COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 070
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 395
  • София
https://czpz.org/treatment/professionals/12322-2020-03-20-17-03-16
Меджедиев действал от свое име. УС на БЛС не е приемал декларация

Това станa ясно от декларация на заместник председателя на столичната колегия на Българския лекарски съюз д-р Георги Миндов, който е и Председател на столичната организация на общопрактикуващите лекари.
По-рано днес Д-р Асен Меджедиев разпространи от името на УС на РК на БЛС в София, че настояват да се дадат извънредни правомощия на МВР и на Главния прокурор, хората да бъдат задължени да не напускат домовете си, а на столичани да бъде забранено да напускат пределите на града......

# 7 396
  • Русе
Май не е баш така. Има КПП на изхода на Бургас към Поморие, на Меден Рудник, към Каблешково ... Самият Бургас е блокиран, не и областта.
Нали това казва и аз. От Поморие не можеш ли да идеш до Малко Търново примерно или до Стралджа. Защото от Мартен, Русенско може да отидеш до Тутракан - 50 км, обаче не би следвало да можеш да отидеш до Русе - 10 км

# 7 397
За разликите между резохина и хинина.
Проф. Момеков: Едва ли точно хинина ще ни спаси.

# 7 398
Здравейте, аз ли не съм в ред не знам. Не мога да я разбера точно тази точка за пътуванията между градовете. Така е написана, че не мога да разбера дали се изреждат определени ситуации, при които може или изреждането е определително на първата част на изречението.
Ако съм от Бургас, на личната ми карта пише Бургас, живея в София на квартира и работя тук. Мога ли да се прибера в Бургас на база лична карта и после с бележка от работодателя да се върна в София? Ние работим от вкъщи и сигурно другия месец чак ще искат да сме в офиса.

Да Ви напиша как е в Италия. За да излезеш от града, ти искат бележка от работодателя,че работиш и какъв ти е графика за работа. Прави се проверка ,ако излъжеш ,че отиваш на работа  се налага глоба; След като ти е записано ,че работиш от 8.00 часа до 17.00 часа от понеделник до петък , в събота и неделя ти нямаш право да напускаш града. Хванат ли те -глоба. За да излезем до магазина да пазаруваме при нас ,от общината ми даде документ ,че мога да излизам от къщи да пазарувам. Ако те спрат и те попитат къде отиваш ,трябва да го имаш този документ. Ако не ,връщат те обратно в къщи.Можеш да отидеш само до хранителен магазин,банка,и аптека.

# 7 399
Май не е баш така. Има КПП на изхода на Бургас към Поморие, на Меден Рудник, към Каблешково ... Самият Бургас е блокиран, не и областта.
Нали това казва и аз. От Поморие не можеш ли да идеш до Малко Търново примерно или до Стралджа

Както го виждам аз - изглежда може. Не съм схванала вярно поста ти. Правилно си преценила.

# 7 400
Моя съсед снощи се прибра към 2ч от някъде, не беше сам защото се блъскаше и тръшкаше и крещеше до около 3 сутринта. Подпийнали явно.
Хората още не осъзнават какво е извънредно положение, и си карат петък вечер както преди.

# 7 401
Нормално е родителите на малки деца да скочат срещу стопаните на кучета. Разбирам смисъла на мярката, но е кофти кучето на съседа да има право да подиша въздух и да си свърши работата за две минути, а детето на другия да не може да потича за толкова. И така се създава напрежението...

# 7 402
# 7 403
Нормално е родителите на малки деца да скочат срещу стопаните на кучета. Разбирам смисъла на мярката, но е кофти кучето на съседа да има право да подиша въздух и да си свърши работата за две минути, а детето на другия да не може да потича за толкова. И така се създава напрежението...

Според мен не трябва да се равняват деца и кучета.
 Ако родителите на децата прихванат вируса и не дай си боже се наложи да влязат в болница какво ще се случи с децата им.
Аз мисля, че хората с малки деца ще трябва да са с пъти по предпазливи от всички други.
Но всеки сам си решава...

# 7 404
  • София
Знаех си, че кучкарите ще са трън в очите на майките с малки деца. Да обясня, че кучето не може да пикае и сере вкъщи, докато децата могат!
Слизаш пред блока, "пикае, сере" и го прибираш.
Не да тичка два часа в парка.

# 7 405
Да Ви напиша как е в Италия. За да излезеш от града, ти искат бележка от работодателя,че работиш и какъв ти е графика за работа. Прави се проверка ,ако излъжеш ,че отиваш на работа  се налага глоба; След като ти е записано ,че работиш от 8.00 часа до 17.00 часа от понеделник до петък , в събота и неделя ти нямаш право да напускаш града. Хванат ли те -глоба. За да излезем до магазина да пазаруваме при нас ,от общината ми даде документ ,че мога да излизам от къщи да пазарувам. Ако те спрат и те попитат къде отиваш ,трябва да го имаш този документ. Ако не ,връщат те обратно в къщи.Можеш да отидеш само до хранителен магазин,банка,и аптека.
Относно работата-ако си минал на хоум офис, но нещо се "прецака" и трябва да отидеш до офиса (да рестратираш компютъра примерно), и нямаш бележка за ходене на работа, защото от преди карантината си минал от вкъщи как ли се действа?
Относно ходенето до магазин с бележка-тук в Бг не се е чуло за даване на документ от общината. Рано е, не сме под карантина все още, но мисля, че предстои. Как се издава такава бележка евентуално? Не мога да си го представя-ходим до общината всички се редим на опашка там ли?

# 7 406
  • Варна
В демократичните нации държавата помага в критични моменти.  При нас искат дарения от хората, за всякакви каузи. Като наблъскат стотици заразени в зала Армеец ще унищожат вируса ли ?
Как ще защити държавата един лоялен данъкоплатец, спазващ законовите мерки?

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 08:44 от Viviana91

# 7 407
  • София
Прави са хората с малки деца, не може постоянно децата да са затворени, те ще издивеят съвсем, ще се изпоразболеят. За кучета и котки може, а за децата не може, така ли? Децата трябва да се извеждат за някакво време, просто да не се събират с други деца, да не е по детски площадки и паркове.

# 7 408
За който е изпуснал брифинга, може ли кратко резюме?

# 7 409
  • София
Знаех си, че кучкарите ще са трън в очите на майките с малки деца. Да обясня, че кучето не може да пикае и сере вкъщи, докато децата могат!

На бас, че могат!
Да ги снимам ли сега как са си пуснали кучетата да тичат на воля! Това май не е е позволено, ама нали са нас закона!
Вземете си куче от приют, тъкмо ще сторите едно добро дело, и се разхождайте колкото си искате.
А ако смятате, че могат да пикаят и серат вкъщи, искате ли лично да го изпитате на собствен гръб? Ще ви услужа с моето куче.

Общи условия

Активация на акаунт