COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 696
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 570
Ън, мерси за изчерпателния отговор за Резохина. Полезен е, за да разясни разни неясноти.

# 6 571
Скрит текст:
Обсъжда се, защото не може да се седи зад четири стени до безкрай.
Обсъжда се, защото се вижда, че и Китай с тяхната прехвалена карантина са на стендбай и не се връщат към нормален ритъм на живот. Ухан има 0 регистрирани вече 2 дена, но това е защото градът е на практика в кома. Хората до голяма степен са зад четири стени, външни не се допускат. Ами като се допуснат?
Нормално е след седем дена извънредно положение, по десетина случая на ден и с информация как немалко от случаите се лекуват домашно хората да започват да си задават въпроси. Не може като стадо да гледаме Мутафчийски и като каже "Скачайте през прозорците" - скачаме.
За Гешев не ми се отваря дума дори.
И какво ще стане като сме "като Италия" - и там хората могат да излизат до магазина, до работа, до аптеката... Чудо голямо като я кажете тая Италия, все едно са ги окопали в землянки...
Скрит текст:

П.П.: А който толкова се радва, че се връща към корените, към простичките неща, към семейството си - никой не го е спрял и без зараза да си седи у тях.

А, нищо. Ще имаме над 30 000 заразени и 3000 умрели преждевременно. Вятър работа, нали?

# 6 572
Ами тази карантина нали трябва да се вдигне в 1 момент ? Какво му е странното на въпроса ?
Те го казаха. Като минат две седмици без нови случаи ще се вдигне карантината. Сигурно ще го направят постепенно. И ще дебнат яко за нови случаи.

# 6 573
Без коментар.
"Условията и реда за участието на военнослужещите ще се определят с акт на Министерски съвет. Депутатите разрешиха военнослужещите съвместно и координирано с други органи да може да участват в прилагането на противоепидемични мерки и ограничения на територията на страната, на отделен регион или на контролно-пропускателен пункт.
Парламентът даде правомощия на военнослужещите да могат да извършват проверки за установяване на самоличност, да ограничават придвижването на лице до пристигането на органите на МВР, както и превозни средства.
Депутатите разрешиха на военните да използват физическа сила и помощни средства, само ако това е абсолютно необходимо."
https://faktor.bg/bg/articles/narodnoto-sabranie-razreshi-voenno … idemichnite-merki

# 6 574
Парламентът даде правомощия на военнослужещите да могат да извършват проверки за установяване на самоличност, да ограничават придвижването на лице до пристигането на органите на МВР, както и превозни средства.
Депутатите разрешиха на военните да използват физическа сила и помощни средства, само ако това е абсолютно необходимо."

На всички им е ясно че само полицията няма да се справи с всичките цигани дето се събраха в държавата.

# 6 575
Прочетох интервюто на този Петър Марков. Стигам до извода, че за тоя вирус е абсолютно противопоказно имуностимуланти, каквито много хора се юрнаха да пият. Сигурно и това е коментирано, не знам...

Съжалявам ако  е вече коментирано. Дайте линк към интервюто на Петър Марков

# 6 576
  • Бургас
Казаха, че няма да има разсрочване на вноските чо кредити...
Да, и аз чух и съм бясна, не ги интересува как ще изкараме в дните на изолация.

# 6 577
Не видях да е публикувано в последните страници, от няколко часа тече кампания в help karma за финансиране на част от поръчани вече от Александровска болница респиратори. Доста бързо се събират парите, но и повече да станат, има за какво да бъдат изразходвани: който има възможност да се включи

# 6 578
Хора, ще стане ли ако си вземеш активен въглен на хапчета, натрошиш го и си го сложиш в маската?
И аз това се питах, имам 1 блистер и го гледам, гледам...ама не смея да попитам, че може да ми се смеете.
То този въглен в маските какъв е, аз щото нямам такава и... дали наистина няма да може и с такъв на хапче...?
Аз не се питам какво ще стане след карантината. Сега целта ми и надеждата ми е да се запазим и да има по-малко пострадали от близки, познати..бе всички българи.
След това може и да има лекарство, може и да няма, но случаите ще са малко и ще има места в болниците се надявам, ще е вече по-известно какво става и как се лекува, а и хората се надявам да сме по-отговорни.
Но това е-после, а сега да оцелеем си мисля.

# 6 579
Прочетох интервюто на този Петър Марков. Стигам до извода, че за тоя вирус е абсолютно противопоказно имуностимуланти, каквито много хора се юрнаха да пият. Сигурно и това е коментирано, не знам...

Съжалявам ако  е вече коментирано. Дайте линк към интервюто на Петър Марков
Пишете интервю Петър Марков и то излиза в гугъл веднага. Не запаметих линка.

# 6 580

Не са само те. Днес си получих фактурата от Теленор с изричното уточнение че имам 15 дни да си я платя.

# 6 581
  • София
Прокурорът си го каза - престъпността, която ще се засили. Какво има да се чудим, вече нещата се са за вируса, а за реда. Затова и сега се вземат сериозни мерки. Аз съм твърдо за вечерен час и т.н. Това не означава, че хората няма да ходят на работа.

# 6 582
В Испания ни успокояват, че докато трае карантината на никой няма да му отрежат тока или водата и че всеки останал без работа има право на социални помощи.

# 6 583
Пишете интервю Петър Марков и то излиза в гугъл веднага. Не запаметих линка.

Помните ли поне пред коя медия е интервюто. Написах в гугъл, излизат различни интервюта.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 17:40 от bubanka

# 6 584
  • на пистата
Без коментар.
"Условията и реда за участието на военнослужещите ще се определят с акт на Министерски съвет. Депутатите разрешиха военнослужещите съвместно и координирано с други органи да може да участват в прилагането на противоепидемични мерки и ограничения на територията на страната, на отделен регион или на контролно-пропускателен пункт.
https://faktor.bg/bg/articles/narodnoto-sabranie-razreshi-voenno … idemichnite-merki
Отпонеделник ще се включат предполагам..знаех си 😁

Общи условия

Активация на акаунт