COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 991
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 055
25 годишен без съпътстващи заболявания е в сериозно състояние. Генералът го нарече "наш колега".

8 души между 20 и 50 в България са със сериозна симптоматика.

Натъртва се за стотен път, че младите също могат да го карат тежко.

# 8 056
Гледам Витоша пълна днес. Онзи ден тук Ви пуснах един цитат отностно това, какво се случва, когато се простудят дихателните пътища. Явно много хора не го четете и продължавате с Вашите полянки. Не ходете в планините точно сега, дори Мутафчийски го каза!

# 8 057
  • София
Търпелив човек съм, но тая Чернева........не може това да е журналист, направо забрана трябва да има за нея за присъствие на брифинги всякакви.

Нямам думи за нашите журналисти там. Поне си напишете въпросите и не спорете. А за въпроса за плащането в Изипей съм туш.

# 8 058
  • Далечният изток
8 души между 20 и 50 години са с тежка симптоматика в момента. Айде всички с деца и всички, на които много им тежи, да хукват навън...

# 8 059
  • София
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.

Аз сега гледам брояча. Новите случаи в Германия са 1800. Защо ми се струва, че преди бяха повече? Или се бъркам.

# 8 060
  • София
Този човек как успява да запази спокойствие не знам ...

# 8 061
Вижте сега, тъй като всички знаем, че всичко живо чете тази тема, предлагам да изготвим списък с въпроси, да ги болднем, за да сме сигурни, че журналистите ще ги прочетат и ще чакаме да ги зададат точно по начина, по който искаме. Че, като ги гледам как не могат да вържат едно сложно изречение, направо ме е срам да ги слушам

# 8 062
А някой тук се подигравеше как сме се влюбвали в Генерала....

Не не се влюбваме , радваме  се че такъв човек е начело на Щаба,че ако беше някой льольо   майка ни жална.........

# 8 063
Ми за това е там...

# 8 064
  • София
Журналистът в предаването по Канал 3 нарече въпросите на журналистите малоумни Simple Smile

# 8 065
Не съм чела последните 200 мнения, но - искрено се възхищавам на самообладанието и търпението на Мутафчийски.
Как ще си плати сметката - WTF???

# 8 066
Колко ли ще са в Италия днес, може би 7000 Sad

# 8 067

ми той и Бойко е Там ,ама дали Става за това за което е там.

# 8 068
  • София
Нека сме реалисти.
Моля черните станции да се кротнат малко.
Карантини и ограничаване на свободата има по цял свят, не само в България. Идеята да се прилагат е, че без тях ще е много по-страшно и това не е лъжа. Само да вметна, че колкото са по-железни едни мерки, толкова по-кратки ще са.
Дори властта няма ресурсите да поддържа дълго време подобни блокади. Военни, полицаи, жандармерия също имат семейства, деца, баби и дядовци. А те ще са в разгара на заразата и дори защитени няма никаква гаранция (катаджиите са най-застрашени). За лекарите пък да не отварям дума.
Огромна част от приходите идват от туризъм, спортни и културни мероприятия, нима мислите, че някой нарочно ги забранява, защото му е кеф или е някакъв социален експеримент?
Всичкото това се преекспонира и в едната и в другата крайност, защото всички сме мобилни, има форуми, има социални мрежи и няма нищо скрито-покрито. Това обаче не знам дали повече помага или пречи...
Но какво искам да кажа. В момента в България пълна карантина няма (макар аз още преди три седмици да писах, че вероятността да имаме такава е много голяма), дори и да нямаме, пак можем да се справим до 3 месеца. Имам чувството, че на някои хора им доставя удоволствие да пишат как 6 месеца ще сме под ключ, как е дошъл новия световен ред и какви ли не дивотии.
Защо до 3 месеца дори и без най-строгата възможна карантина.
Инкубационния период е грубо 14 дена. Значи ако приемем, че 1000 човека се разболеят за тези 14 дена, то те ще са заразили евентуално много по-малко други хора (близките, които живеят с тях ще са най-застрашени, както и колегите ако работят), отколкото ако не бе въведено това извънредно положение (даже ние тук в България взехме по-бързи мерки отколкото много други страни по света). Няма да са заразили х 10 (15, 20) човека, а х 2.5 (5). Примерно. Тези хора се разболяват. Карантират ги. Тестват тези с които са били в изолация + колегите (ако са работещи хора). След още 14 дена, ще се заразят онези (2.5 чужди) хора, които са били заразени в магазина или в трамвая (примерно). Нали близки и колеги са в кюпа, проверени са, ама няма как да се проверят случайните хора, които са го хванали. Идеята е именно тези случайни жертви да намалеят, за това е цялата работа. Защото те пък от своя страна ще го предадат на други случайни и така знаете какво следва нататък...
След още 14 дена (вече станаха 32), ще наближи пикът. След още 14 дена ще имаме хоризонтална крива, която след това ще почне реципрочно да пада, така както се е качвала. След още 14 дена (ако не се лъжа станаха 60 дена), почти няма да има случайно заразени (някои ще са преболедували и ще имат имунитет, други просто ще са се опазили зарази мерките) или ще са в санитарния минимум. И кривата ще си пада и пада. След още 14 дена има ли смисъл да продължавам? И така макс до 3 месеца. Ако сме отговорни за себе си и околните. Този модел не е само при нас. Целия свят е заедно в кюпа. И имайте предвид, че освен, че се предотвратява заразата, по този начин даваме и шанс по-малко хора да се озоват в интензивното, защото лекарите ще им отделят повече време и внимание. Дава се шанс да има повече хора до които ще стигнат респиратори на време, от там и смъртността ще пада и пада. И особено важно, дава се шанс да се въведе наистина ефикасно лечение на симптомите и да се предотвратяват тежките случаи, както и фаталния изход. За това също трябва време. Нека си спомним, че само допреди 1 месец не се говореше за почти никакви медикаменти, които да третират вируса или имаше откъслечни такива. Само 1 месец по-късно имаме поне 5, 6 лекарства, които давали някакъв доказано (върху болни хора, а не мишки) положителен ефект. След още 1 месец някои от тези лекарства ще се прилагат върху болните в лечебните заведения, в това съм сигурен. Между другото ще излизат и нови и нови. След още 2 месеца пък по пътя на тази логика бихме имали още по-добра защита. Не само вируса се възпроизвежда и разпространява. Лаборантите не спят, докторите тестват и все ще му излезе някъде края. Но дори и без лекарство, това е пътя. 3 месеца. Само да напомня, че карантината в Италия започна преди месец и пикът при тях ще е скоро. А имаме още цели 2 месеца за това което писах.
Бъдете търпеливи,  а не черногледи.
Нека сме живи и здрави всички и като се чукнем в полунощ на 01.01.2021 г. вярвам, че всичко това ще е само един далечен отминал кошмар.

# 8 069
А някой тук се подигравеше как сме се влюбвали в Генерала....

Не не се влюбваме , радваме  се че такъв човек е начело на Щаба,че ако беше някой льольо   майка ни жална.........
Точно! Иначе и водещия от Канал 3 не издържа и нарече малоумни въпросите на някои журналисти! Наистина железни нерви има тоя човек. Я ББ да беше, като ято мисирки щеше да ги разпръсне! Пък се и обиждат на всичкото отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт