COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 753
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 620
В момента на поляната до нас има цяла тумба деца, които ритат топка. Предимно ромчета, но има и бледолики заедно с тях. Викат, крещят, боричкат се, смеят се - в друго време и друга ситуация този детски шум ме прави щастлива, но сега не. Та това по въпроса с мерките и колко се спазват забраните.

Иначе от няколко седмици гледам и следя медийните изяви на политиците и щаба но ... нещо напоследък забелязвам пукнатини в матрицата, дребни, почти недоловими знаци, че монетата не е съвсем чиста. Не знам, може и да се заблуждавам, но инстинктът рядко ме лъже. Ще видим, ако доживеем.

# 7 621
При нас, от около час-два прелита ниско някакво малко самолетче  и май пръска с нещо за дезинфекция...
Ако сте в Карообат, да. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/dezinfekcirat-karnobat-ot- … s-samolet-2217926

# 7 622
Тъжно е , но да се поставят така нещата, или стой вкъщи или ще умреш, е отвратителна манипулация.

Кажи го на пенсионерите в Италия и другите държави, които умряха. И на болните от други болести, които също умряха. Кажи го и на 7-те пенсионера в Норвегия, които умряха и за които излезе информация, че са били заразени вторично там, в Норвегия, от някой, който е внесъл вируса отвън.

# 7 623
Няма официално лекарство още. Стои и чака да му дойде моментът. Да видим от чий ръкав ще излезе....

Засега имам три предположения: Русия, САЩ, Китай. Който пръв го пусне, значи той е бил "оная гад". Wink

# 7 624
Е, нали има изследвания , че вирусът не е произведен от човек...

# 7 625
......Иначе от няколко седмици гледам и следя медийните изяви на политиците и щаба но ... нещо напоследък забелязвам пукнатини в матрицата, дребни, почти недоловими знаци, че монетата не е съвсем чиста. Не знам, може и да се заблуждавам, но инстинктът рядко ме лъже. Ще видим, ако доживеем.
Точно това и мен извади от равновесие. Дългът и чувството ми за отговорност ми казват едно, но в разума ми постоянно мига една червена лампичка. Раздвоена се чувствам и никак не ми харесва.

# 7 626
  • В.Търново
Няма официално лекарство още. Стои и чака да му дойде моментът. Да видим от чий ръкав ще излезе....

Засега имам три предположения: Русия, САЩ, Китай. Който пръв го пусне, значи той е бил "оная гад". Wink
Оня ден американците казаха, че преди 60 дена измислили ваксина, сега започнали да я тестват върху хора, но ще им трябва поне 12 месеца, докато я тестват и  я пуснат в производство.
Кога се чу за вируса, кога я измислиха...това означава, че средата на януари са я измислили.

# 7 627
  • София
Ще се надяваме на сценарий от филм - някой го е произвел, ама е произвел и лекарството, сега чака да се натръшка половината свят, за да забогатее. Обаче сега трябва да разберем и кой ще е "добрият", който ще открадне формулата за всеобщото благо и ще спаси света. Wink

# 7 628
И кой ги прави тези изследвания?  Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 11:49 от Stella Gemella

# 7 629
Аз мисля, че няма как да ни се размине реално погледнато, ако е толкова заразно. Дали ще е след 2 седмици или 2 месеца май на много хора ще се наложи да се сблъскат с този вирус, за съжаление. Вече се чудя относно имунната система. Прекалено силната не е добре, прекалено слабата също. Явно късметлийте са някакво средно положение.

Защо мислите, че прекалено силната имунна система не е добре? Възрастните хора, които станаха жертва на вируса в Италия едва ли са групата с най-силна имунна система. Имунният отговор, за който говорят лекарите  според мен не означава силна или слаба система, а доколко организмът е изтощен през годините в борба с различни вируси. Затова и децата са пощадени.

# 7 630
Какво се оказва - че 14 % от установените заразени в Бг са от доброволни и платени от хората тестове в единствената частна лаборатория у нас, която ги прави. Ако имаше повече такива и на повече места у нас, би се избягало нуволното заразяване на много хора.

https://www.24chasa.bg/amp/8334467

# 7 631
  • Bulgaria
Аз мисля, че няма как да ни се размине реално погледнато, ако е толкова заразно. Дали ще е след 2 седмици или 2 месеца май на много хора ще се наложи да се сблъскат с този вирус, за съжаление. Вече се чудя относно имунната система. Прекалено силната не е добре, прекалено слабата също. Явно късметлийте са някакво средно положение.

Защо мислите, че прекалено силната имунна система не е добре? Възрастните хора, които станаха жертва на вируса в Италия едва ли са групата с най-силна имунна система. Имунният отговор, за който говорят лекарите  според мен не означава силна или слаба система, а доколко организмът е изтощен през годините в борба с различни вируси. Затова и децата са пощадени.

Защото се коментира, че дава прекалено силен отговор на вируса и в резултат на това стават тези силни възпаления. Затова и използват хлорохин, който подтиска този силен отговор на организма.

# 7 632
  • София
дали е възможно да има хора, болни от ковид, които са с минимални симптоми, седят си у тях и са се оправили? Просто статистиката не ги отчита Simple Smile
86% от заразяванията са от такива според публикация в Science https://science.sciencemag.org/content/early/2020/03/13/science.abb3221
 Четете и си направете сметките.
Според японците от репатрираните от Ухан японци в началото на февруари определен брой са били положителни. Като анализират симптомите им, оценяват, че при такива симптоми 10% от тези хора биха потърсили лекар ... това говори достатъчно.
А на Витоша може ли да се ходи?
Спряха автобусите, което е нормално, понеже се тъпчат ужасно с хора. Иначе Витоша е в пъти по безопасно от навсякъде в града и няма абсолютно никаква причина да не може- там вируси няма, освен ако не ходите с компания.  Разбира се варианта да се качвате с кола не ви го препоръчвам- някъде в ниската част над Бояна, Драгалевци, Бистрица е по-добре. Проблема е, че народа по непонятни причини държи да се скупчи на Момина Скала, Дендрариума или на Алеко, вместо да открият безлюдните места.

Проучване допуска, че заразените в Китай са над 700 000 а не 80 000
Гледах го това- то винаги е било малко или много ясно, че няма как да не е така. Според форумната капацитетка и един от СЗО обаче китайците били разкрили всички случаи .... както и да е .....  разкрили всичките случаи на остро респираторно грипоподобно заболяване ..... това и дете в основното училище ще се усети, че е невъзможно.

Има си ама предпочитат да не четат ... научната грамотност явно не е силна страна на доста от пишещите ...
 Написаха ясно- резултат от естествена еволюция.

# 7 633
Какво се оказва - че 14 % от установените заразени в Бг са от доброволни и платени от хората тестове в единствената частна лаборатория у нас, която ги прави. Ако имаше повече такива и на повече места у нас, би се избягало нуволното заразяване на много хора.

https://www.24chasa.bg/amp/8334467
Но така пък може да се контролира броя на заразените. Ако ме разбираш какво искам да кажа.

# 7 634
Последно - интересувам се от София може ли да се излиза с кола ? Никъде не намирам точна информация.

Общи условия

Активация на акаунт