COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 508
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 495
А къде са лекували с хинин?

# 6 496
А може и да е елиминиран именно благодарение на груповия имунитет.
Само казвам.

Забелязвам, че логични въпроси рядко се задавт или ако се зададат, бива даден един от 3-4те отговора , които се тръбят по медиите нон стоп.

Някой може ли да обясни логично, ако в Китай не е изграден групов имунитет, как точно тези 15-20-30 случая на ден не водят до нова верижна реакция и втора вълна на епидемията , при положение че на теория и 1 % от  населението им не го е изкарало ?

Те не са ли блокирани все още? Аз разбрах, че след като имат 14 последователни дни без новозаразени, тогава ще вдигнат блокадата.

# 6 497
https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/20/4043681_durjavata_moje_d … vsichko_no_kakuv/
Много точно интервю на Мангъров, но жалко че ще остане неразбран. Винаги съм се чудела от къде това спокойствие. Истината е в края на статията.

# 6 498
  • София
Само казвам.
Не може да се изключи напълно. Ето на публикация: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.12.20022434v2.full.pdf
 тия твърдят, че един заразен заразява не други 2 и нещо а 5 и нещо, че огромна част от населението на Ухан се е заразила, че смъртността на вируса е 0.05 процента- по-малко от грипа ....
 Аз мисля, че статията има голееееми проблеми, но ето че има и такива оценки при това с аргументи някакви ...

# 6 499
Новите случаи не ги пускат, а ги карантинират без достъп до другите. В Китай предаването на болестта не спря, защото се е стигнало до имунитет, а защото прекъснаха връзките и заразата.

# 6 500
Скрит текст:
А казаха ли за лекаря от Пловдив как като е без симптоми се е тествал?

Аз разбрах, че е с леки симптоми. Нямал е контакти с пациенти, не е излизал в чужбина. сигурно и други лекари има заразени в Пълмед.

Относно пораженията върху дроба за преполедувалите:
"Първите научни съобщения са, че остават поражения – особено при тежка пневмония“, отбеляза шефът на ВМА.
Има ли "лека пневмония"? Нали пневмонията е това, което убива при заразяване с вируса.

Убива бъбречна/полиорганна недостатъчност, която може да се развие в последствие, не самата пневмония.
Така...цитирах този пост,защото след това вече съм сигурна,че баба ми е прекарала вируса.Пълво с 39.5 темп,излив в белите дробове,после бъбречна недостатъчност...и на края я изписаха без ясна диагноза(3седмици лечение).

Малко нереалистично. Короната е с белодробна недостатъчнодт, не бъбречна недостатъчна. НО да, шууур, корона вирус е било...

# 6 501
Някой тук спомена, а и съм говорила с хирург, че през платнените вирусът минава, захапал франзела. Имайте го предвид. Не е въпросът в прането и гладенето, а в големината на молекулата на коронавируса.

Ама тая молекула не си лети във въздуха като муха! Вие как си го представяте това? Тя е в пръските от кашлица / кихане, тя не си лети самостоятелно, моля ви! Маската спира пръските при кихане/кашлица.
Само да кажа, пе все още се намират полумаски за многократна употреба. Изглеждат стряскащо, но по-добре от нищо.

# 6 502
Скрит текст:
Само казвам.

Забелязвам, че логични въпроси рядко се задавт или ако се зададат, бива даден един от 3-4те отговора , които се тръбят по медиите нон стоп.

Някой може ли да обясни логично, ако в Китай не е изграден групов имунитет, как точно тези 15-20-30 случая на ден не водят до нова верижна реакция и втора вълна на епидемията , при положение че на теория и 1 % от  населението им не го е изкарало ?

Как би се случило логично:
Новоразболели се няма.
Новите случаи са на влезли от чужбина, но всички влезли от чужбина са в 14 дневна карантина, тоест дори да проявят симптоми, не могат да заразят други

# 6 503
Само казвам.
Абсурд. Тогава защо карантинират всеки, влизащ в страната. Впрочем Южна Корея май изживяват втора вълна.

# 6 504
Скрит текст:
Само казвам.

Някой може ли да обясни логично, ако в Китай не е изграден групов имунитет, как точно тези 15-20-30 случая на ден не водят до нова верижна реакция и втора вълна на епидемията , при положение че на теория и 1 % от  населението им не го е изкарало ?

Те не са ли блокирани все още? Аз разбрах, че след като имат 14 последователни дни без новозаразени, тогава ще вдигнат блокадата.

Извинявам се, ама ако още са заключни по къщите за каква победа говорим ? Естествено, че ако всеки е блокиран,  в един момент ще свършат случаите. Въпросът е какво правим после, когато възобновим предишния ритъм на живот и отнякъде влезе заразен ? Или ще сме със затворени граници години наред ?

# 6 505
Италия е взела решение за поголовно тестване. Още не е съвсем ясно как ще успеят. В община Во, са изтествали всичко, изолирали са безсимптомните и.от дни нямат случаи.
Това е пътят...
Започват на първо време с лекарите.
Во се справи като тества всички
https://www.facebook.com/2267149730206970/posts/2541971382724802/
СЗО призова за тест, тест, тест. Корея и Сингапур го правят.

# 6 506
Само казвам.

Ами, може би пълният контрол, стрикната карантина и факта, че са привнесени, а не местни. В момента има задължителна 14 дневна карантина за всеки, които влиза в страната, на негови разноски е, за да не товари държавата.

# 6 507
В 3,15 изявление на щаба и министри по Тв.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 14:54 от DayInMay

# 6 508
Скрит текст:
Само казвам.

Някой може ли да обясни логично, ако в Китай не е изграден групов имунитет, как точно тези 15-20-30 случая на ден не водят до нова верижна реакция и втора вълна на епидемията , при положение че на теория и 1 % от  населението им не го е изкарало ?
Ами, може би пълният контрол, стрикната карантина и факта, че са привнесени, а не местни. В момента има задължителна 14 дневна карантина за всеки, които влиза в страната, на негови разноски е, за да не товари държавата.

Мерси, това за карантината не го знаех, има логика в такъв случай да дава резултат и да спира нова вълна.
Все пак , не мисля , че това е приложимо в дългосрочен план в целия свят. Това значи край на почивки, командировки , всичко. Не се заяждам или нещо такова, просто наистина си задавам логическия въпрос, как точно ще се справим с това, ако не по естествен път със заразяване на по-голямата част.  Мерките ми се виждат на парче и много краткосрочни , без ясен план какво правим дъслгосрочно. От часове гледане на ТВ, не чух нищо как ще се справим в дългосрочен план след вдигането на карантината.

# 6 509
  • София
Новите случаи не ги пускат, а ги карантинират без достъп до другите. В Китай предаването на болестта не спря, защото се е стигнало до имунитет, а защото прекъснаха връзките и заразата.
Да бе, разбира се. Сега като възстановят връзките и какво....пак ли ще се натръшкат? Аз не мога да разбера как мислите да продължите да живеете в тоя свят.
Не е лично, но съм с впечатлението, че мога да ти задам въпрос без да стане скандал, та затова да попитам: да не би някой от сервиращите новини или предположения да иска такова нещо? Защото все се скача на нож сякаш наистина някой иска ситуацията да е такава. Мисля, че никой нормален човек без обсесивно-компусливно разстройство не е готов да живее така, но пък и трябва да бъдем реалисти. И как ще живеем...еми, явно няма да е лесно, но не е защото някой го е пожелал. Случват се всякакви неща в живота, няма какво да нервничим като малки деца. Поне не виждам полза, иначе е меко казано неприятно всичко това. На всички.

Общи условия

Активация на акаунт