COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 887
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 405
  • Пловдив
А този щаб кога успява да работи от толкова медийни изяви? Безсмислено е това явяване по телевизията по Х пъти на ден (освен за някои жени), особено при положение, че не се казва нещо особено смислено.

# 6 406
Понеже тук много се пише за Италия, че била сама. Как си представяте помощта, която трябва да и се окаже? Пари се отпуснаха от Европейският съюз. Ок. Друго какво? При условие, че във всички държави е почти едно и също положението. Маски и защитно облекло не достигат. Лекари също. Каква да е помощта?

И аз това се чудя всъщност.
ЕС винаги е бил обединен в един аспект и това е икономиката, не разбирам защо сега се заговаря, че щял да се разпадне, защото Германия не си е мобилизирала лекарите в Италия? Или Франция не иска да си даде последните маски? Или ако Китай сега беше, както беше в началото на Февруари, щяха се затърчат да помагат на някого. Съжалявам ама си звучи точно като руска мечта това. Италия попринцип икономически вървят към криза, само вирус оставаше.

# 6 407
  • София
Може навсякъде да се въведе правило да се влиза един по един за кратко и повече дезинфеция. Един пример-строежите на блокове не спрират, въпреки че строителните работници работят без маски, нямат течаща вода, та камо ли сапун и не са на метър и половина като гледам.
Може, ама почти никъде не може. Как предлагаш в офисите с много служители да работят по 1? Примерно днес ти си на работа и после си чак на 18.04.2020г., щото до тогава се изреждате по 1? И как биха ти изчислили заплатата тогава? А за строежите, ако не могат да спазват социална дистанция и да имат подвижни мивки - не им е сега времето да работят.

# 6 408
https://www.hospitalpulmed.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% … NrsTeXlg6eX1380S0

за Пловдив - „Пълмед“ разполага с лаборатория, която може да извършва диагностика за SARS- COV- 2 ( COVID – 19) с PSR метод. Пробовземането се осъществява извън лечебното заведение в обособено за целта място (кабината зад Аптека Пълмед) от 12:00 до 14:00 ч. всеки ден .

Резултатите от пробите се предоставят в рамките на 48 часа, в зависимост от натовареността на лабораторията. При необходимост часовете за пробовзимане, ще бъдат увеличени.

# 6 409
След фриволното поведение на не "уважаемият" Марешки, съобщенията, че куче "бере душа" защото го разходила цялата фамилия"и било отдадено под наем за разходки, нещо приземяващо от Ланцет." Жизненоважно е правителствата да виждат работниците не просто като пешки, които да бъдат разположени, а като човешки индивиди."
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736( … =fbp-374651963469

# 6 410
Някой тук спомена, а и съм говорила с хирург, че през платнените вирусът минава, захапал франзела. Имайте го предвид. Не е въпросът в прането и гладенето, а в големината на молекулата на коронавируса.
Хирургът има предвид, че старата марля е като днешния тензух, а стария тензух е като днешното хасе.
Нищо не пречи да се направи двуслойна маска от плътен плат /прилепва по добре, може и чорапогащник за най-външен слоя/ и между двата да се слагат нетъкан тексил /в него вероятно вируса си блъска главата и умира или получава комоцио/.Grinning

# 6 411
Напротив! Вируса е много по-малък от повечето познати и доста /в пъти с дни/ по изтръжлив на различни повърхности, отделно във въздуха се задържа много по-дълго отколкото обикновен грипен вирус примерно!
Коронавирус (средно) - 125 nm
Грип тип А (средно) - 80-120 нм.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 13:59 от Не се сърди, човече

# 6 412
  • София - Рим и обратно
Работя с лекари, спасяващи животите на децата и близките ви в Пирогов. Призовавам ви от тяхно име - престанете да се запасявате с маски, шлемове и други предпазни материали, хората няма с какво да работят! Като искате - шийте си, само не ги изкупувайте като невидели!

# 6 413
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, а като си пуснем всички отпуската и производството ни спре, заплати после откъде? То не всичко е само храна и тоалетна хартия. Зависи кой какво работи, каква е организацията в самата фирма и дали има мерки за безопасност.
По белия свят държавите ще поемат заплатите на хората в техническа безработица, у нас - един месец само. И то ще е на база кой на какво е бил осигуряван. И после?
Позната е в принудителен отпуск. Към момента ползва платен от миналата година, след това - неплатен. Иска ѝ се да ходи на работа.

И аз съм така . Казаха ми пусни си молбата за дните от миналата и досега - общо 9 дни до 29.03 вкл.  после ще искам да ходя на работа април И следващите  месеци , иначе  кой ще ми плати квартирата и кредитната вноска към Банката  ?
Заделени пари - нямам и живея сама .

# 6 414
  • на пистата
Едно време имаше аналгин-хинин
И аз за него се сетих 😁
Спряха го,а се оказа че един ден ще ни помагне ...(шегувам се)

# 6 415
Не става въпрос само за Италия - всяка от останалите страни може да се окаже в това положение. Какво направиха солидарните - ами оказа се, че от цялата им политика и прехвалена икономика резултатът сега е хаос, невъзможност на здравните системи да се справят, дефицит на жизненоважни продукти и шут на солидарността и ценностите, когато опира ножът до кокала. Германия няколко пъти преправя някаква разпоредба, с която забранява износ на маски и подобни. Стигнаха дотам, Китай да им праща такива неща.
Разбирам да кажеш, че Германия е имала запаси от маски и т.н. и да не иска да ги дава, ама в Германия и по цял свят в момента е така. Как да даде нещо, което самата тя не притежава? Те търговците още през февруари изпокриха маските, разпродадоха или ги изнесоха за Китай.

# 6 416
Гешев пак си иска военното положение

# 6 417
  • Germany
Всъщност здравните министри на страните в ЕС се събраха още в началото. Не стигнаха до общ план и още тогава решиха всяка страна да се справя със собствени мерки. Вижда се обаче, че следват долу-горе една политика. Ограничаване на социалните контакти, затваряне на различни неща и накрая когато случаите се увеличат и домашна карантина. Какво повече да направят? Да съберат европейска армия да се бори с вируса ли? А Германия може и да чака маски от Китай, защото всички държави изпращаха на Китай маски, да вземат да произведат малко и да помогнат. Да не говорим как масово азиатците януари и февруари изкупуваха маски от Западна Европа и Щатите и пращаха с кашони.

# 6 418
Магазините ще обслужват само възрастни хора рано сутрин. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който инспектира завода на Интендантско обслужване в Калофер. Мярката е по препоръка на оперативния щаб във връзка с разпространението на коронавируса и все още се обсъжда.

От 5 до 8 сутринта магазините да обслужват само възрастни хора, поясни премиерът.

# 6 419
Това може да го каже само човек, който не се чуди с какво ще си храни детето и с какво ще си плати сметките. Аз съм самотен родител и нямам кредити и ипотека, но ако другият месец съм неплатен отпуск (този съм платен) не знам как ще оцеляваме. И заплатата ми не е хиляди, че да спестявам. Ама то много лесно отстрани да лаеш. Не знам кое р=е по-лошо-да се гътнеш от вируса или от мизерия!
Затова има социална политика. Разбира се нашата е далеч от тази на развитите страни, но я има. Държавата плаща 60% от заплатите на служители в затруднени компании. Не е много, но не и малко.
Вече обясних по-горе, че държавата не плаща 60%. Има предложение за това, но работодателя дължи осигуровките на 100% от заплатата. Така реално помощта е около 3пъти по-малко. Поправете ме ако греша

Общи условия

Активация на акаунт