COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 724
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 435
Слушам по радиото оферти за Великден, в тоя и оня хотел и ресторант, с участието на нам кой си. А нали не трябва?

# 6 436
Нищо не е затворило по производства,  един Арсенал се  спомена и това е.
Преди минути говорих с близка,  работи в производство за алкохол, по една маска на всички да си я перат вкъщи, който в извозващия автобус е без маска 50лв.глоба. Бачкане по 12 часа, че и в събота включително.

# 6 437
  • София
Слушам по радиото оферти за Великден, в тоя и оня хотел и ресторант, с участието на нам кой си. А нали не трябва?
Платени реклами са, отпреди. Защо да ги спират, за да са в неизпълнение? А и хотелите - нищо че няма да приемат гости, поне имената им да се чуват, така и така са на огромни загуби...
kostamosta, къде е този апокалиптичен сценарии?

# 6 438
За часовете за възрастни - предвид това, че вирусът остава по повърхностите, персоналът е с разнообразна възраст и минават през общите части на зградите си, не мисля, че ще има ефект.

В Чехия тази мярка за пенсионерите е част от пакет от мерки. Във всички магазини се влиза само с маска, а вече и по улицата можеш да вървиш само с маска. Маската се сваля чак вкъщи... Затова си мисля, че ще има ефект. Но това е за Чехия...

# 6 439
Някой има ли инфо колко теста направиха Германия за последната седмица и колко теста направиха Италия? Защо в Германия има значителен приръст на заболели, но починалите са много малък процент. Може би немците използват тактиката на Южна Корея.
Италия сама си ги прави нещата, още в началото трябваше да затворят Ломбардия, а не да чакат целия север да замине на юг и да обявят карантина.
Впрочем тези данни доказват, че има много скрити болни и това изкуствено повишава процента на смъртност и го вдига до 3-4, че дори 8%, както и raptor Ви кава, има много хора, които не са тествани.

# 6 440
  • Другата България
ДО 30 март подготвят петстотин легла в арена армеец, щом го съобщават, вероятно ще има сериозно покачване на случаите още днес или близките дни:
https://dnes.dir.bg/politika/sutreshen-koridor-za-vazrastni-v-ma … rizona-do-30-mart
Ето така тръгват фейк новините.
Всъщност пише следното :
Цитат
Военните започват пък учение за разполагане на военнополеви болници в зала Арена Армеец, съобщи още Борисов. Могат да се разгърнат до 500 легла, докладва му пък началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.
Разликата е толкова голяма, между "подготвят" и "започват учение за подготвянето", че съм сигурна, че и сам можеш да я видиш.
Не разпространявайте фалшиви и невярни новини, хората вярват на всичко написано и така се нагнетява още по-голямо напрежение.

# 6 441
  • София
Добре де, това лекарство - Хлороквин - защо не го пробват и у нас? Аз имам чувството, че в чужбина вече им дават сигурно и желирани бонбони, току-виж подействали, нашите само вдигат рамене, викат "Не знам". Ама то така действително ще измислят лекарство конкретно за този вирус, тия пак ще викат, че не знаят...

# 6 442
  • София
Браво, че правят учение! Така трябва, за да не ни хване и тази вълна по бели гащи. Надявам се този път всички управляващи да се стегнат и да покажат, че стават за управници.
То не става на своя глава така с лекарството. най-малкото пациентите трябва да са съгласни.

# 6 443
  • Варна
Добре де, това лекарство - Хлороквин - защо не го пробват и у нас? Аз имам чувството, че в чужбина вече им дават сигурно и желирани бонбони, току-виж подействали, нашите само вдигат рамене, викат "Не знам". Ама то така действително ще измислят лекарство конкретно за този вирус, тия пак ще викат, че не знаят...
Е, нали го пробват. Върху Домусчиев.

# 6 444

Ами как да лекуват с лекарство, което официално не се внася в България?

# 6 445
  • София

Ами как да лекуват с лекарство, което официално не се внася в България?

Доколкото разбирам, Резохин (с активна съставка хлороквин) има. За да се забрани износът на хинин, явно има защо...

# 6 446
Скрит текст:
Платени реклами са, отпреди. Защо да ги спират, за да са в неизпълнение? А и хотелите - нищо че няма да приемат гости, поне имената им да се чуват, така и така са на огромни загуби...
kostamosta, къде е този апокалиптичен сценарии?

Почнаха много да ми трият мненията, че явно са неудобни, но ето ти лек пример без да цитирам дадения човек:

"Използвам го, защото е доста подробен, пък и беше първото, което ми попадна. Ако се разтърсите в Гугъл има доста повече информация. До тук със "младите" в България, които ще го карат като настинка. При толкова болен и стар народ, като нашият, Италия ще изглежда като бледа статистика на фона на това, което ще стане тук. Особено съчетано със слабата но здравна система ще доведе до трагедия съпоставима със тотален геноцид."
Нямам против да ме цитираш.
Заставам зад мнението си. Да, ако в България стигнем до брой заболели в Италия, това там ще е нищо, сравнено със това, което ще е тук.
Заради слабата ни здравна система и болно и застаряващо население. Затова съм дала и доклад, описвайки защо точно него.
Със 50% болни от хипертония на възраст м/у 45-65, колко ще бъдат жертвите ако се заразят 10 000 само. Ето ти жокер- хипертонията е едно от водещите хронични, които допринасят за усложнения при Ковид-19. А диабет колко ли имат? Той също е водещ. Тук също влиза и преддиабет, който пък се открива трудно, чудя се, колко ли хора са болни без да знаят?
Та кое е апокалиптичното? Това, което говоря е реалност, доказана у нас.
Знаете ли колко 30 годишни са с диабет и високо кръвно? А с други хронични заболявания?

# 6 447
Дадох ви линк, че се взимат мерки за започване на произвеждането му.

# 6 448
Според Дневник купените от държавата тестове са 500, останалите не се знае от къде са...

# 6 449
  • София - Рим и обратно
Италианците още тия дни ще пробват лекарството за артрит, което са им препоръчали китайските лекари. Казаха сутринта, че няма да губят обичайното време за тестване, а направо ще го пускат. Обясниха и много ясно, че лекарството НЕ лекува, а облекчава пневмонията.

Общи условия

Активация на акаунт