COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 709
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 450
То в момента положението е "удавник за сламка се хваща", така че няма да се изненадам, ако се прескочат всички обичайни правила и срокове. И дори само облекчаването на пневмонията и съкращаване на времето на боледуване е огромен плюс.

# 6 451
Според Дневник купените от държавата тестове са 500, останалите не се знае от къде са...

Генерала го каза вчера - от дарения и благодари на всички дарители

# 6 452
Облекчаване на пневмонията не е малък ефект, защото хората умират от дихателна недостатъчност, преди да подейства каквото и да е лекарство за лечение на пневмонията. Хайде дано има светлина в тунела!

# 6 453
За възрастните искали посещение до магазина от 5 до 8 часа.Че в малката провинция при нас такъв магазин,където отваря в 5 ч.-няма.Те започват работа от 7,30 Angry
При нас вече такситата возят само по 1 човек,за повече хора отказват -наредбата ни е такава

# 6 454
За часовете за възрастни - предвид това, че вирусът остава по повърхностите, персоналът е с разнообразна възраст и минават през общите части на зградите си, не мисля, че ще има ефект.

В Чехия тази мярка за пенсионерите е част от пакет от мерки. Във всички магазини се влиза само с маска, а вече и по улицата можеш да вървиш само с маска. Маската се сваля чак вкъщи... Затова си мисля, че ще има ефект. Но това е за Чехия...
За Чехия може -ние сме пак МРЪН-не е лоша идея,макар,че не знам някой да отваря в 5.Относно оставането на вируса по повърхности-онзи ден на касата на Метро пръскат с дезинфектант след всеки и даже ме накараха там в-у него да сложа парите и в-у напръсканото ми върнаха ресто.Така ,че биха били по-предпазени отколкото с останалите..Тъкмо няма да се сместват с онези на които все им пречат Simple Smile И в чешките форуми така ли се оплакват хората ми е интерсно или просто правят каквото трябва Simple Smile

# 6 455
Допълнителните тестове са по програма специално създадена и платена от ЕС. Нашите си плащат само транспорта!

Тези дни 60 000 теста са заминали за Африка.

# 6 456
https://twitter.com/yaletung/status/1240907645516734465

Новини от доктора с ковид.
12 ден - продължава да има кашлица, появила се е гадене и диария.  Няма задух, няма треска, няма болки в гърдите. Терапията му до днес е била с парацетамол и въпросното лекарство за малария. От днес минава на антибитично лечение с азитромицин. Еми това е, човека е много по-добре. Аз лично се надявам да прочета накрая "I'm recovered".

# 6 457
Гледах Daniel Tsachev преди малко, казва че в Китай са открили лекарство, което действа срещу коронавирус. Тествано е на пациенти в Китай. До септември щяло да се разпространи.

И аз сега го гледах, ама септември ми звучи все едно е след 15 години. Дотогава кой знае какво ще стане.

# 6 458
В Чехия е добре прието това с маските. Даже в Китай го правеха и с дронове ги следяха.
Тук има хора дето са без маски-нямало, не им дали, ама не били болни.
Това българска работа-щом не си болен уж, значи нямаш нужда. Щом няма и са кът маските, няма да положиш никакви усилия да направиш, потърсиш и предпазиш. То и да имаше, щом уж били казали, че маските не те предпазват, а пазиш другите не вярвам да си сложат доброволно някои дори и да са им безплатни. Защо да пазиш другите, виж себе си-да. Такъв ни е манталитета за жалост.
Трябва и тук да е така -всички с маски, каквито и да са, да е задължително и да се следи
.
Ти пазиш другите, но и те пазят теб, когато са с маски. Така заразата се ограничава донякъде.

