COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 909
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 105

Ще ни удължат това положение със сигурност докъм средата на април поне.
Военни за сега няма да се включват, но и да се включат, ще е за спиране на достъп до населени места. Че те полицаите не са безкрайно много.

Ако е до средата на април, ще съм безкрайно щастлива! За съжаление, смятам, че домстоят ще е поне до май, ако не и юни, а последиците ще са завинаги, и икономически, и демографски, а най-вече психически..

# 6 106
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Разумният подход е от медицинска гледна точка да има готовност за тези 5%, които ще се нуждаят от болнично лечение, да има къде да се настаняват. В болници да влизат хора само в животозастрашаващо състояние. Животът да продължи нормално. Ако стоим разкрачени още един или два месеца, трябва да затворим държавата. Трябва да се работи. Хората стоят вкъщи и чакат да се заразят и после да умрат. Още веднъж казвам - това няма да се случи.

https://m.fakti.bg/mnenia/456458-doc-mangarov-pred-fakti-chast-2 … zoMXmHabN-7mxgUes
Абсолютно. Удоволствие е да чета разумни и балансирани мнения като това. Лъснаха просто недостатъциците на здравната система навсякъде, не само в България. Надявам се вирусът да ни е за урок и да се позамислят държавите дали здр системи и медицински кадри, апаратури са приоритет или някакво си там потребление, консуматорско общество и забавления. Липсват не само апаратури и мед съоражения, ами и мед кадри, тъй като на никой не му се учи, не му се занимава с хора и не иска да се напряга. Къде къде по-лесно е да си инфлуенсър или нещо друго за престиж и фукня. Надявам се след короната да си преосмислим ценностите.

Напротив, учат се много хора, бълваме медици, но за износ. Защото нямаме условия за специализации - нито места, нито можеш да се класираш без връзки, работиш на минимална заплата. Подигравка е...
Мангъров е много неща, но не и балансиран. И здраво олекна покрай последните си интервюта. Напълно наясно е, че каквото и да направим няма как да поемем толкова болни наведнъж, но толкова му се иска да се докопа и той до парче от баницата.... че не спира да се излага.

Аз подкрепям мнението на Мангъров.
Скрит текст:
Сега, ако нашите учени и Щабът са прави, имат лесен начин за доказване или отхвърляне на тезата на Мангъров - купуват 10 000 теста (със сигурност ако разберат за какво ще послужат, от ЕС ще отпуснат веднага парите), отиват в Банско и тестват всички. По най-елементарна логика, при наличие на толкова чужденци отвсякъде, които са били в Банско, вече в градът трябва да има много заболели от Коронавирус - казват, че един болен заразява поне 5 души. В Банско вече повече от половината трябва да са заразени по тази логика. И да следят какво ще стане там - ще има ли хора, които са се влошили до степен да бъдат закачени на респиратор, ще има ли средни случаи и пр.
 И ако там не се случат катастрофални последици - да ни пускат по живо по здраво от извънредното положение. Така ако не друго, ще допринесат за науката.
И кое точно му подкрепяш? Да не ходим с маски и ръкавици, да се заразим хиляди едновременно и да се тръшнат стотици болни едновременно /като в Италия примерно/? Така дори и хора, които си работят от тях, ще са лишени от тази възможност, а за тези които изискват болнично лечение - за колко от тях мислш, че ще има места в болниците, за апарати да не говоря?!
Аз направо не мога да повярвам, че инфекционист излиза в ефир и приказва такива откровени глупости, които могат да доведат до страшни последици. Добре, че е Мутафчийски всеки ден да обяснява как да не претоварваме и без това осъкатената ни здравна система!
За Банско - това, че примерно едно населено място изкара сравнително леко вируса, не означава, че за друго населено място ще е същото, така че няма как да "ви пускат от извънредното положение", заради едно малко населено място.

