COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 126
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 810
  • Варна
Извинявам се за въпроса,но много писано,а нещо не разбрах от ТВ.Разходките забраняват ли ги?Майка ми е със заболяване за което движението е важно-това в апартамента не го броят и до сега съм излизала само за 20 мин на ден да я разходя по улицата до тях без да се доближаваме до хора.Извеждам я аз тъй като сама не може да върви навън-това забранява ли се?
Просто трябва да се разхождате до някой магазин и обратно.

# 6 811
Ще въведат и по-строга карантина, като видят че продължават да се събират по пейки и да играят деца на групи ...

# 6 812
На мен вече малко пресилено ми идват тия мерки. Не ми се мисли какъв глад и мизерия ни очакват съвсем скоро.

# 6 813
  • Варна
На мен вече малко пресилено ми идват тия мерки. Не ми се мисли какъв глад и мизерия ни очакват съвсем скоро.
+1 Освен ако нямат информация, че ВЕЧЕ има много заразени хора, които до дни ще напълнят болниците.

# 6 814
  • на пистата
С циганите няма да се оправят. Циганка сега каза по бтв, че не може да ги затварят като прасета и Господ решава кой колко да живее. Ако натегнат още тези, които и без друго спазват, може и от тях да се намерят хора, които да стигнат до този акъл.
Момчето с което работим днес се прибра от Гърция.На границата международните шофьори ги скъсвали ат проверки и попълване на декларации,а циганите казвали,че идват от Гърция и нищо не попълват.За какво говорим.Той е направил забележка на граничарите,но...

# 6 815
Медсестри от Филипините трябва да помогнат на Германия да се грижи за пациенти с Covid-19. Според Hessische Krankenhausgesellschaft (здравната каса) се планира "полет за набиране на персонал за интензивно лечение". "Получихме специално разрешение да докараме 75 филипински сестри в Хесен", каза Кристиан Хьобербергер, президент на Асоциацията на болниците в Хесия. Казват, че другите медицински сестри за други клиники ще са в същия самолет.

# 6 816
"България ще поиска временна дерогация на ЕКПЧ по време на извънредното положение
Министърът на правосъдието е подписал нотификационно писмо до съда в Страсбург

LEX NEWS 20 МАРТ 2020, 18:17 55 1
съд в страсбург
България ще поиска временна дерогация на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи до края на извънредното положение. Това стана ясно от думите на министъра на правосъдието Данаил Кирилов пред бТВ.

„Възможно е при извънредно положение да имаме известно нарушаване на неосновните права на личността. По тази причина още вчера съм подписал нотификационно писмо, което да бъде изпратено чрез министъра на външните работи до Европейския съд по правата на човека, защото има такава процедура. Тя е за временна дерогация, при извънредно положение, за да обосновем пред ЕСПЧ какви действия сме предприели. Съответно последиците са, че в този случай голяма част от жалбите на лица, които твърдят, че са засегнати, няма да бъдат допуснати и разгледани“, заяви Кирилов. https://news.lex.bg/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d … 0%b0%d1%86%d0%b8/
Ами сега, мнения?

# 6 817
Да, но в магазина няма да могат да влязат заедно, нали?

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 18:30 от Не се сърди, човече

# 6 818
  • София
ДО 30 март подготвят петстотин легла в арена армеец, щом го съобщават, вероятно ще има сериозно покачване на случаите още днес или близките дни:
https://dnes.dir.bg/politika/sutreshen-koridor-za-vazrastni-v-ma … rizona-do-30-mart
Казаха, че са само за хора под карантина. Няма как в тези условия да лекуват.
500 души накуп да се изпозаразят взаимно?
Яко, някой военен го е измислил сигурно.

# 6 819
Някой може ли да качи някой линк как се е движел броят на заразените по дни в другите страни?

# 6 820
+1 Освен ако нямат информация, че ВЕЧЕ има много заразени хора, които до дни ще напълнят болниците.
Правят "учение" за разгъване на полева болница в арена армеец.

# 6 821
Някой може ли да качи някой линк как се е движел броят на заразените по дни в другите страни?

Развите на заразата на живо - https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw&ab_channel=RoylabStats

# 6 822
  • Варна
е

Да, но в магазина няма да могат да влязат заедно, нали?
Идеята не е да влизат, макар в малките магазинчета пускат по двама.

# 6 823
Немците и те вече сами си пускат оправдания за ниската смъртност из медиите, явно не само в Бгмама ги подозират в нещо.

# 6 824
Не съм ви чела от сутринта. Не знам и новините.
Честито, Пловдив е блокиран.

Общи условия

Активация на акаунт