# 6 459
Стана ми тъжно като се замислих за хората над 80-те. Не са прави точно за тях да твърдят някои, че така или иначе са към края на дните си. Точно тези хора са като едни стари борове, оцелели сред безброй бури в гората. Те са сървайвъри. Слабите, болните, окапват обикновено по-рано. Колкото и дни или години да имат пред себе си 80-годишните, по-добре да ги изживеят с близките си. А не прикачени към някаква машина и изолирани от света. Много тъжен край след тежката битка с живота, която са имали. Защо изобщо трябва все още да се убеждаваме в тази тема, че няма страшно щом децата и младите не са застрашени? Нима не загубихме нищо когато си отидоха на достолепна възраст Валери Петров или Стоянка Мутафова? Ужасни сме, ей...

# 6 460

Доколкото разбирам, Резохин (с активна съставка хлороквин) има. За да се забрани износът на хинин, явно има защо...

Резохина е спрян от производство от две години. Сега се опитвали от няколко дни да осигурят внос на активната съставка.

# 6 461
Една много добра новина. От "Капачки за бъдеще" работят с фирма QuickCargo, която от своя страна предните месеци е помагала с хуманитарен транспорт на Китай. Помолили са за защитни облекла и маски и китайците са им казали, че ще помогнат, само трябва да информират какво количество им е необходимо. Сега във фейсбук се споделя формата, която всяка болница, която има необходимост, трябва да попълни. Дано се задействат по-бързо.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1060972964302124& … d=472590329807060

# 6 462
  • София
До нас работят разни малки магазинчета за плочки, брави и др... които и без това събират 5 клиенти седмично.. не виждам драма...
Драма няма. Просто никой не купува. Или почти никой. А след 1-2-3 месеца ще е никой.

Който има неотложен ремонт вкъщи купува.

# 6 463
Скрит текст:
Скрит текст:
Слушам по радиото оферти за Великден, в тоя и оня хотел и ресторант, с участието на нам кой си. А нали не трябва?
Платени реклами са, отпреди. Защо да ги спират, за да са в неизпълнение? А и хотелите - нищо че няма да приемат гости, поне имената им да се чуват, така и така са на огромни загуби...
kostamosta, къде е този апокалиптичен сценарии?

Почнаха много да ми трият мненията, че явно са неудобни, но ето ти лек пример без да цитирам дадения човек:

"Използвам го, защото е доста подробен, пък и беше първото, което ми попадна. Ако се разтърсите в Гугъл има доста повече информация. До тук със "младите" в България, които ще го карат като настинка. При толкова болен и стар народ, като нашият, Италия ще изглежда като бледа статистика на фона на това, което ще стане тук. Особено съчетано със слабата но здравна система ще доведе до трагедия съпоставима със тотален геноцид."
Нямам против да ме цитираш.
Заставам зад мнението си. Да, ако в България стигнем до брой заболели в Италия, това там ще е нищо, сравнено със това, което ще е тук.
Заради слабата ни здравна система и болно и застаряващо население. Затова съм дала и доклад, описвайки защо точно него.
Със 50% болни от хипертония на възраст м/у 45-65, колко ще бъдат жертвите ако се заразят 10 000 само. Ето ти жокер- хипертонията е едно от водещите хронични, които допринасят за усложнения при Ковид-19. А диабет колко ли имат? Той също е водещ. Тук също влиза и преддиабет, който пък се открива трудно, чудя се, колко ли хора са болни без да знаят?
Та кое е апокалиптичното? Това, което говоря е реалност, доказана у нас.
Знаете ли колко 30 годишни са с диабет и високо кръвно? А с други хронични заболявания?
Ами всичко е апокалиптично за момента. Ако възнамерявате да напишете нова книга, която да замести Откровение, идейно успявате.
Какво постигате като дадете тази информация публично и обяснявате, че изход няма? Дайте решение.  Най - лесно е вайкането, критиката и констатиране слабостите на другите. Хайде преди да видите клечката в окото им извадете гредата от вашето.

# 6 464
  • София
Мой близък, възрастен човек живее в провинцията, в село без магазин. Досега ходеше 2 пъти седмично до града - да се разходи, да напазарува и да види познати. Ако приемат ограничаване на пазаруването между 5 и 8 той остава без достъп до магазин и аптека. Просто няма транспорт толкова рано сутрин. Unamused

Общи условия

Активация на акаунт