COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 236
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 380
По БТВ казаха, че има върнати , значи искат бележки.

# 7 381
  • София
И това го има с пазаруването - трябва да ходят рано, а те не обичат да ходят рано, защото искат да пекне малко слънце. През последната колкото пъти ми се е наложило да пазарувам, сутрин половината са пенсионерите.

# 7 382
  • София
Какво казват щаба?

# 7 383
Нищо им няма на възрастните рано. Те стават в 4-5 и до 8 вече са изкукали да излизат. Тамън сутрин да си пазаруват.
Колко да е студено - няма минусови температури и сняг. Даже скоро ще стане по-скоро жега, особено в южна България. 1 хляб го ядат цяла седмица, не е нужно всеки ден да се ходи до магазина.

# 7 384
Коронавирусът в България: Заразените станаха 142

Ръководителят на щаба Венцислав Мутафчийски посочи, че от инфектираните 84 са мъже, а 58 жени. Средната възраст е 42 години. Най-младият пациент е на 4 години, а най-възрастния на 81 г.

# 7 385
Тъкмо Мутафчийски почна да говори конкретно как точно протшлича заболяването при пациентите вэв ВМА ' сатурацията падала на двама и т н -все неща които ме интересуват, и патките от бтв прекъснаха излъчването и почнаха с бла бла блааааааа.

# 7 386
  • България <3
Здравейте, аз ли не съм в ред не знам. Не мога да я разбера точно тази точка за пътуванията между градовете. Така е написана, че не мога да разбера дали се изреждат определени ситуации, при които може или изреждането е определително на първата част на изречението.
Ако съм от Бургас, на личната ми карта пише Бургас, живея в София на квартира и работя тук. Мога ли да се прибера в Бургас на база лична карта и после с бележка от работодателя да се върна в София? Ние работим от вкъщи и сигурно другия месец чак ще искат да сме в офиса.

# 7 387
  • София
Знаех си, че кучкарите ще са трън в очите на майките с малки деца. Да обясня, че кучето не може да пикае и сере вкъщи, докато децата могат!

# 7 388
Цитат
Здравейте, аз ли не съм в ред не знам. Не мога да я разбера точно тази точка за пътуванията между градовете. Така е написана, че не мога да разбера дали се изреждат определени ситуации, при които може или изреждането е определително на първата част на изречението.
Ако съм от Бургас, на личната ми карта пише Бургас, живея в София на квартира и работя тук. Мога ли да се прибера в Бургас на база лична карта и после с бележка от работодателя да се върна в София? Ние работим от вкъщи и сигурно другия месец чак ще искат да сме в офиса.
Можете, да.

# 7 389
Защо навсякъде прекъснаха брифинга? По канал3 дори и не го излъчиха...

# 7 390
Знаех си, че кучкарите ще са трън в очите на майките с малки деца. Да обясня, че кучето не може да пикае и сере вкъщи, докато децата могат!

На бас, че могат!
Да ги снимам ли сега как са си пуснали кучетата да тичат на воля! Това май не е е позволено, ама нали са нас закона!

# 7 391
Хора,храня няколко животинки в близко село.От къщи в колата,в двора.Досег с хора нямам.Между животните има кучка с две бебета.Двора не е мой,даден ми е за тази цел,безлюден.Аз самата в момента не работя,тъй като търговския ни център е затворен до 29-ти.Как и на какво основание мога да премина блокадата,не мога да оставя хайваните да гладуват
Пепърминт, опитай с някоя неправителствена организация дали няма да съдейства за издаване на бележка. Нещо от рода на
"Име на НПО, възложи на три имена задачата по изхранването на поверените ни животни намиращи се в име на населеното място, адрес

# 7 392
  • Plovdiv, Bulgaria
Има ли някъде статистика със случаите по градове?

# 7 393
Йордания: (видео)сирени вият докато цалата страна е под карантина. Нарушенията се наказват с до 1 година затвор.

https://twitter.com/BNODesk/status/1241240862119641088?s=19

# 7 394
Има хора, които си слагат парници на вилите, а работят в града.Имат такива с възрастни родители, на които купуват лекарства от града . Имат деца, за които е добре да глъгнат въздух на вилата  на двора. Обаче беше много сложно като искат да ограничат движението между големите населени места, да контролират коли от други области и проверките да са за тях. Имат си великата ТОЛ система, ако рекат да да го правят.Сега излиза, че от село на 10 км от града, мога да отида на 100 км до Тутракан, защото не е областен център, но не мога да отида до Русе и обратно. Поне така е написано в заповедта от неграмотниците

Май не е баш така. Има КПП на изхода на Бургас към Поморие, на Меден Рудник, към Каблешково ... Самият Бургас е блокиран, не и областта.

Общи условия

Активация на акаунт