# 6 107
  • София
И резултатите се проявяват сега... Безхаберие и безотговорност, типични и за нас за жалост.

Така си е. Аз може и да съм имал някои спорове тук, но да се събираш по домовете е престъпна безотговорност. Каза ми тогава , че даже си имали име - коронавирус партита.
Иване, а какво ти казва сега - имат ли някой измежду тях, който да го е хванал сега?

# 6 108
prolet_inchen, за актуални мерки може да се следят сайтовете на министерства - вътрешните работи, външното и здравното. Аз и на образованието отварям.

# 6 109
  • София
Ако някой журналист чете темата, моля задайте въпроса:
Защо се въвеждат вечерни часове? Каква е логиката на това действие освен да всява паника? Вирусът по-активен ли е нощно време?

# 6 110
https://dariknews.bg/novini/sviat/eksperimentalno-lechenie-ot-ko … -rezultat-2217713
експериментално лекарство в Генуа - оздравял пациент!

# 6 111
  • София
Защо се въвеждат вечерни часове? Каква е логиката на това действие освен да всява паника? Вирусът по-активен ли е нощно време?
Няма логика в подобен въпрос. Отговорът е ясен - твърде много тийнове, и не само, държат да излизат вечер, когато е тъмно и не могат да бъдат забелязани, събират се по групички и така нататък. Особено като почне да се затопля времето!

# 6 112
Почва серияла.
112 случая общо.
Настанени по лечебни заведения, като само за Бургас не съм сигурна, дали правилно чух цифрата:
Варна - 4
Смолян - 3
Перник - 2
Пловдив - 2
Габрово -2
Плевен - 4
Ловеч - 2
Благоевград - 2
Бургас - 2
Лом - 1
ВМА 14 + 21 - не чух достатъчно добре тези 21 дали са  настанени в лечебно заведение или са тестувани.
Александровска - 2
Пирогов - 4
София мед - 1

Общо в лечебни заведения - 84 - тук включвам и 21 от ВМА
Останалите сигурно са по домовете си и са под карантина?

# 6 113
+18 нови болни

# 6 114
  • София
Е, не са плюс 18!!!!! От вчера в 22 ч. вечерта до днес са плюс двама

# 6 115
И резултатите се проявяват сега... Безхаберие и безотговорност, типични и за нас за жалост.

Така си е. Аз може и да съм имал някои спорове тук, но да се събираш по домовете е престъпна безотговорност. Каза ми тогава , че даже си имали име - коронавирус партита.
Иване, а какво ти казва сега - имат ли някой измежду тях, който да го е хванал сега?

Чак в толкова детайли не изпадам да разпитвам, а и не ми е казала. Но идеята ми беше, че може би трябва да добавим 4-5 дни допълнително докато чакаме положителни резултати именно заради несериозното отношение в началото на карантината.

# 6 116
  • София
Това се прави за поддържане на реда, защото в подобни ситуации се увеличава престъпността. Ако всички са си по къщите след залез всеки, който е навън е за арест.
Вероятно е практично за малки населени места, за градове като София ми се струва прекалено.

# 6 117
  • София
По-добре да има вечерен час, за да се кротнат хората изобщо. И през деня трябва да има засилени мерки за сигурност. Аз съм напълно съгласна с вечерен час и полиция по улиците, това е за наша сигурност. Така и потенциално криминалните проблеми ще намалеят. Който ходи на работа - ходи си на работа.

Не разбирам защо толкова се вайкат някои за това, че чужденците ги пускали от Банско, а нашенци не  - нали това е идеята, да не си го занесат допълнително по родните места. Чужденците - прав и път, да си ги прибират техните държави. Мангъров е прав за това, че сега е моментът да влязат вирусолози и подобни изследователи, които да тестват населението - ето им една извадка наготово. Надявам се да го правят вече.

# 6 118
Във Варна 4 нови, или 4 общо?

# 6 119
Във Варна 4 нови, или 4 общо?
общо

Общи условия

Активация на акаунт