COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 576
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 070
  • Далечният изток
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.

Аз сега гледам брояча. Новите случаи в Германия са 1800. Защо ми се струва, че преди бяха повече? Или се бъркам.
Като се влезе на "Германия" /като линк е/ и се вижда назад:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/

# 8 071
Изрично казаха, че за лекарства и грижи пускат.
За съжаление има хора, които искат да всяват паника и затова пишат тези неща анонимно
. Подавайте сигнали, за да ги проверят. Има вече хранат за невярна информация за корона в Търговище.
Именно, именно.
Благодаря на потребителката, която беше коректна и каза, че само е чула, че не пускат да се отиде до болни родители за храна и лекарства, не е от първо лице информацията.
И в тона на Човечето, ето, аз ще призова - при всякакви сигнали за откровени лъжи, дезинформация, ЕЖК и разпространение на слухове, които целят да се всява паника и недоверие в органите на реда, то моля, подавайте сигнали на 112.
Бтв новините, репортаж от Пловдив. Пуснете си около 6-тата минута. Полицаят казва: "Не е разрешено, госпожо. 80% от хората в града имат възрастни хора по селата. Няма как. Обръщате колата."
https://btvplus.bg/produkt/novini/23781/btv-novinite-obedna-emisija-21-03-2020

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 18:33 от Бледолилава

# 8 072
  • София
Самообладанието му се пропуква вече, ама то при такива малоумни въпроси как няма!
Язък, замина една конспиративна теория с пръскането!

# 8 073
Пюр виж кога е регистриран първият случай в Швеция и кога в Испания ( Канрските острови )31 януари, втори случай в Испания осем дни по късно на Майорка. първи случай на континентална Испания 28 февруари и втори случай в Швеция.
Всъщност първият смъртен случай в Испания е от 13-ти февруари на мъж, който преди това е бил в Непал и по-късно е починал в болница във Валенсия. За този случай обаче се разбира много по-късно, чак около 3-ти март. Тоест по времето, когато в континентална Испания официално не е имало регистрирани случаи (изключваме островите) там вече е имало поне един човек, който е починал от коронавирус.
Тъй като съм отдавна в темата и съм следила внимателно нещата, това си го спомням много добре. Тогава това показваше, че вирусът вилнее незабелязано в Испания от доста време.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8071139/Spains-coronavi … -virus-MONTH.html

# 8 074
  • София
Искам да попитам някой от вас чувства ли се така , защото казват,че имало сезонен грип и спра да се притеснявам,че всеки ден започвам все повече и може да звънна на личния ,но все още не искам
Не звучи сериозно симптоматиката ви. В Рамус има бър тест за грип - 19 лв. Излиза за часове. Пуснете си един. Стойте в къщи, почивайте. Ако се влоши - звъните на личния лекар, обяснявате и той ви обяснява дали да идете да ви прегледа/преслуша или нещо друго по негова преценка.
Аз карам нещо от над 10 дни. Не е грип, защото се тествах. Почна с болка в гърлото и премина в болка в гърдите и опит за отхрачване. Звънях на личната вчера. Ходих да ме преслуша. Каза, че не чува нищо притеснително за момента. Гърлото е възпалено. Та има всякакви гадни вируси, които не са грип и коронавирус непременно.

# 8 075
Ти едно си знаеш, едно си баеш.
Флашбек не е форум с кой знае каква репутация. Разбрахме, че много искаш Швеция да го закъса, но в случая моя коментар не беше какви мерки се взимат или не се взимат в Швеция, а защо при еднакви първи случаи регистрирани нещата са се развили различно до сега.
И ти едно си знаеш, едно си баеш! Швеция спря да тества още на 11 март (да не повтарям кои групи само се тестват в момента), та едва ли можеш да си направиш изводите как се развива епидемията в Швеция.

Въпреки че тук няма ограничения за излизане, моето семейство спазва така и чинно си седим вкъщи без да се обясняваме и хвалим с това както правят и всички наши близки и познати.
Аха, все пак ти си наплашена и цялото ти семейство са сте барикадирали вкъщи, но иначе приветстваш "меките" мерки в Швеция...

Значи окопала си се вкъщи, а на списващите тук българи зададе следния въпрос на 13 март, цитирам:
"Не е ли малко крайна мярка с извънредното положение в България?"

# 8 076
  • София
При около 14 дни инкубационен период, тези дни трябва да лъснат последствията от осми март, а до седмица - и от петък 13 и голямото пазаруване. Очаквам кривата съвсем да се разколебае.
Днес и в магазина (в мол!!!) и в аптеката имаше доволно пенсионери. Един ми се скара защото го помолих да не стои на 50 см от мен. Сами не се пазят, не знам какво се очаква.

