес четаи че полицията се готви за пълен блокаж.
Тук са над 2000 случая и мад 70 починали

# 6 014
Това и за тук /Нидерландия/го мислят.Сега сме в къщи,вчера говореха за групов имунитет,днес четаи че полицията се готви за пълен блокаж.
Тук са над 2000 случая и мад 70 починали

В София всичко е точно.

Общи условия

Активация на акаунт