COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 047
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 545
  • Варна

Да, пазаруването  е най лесната мярка, ако има пари човек. Аз го правя между 20.00 и 1.00 през ноща, няма хора. В хипермаркети ни влизам

Извинете, бихте ли казали къде е това.
Варна. Като казвам няма хора имам предвид да изчакам максимум двама. А в 1.00 часа изобщо нямаше.

Да но по това време работи само Метро, а това е хипермаркет...или не разбирам поста ви.
Как ще работи само Метро. Малки и денонощни магазини работят, някои до 22.00, други до 23.00, други цяла нощ.

# 7 546
  • България <3
Като чета логиките ви, разбирам защо всяка година има грипни епидемии и детските отделенията са пълни. То децата не стоят вкъщи хич изглежда.

Иначе като бях доста малка, за нещастие стоях месец и половина на системи в болница. Е, нямам психологически поражения. Странно нали, по вашата логика.

# 7 547
  • София
Люксен, ние ще издържим, няма как, но някак не е логично кучетата да имат повече свободи от хората.....
Съгласна съм. Странно е.
Живея срещу полянка и мини парк. В хубавите дни беше пълно с майки с деца. Колички, други по-големи, които тичат и се прегръщат.
Мен ме канеха всеки ден, но отказвах. Хората, които разхождаха кучета са сами. Това е моето наблюдение.
Била съм навън винаги, дори при много отрицателни температури. Спеше на балкона в количка като бебе следобяд.
Аз почти не седя вкъщи, въпреки новия апартамент и любовта, с която го направих. Не съм домошар, затова мине трудно. Често имам задух и тревожност, но не виждам друг начин. За момента. Sad

# 7 548
  • Пловдив
Ало, мрънкачите, кое е по-хубаво - 1-2 месеца в къщи или цяла вечност умрял? Simple Smile

Айде стига вече с тея заучени фрази.Хора умират всяка година , това не пречеше живота да си върви и управляващите да трупат богатства. Тъжно е , но да се поставят така нещата, или стой вкъщи или ще умреш, е отвратителна манипулация.

Ами да, точно така, може да умреш ти, може да умре твой близък.
Имам чувството, че се забавляваш да пишеш дивотии във форума. А уж си интелигентен млад човек.
Не знам у нас какво ще стане, следя какво става в Швейцария, правят това, което правим и ние. Едно към едно е ситуацията в момента. Само че при тях има много повече заболели. Болниците им се задъхват, няма достатъчно персонал, изкараха военните. Даже и референдум не е имало по въпроса, а те са царе на референдумите. Стига с тия богатства, хора са забогатявали и по време на война. Ами забогатей и ти де ... Как пък не се спря!

# 7 549
Едно не мога да разбера къде е логиката да се забранява стоенето на пейка в парка, но се позволява стоенето на седалка в градския транспорт, що за нон сенс е това?
Предполага се, че тези, които ползват градски транспорт, нямат друг вариант, спазват определени мерки - маски, ръкавици, дезинфектант. Дезинфекцират се автобусите /предполагам/. 
Имам малко шише с дезинфектант в джоба. Преди да влезна в магазина и след като излезна, пръскам ръцете си.

# 7 550
До вчера чинно си седях вкъщи и даже не си помислях да изляза. От снощи тотално съм изперкала. От цяла сутрин умувам над повод да изляза. Не знам какво ми стана, изпари ми се цялата дисциплина. Иде ми доброволно да си сложа нашийник и да предложа на ММ да ме разходи. Парка ни е срещу входа на блока, от сутринта го гледам с жаден поглед и едва се сдържам да не хукна натам по пижама.
Не ме линчувайте, моля. Обещавам да спазвам дистанция. Mask Unamused

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 20:09 от bubanka

# 7 551
Голям проблем е, че на хората ще им свършат парите. Почти всички имат кредити, много хора ще останат и без работа......

# 7 552
Хора не разбирате ли, че тези, които ги обявяват днес са се заразили преди около 10 дена, през това време са заразили и други, те са заразили други и т.н. от тук нанатък прогресията става геометрична и само до 10 дена ще ударим 1000 бройки. После започва истинския хорор. Сега ситуацията е търпима, но това е само върха на айсберга. Не е момента за оплакване, всички имаме деца, да много е гадно, но предпочитам това пред офертата мама и тати в болница на обдишване, а детето ....всъщност с детето какво ще се случи при този вариант, мисля и не мога да измисля. Ситуацията е много сложна.

# 7 553
Аз имам едно предложение да се опитаме поне малко да си спасим икономиката, след тази лудост, която се развихря по света в момента.

Всички да отидем на море в България тази година, а не в Гърция, да им пълним тяхната хазна!
Да купуваме български стоки, за да се погрижим за себе си по този начин.

# 7 554
  • България <3
И аз като red_balloon мисля, че след 2-3-4 седмици ще е пика в Бг и до тогава никакво мърдане.
За имунитета на децата, човек развива добър имунитет като се грижи за себе си с добра храна, достатъчно витамини и тн, а не като бъде влачен в студа всеки ден, че да видел слънце и им тече сопола нон стоп.

# 7 555
Т.нар мрънкане по- добре и да не спира, че като гледам как някои хора вече не могат да видят по-далеч от страха да не се разболеят се плаша какво ни чака.

# 7 556
Аз имам едно предложение да се опитаме поне малко да си спасим икономиката, след тази лудост, която се развихря по света в момента.

Всички да отидем на море в България тази година, а не в Гърция, да им пълним тяхната хазна!

Ти си голям оптимист с морето.....изобщо ще можем ли да отидем на море тази година?

# 7 557

Какво ти море тази година , абсурд да може да се ходи където и да е.

# 7 558
  • При семейството си
Успокойте се, де, ще ни сложат под пълна карантина преди да напълним Арена Армеец.

# 7 559

Ти си голям оптимист с морето.....изобщо ще можем ли да отидем на море тази година?

Оптимист съм, да. В момента, в който кажат, че в Италия случаите спадат, което ще стане всеки момент, гледайте какво става - изведнъж всички мерки ще бъдат разхлабени и ще се върнем към обичайните дейности с изключение, че хазната ще е празна и това ще удари по джоба много повече хора, отколкото може да си представите.

Общи условия

Активация на акаунт