# 8 077
Айде Италия днес да отбележи спад на новите случаи. Смъртните са ясни, че ще са доста,  но ръста на заразените да се пречупи!
Дано.

# 8 078
Понеже се дава все Италия за пример.
Ето едно изследване за смъртността от грип от 2014 г. насам.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

От 5290000 случая, починали 68000 - 1.29% смъртност
От 47000 случая, починали 4000 - 8.51% смъртност

...

При 5290000 заболели и 8.51% смъртност... 450179 починали...

А на база приключени случаи, както се изчисляват данните за грипа, смъртността в Италия от ковид за момента е 44%.

# 8 079
  • Под сянката на разлистените кактуси
В момента по нашата телевизия (САЩ) гледам губернатора на Ню Йорк Ендрю Куомо, който каза, че започват да лекуват болните с комбинация от hydroxychlorquinine + zithromax (plaquenil + zithromax) и са много обнадеждени. В Ню Йорк случаите скочиха до 10 000 и според него това е защото са тествани много повече хора в последното денонощие. Затова в България няма много случаи, просто не тестват

# 8 080
Скрит текст:
25 годишен без съпътстващи заболявания е в сериозно състояние. Генералът го нарече "наш колега".

Аман от болни "колеги" и болни милионери, само такива ли ще лекуват в болниците ? А останалите простосмъртни , да си стоят вкъщи на самолечение.

А къде, ако не в болница трябва да е човек в сериозно състояние? Без значение колега или милионер е.

Останалите 7 души, които са със сериозна симптоматика са също в болница, не на домашно лечение и не са нито богопомазани, нито нечии високопоставени колеги.

# 8 081
Досега никъде по света не се чу млади беэ други эаболявания да са в тежко състояние. Дали информацията е достоверна или има цел карантиниране на младите, които са свикнали да купонясват?

# 8 082
  • Другата България
Въпрос от БНР журналист,"дъщеря пита може ли щаба да съдейства да се плати изключения телефон на майка и, която била в друго населено място?" това е Идиотско бе 🤔🤔🤔
Не е идиотско, друго бих написала аз, ама нека не съм брутална. Но не мисля, че трябва да те изненадва и въпросът, и "манталитетът" на въпроса, образно казано, той е отражение на всичко написано тук под форма на едни разсъждения върху непрочетен текст, неасимилиран, неосмислен, без грам напрягане на сивото вещество, базиран на слухове, ЕЖК и ЕМК, без проява на разбиране към едни хора, които са заети с далеч по-важни неща от това да плащат изключени телефони на баби и дядовци по селата. /Апропо, моята факура от ЧЕЗ не е плащана, последната. Дали да не драсна мейл да питам как да стане, като ИЗИ ПЕЙ не работят? Или не, направо на 112 ще звънна да питам./
Но много се надявам да се чу и разбра поне за мен много важно нещо, което отново се каза сега от Мутафчийски.
Има едни хора, които си плащат за тест, доброволно. Няма лошо, аз не бих си го причинила, но всеки си преценява за себе си. Предимно млади хора, които са със съвсем лека симптоматика. И когато този тест излезе положителен, въпреки, че нямат оплаквания, сериозни, същите хора се юрват по спешните отделения на болниците с настояване и скандали да бъдат непременно хоспитализирани. Безумно, ненужно, излишно, и страшно егоистично. От една страна, капацитетът на инфекциозните ни отделения далеч не е предвиден да поеме такъв наплив и е само за тежки случаи, дори за нуждаещи се вече от интубация. За хора, които се нуждаят задължително от болнично лечение, със съпътстващи и хронични заболявания. От друга страна, докато идат до болницата, вкл. и там, същите вече позитивни лица са контактни с още и случайни хора по пътя, и медицински персонал в болницата, и други пациенти. Начинът и механизмът е хора с лека симптоматика да са си в къщи, разберете го, аз допускам, че може глоби и затова да се въведат. Българинът не разбира, за него коронавирусът вече е смъртна присъда и трябва да е на легло, в болницата. А всъщност не трябва. Колко медици имаме вече заразени? Те и бездруго не ни достигат, нека помислим и за тях, преди да идеми да им крещим в лицата, че непременно трябва да ни настанят там, защото...така.

# 8 083
Къде са новите случаи, че пропуднах щаба.

# 8 084
  • София
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.

Аз сега гледам брояча. Новите случаи в Германия са 1800. Защо ми се струва, че преди бяха повече? Или се бъркам.
Като се влезе на "Германия" /като линк е/ и се вижда назад:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/germany/
Мерси.
Да,значи правилно съм запомнила. Предните дни са по 3-4к, сега нямат 2. Дали не са достигнали пика и сега да падат?

Общи условия

Активация на акаунт