COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 277
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 130
  • София
Ами много ясно. Виждали ли сте дробове, изкарали двустранна пневмония. Остават поражения и сенки доживот.
Ми да, виждали сме. С две двустранни бронхопневмонии съм. Нямам абсолютно никакви поражения. Тъй, че да не говорим просто ей така.
Просто си късметлийка. Масово не е такава картинката, ама виждам, че ви носи някаква наслада да се правите на герои.

# 8 131
  • Пловдив
Какъв въпрос е задала Чернева?
Нещо от сорта "как да си платят телефона пенсионерите, без да излизат"...

Всъщност как да си го плати самотен възрастен, който не ползва интернет? Данъци, битови сметки - всичко е опашки, на които ще се редят възрастните, не младите.

Всичко това може да се плати и онлайн от младите, без значение дали са в България или някъде по света.
Въпрос на желание и организация.

# 8 132
Сега се сетих. Има доста възрастни хора, на които пенсиите се носят по домовете от служител на пощенски клон.  Вярно, че ще е натоварващо, но тези служители могат да платят сметките на хората и да им представят квитанция. Просто трябва да се говори. Хората имат доверие на тези служители.

# 8 133
  • София
Според мен училището приключи, поне за тези до 4 клас. Поне фактическото ходене в сграда и присъствие в класните стаи.

# 8 134
  • Далечният изток
Напоследък чета разнообразни мнения за инкубационния период. Преди 2 страници някой е написал 20-25 дни. Това , което последно слушах по Тв е 14 дни и после ако се разболееш все пак е до 37 оздравяване. Или има нова информация ??
Няма нова информация- медианният инкубационен период е 5 дни- това означава че 50% от хората развиват симптоми до 5 дни.  За максимален инкубационен период се определя 14 дни- до тогава 97.5% от хората са развили симптоми. Разбира се някой може и след 20 дни да развие- просто вероятността за такова нещо е много ниска и това не променя дефиницията, че инкубационния период е 14 дни.

Всъщност средният инк. период е 14. Имало е случаи в Китай през февруари и с инк. период от 27 дни. Така, че много относително. Последни данни според СЗО - до 21 дни.

# 8 135
Какъв въпрос е задала Чернева?
Нещо от сорта "как да си платят телефона пенсионерите, без да излизат"...
Всъщност как да си го плати самотен възрастен, който не ползва интернет? Данъци, битови сметки - всичко е опашки, на които ще се редят възрастните, не младите.
Сметките ще им ги плащат децата и внуците.
Плащам на баба ми от години. И от години само онлайн. Безумие е да се тъпча по опашки и да губя време.

# 8 136
  • София
По-добре да питат за вноските по кредитите, сметките за комунални услуги дали няма да могат да се разсрочват, отлагат, предвид че много хора остават без работа или са пуснати в неплатен отпуск.
Също така - ще се удължи ли ваканцията за учениците; ще останат ли затворени детските градини.
Въпросите и журналистката на БНТ бяха достойни за подигравка и под всякаква критика Smirk.

# 8 137
Merri_An, така е. И аз изказах предположение, че ако го разхлабят режима, ще има злоупотреба. Но трябваше да има по-ясен регламент. Да се надяваме, че ще се реши в движение, ако останем с тази мярка, а не пълен локдаун. Аз съм за локдаун впрочем, но това не е достатъчно. Ако не се приложат и някои други мерки, няма да приключи бързо. Имам предвид мерки за тези, които остават да работят и да се придвижват между градовете - тестове, мерене на температура и т.н. Няма смисъл иначе всички да останем под ключ, ако сред част от хората вирусът продължи да се разпространява.

# 8 138
Сегашното положение, ако не и по-строго, ще продължи поне до средата на април.
Децата може и да не се върнат в училище до края на учебната година.
до средата на април Каракачана ще ни е демонстрирал величието на бэлгарската армия.

# 8 139
  • Пловдив
Сега се сетих. Има доста възрастни хора, на които пенсиите се носят по домовете от служител на пощенски клон.  Вярно, че ще е натоварващо, но тези служители могат да платят сметките на хората и да им представят квитанция. Просто трябва да се говори. Хората имат доверие на тези служители.

В началото на април всички пенсии ще се носят по домовете. А младите да бъдат така любезни да платят сметките на възрастните си роднини, а не да ги карат да се редят по опашки.
Не чух някой от мрънкащите за сметките да е помогнал на възрастен съсед с нещо. Иначе можем да разсъждаваме в продължение на няколко хиляди страници.

# 8 140
Също така - ще се удължи ли ваканцията за учениците; ще останат ли затворени детските градини.
След няколко дни няма да може никой да излиза навън, ти за училища и градини.. Беше таз учебна година. Каквото свършат онлайн, това ще е.

# 8 141
  • София
Досега никъде по света не се чу млади беэ други эаболявания да са в тежко състояние. Дали информацията е достоверна или има цел карантиниране на младите, които са свикнали да купонясват?

Как да не се е чуло, една от "знаковите" жертви беше Ли Уънлян, лекарят, който първи алармира за новия вирус, 34 годишен.

# 8 142
Сега се сетих. Има доста възрастни хора, на които пенсиите се носят по домовете от служител на пощенски клон.  Вярно, че ще е натоварващо, но тези служители могат да платят сметките на хората и да им представят квитанция. Просто трябва да се говори. Хората имат доверие на тези служители.

Да, вероятно това - най-вече в малки населени места плюс каси в магазините с коридора от 8 до 10.30 в градовете. Във всички случаи е въпрос, който заслужава обмисляне, а не присмех. А въпросът ми беше основно за самотните възрастни, а не за тези, които имат отзивчиви деца и внуци под ръка. Държавата при извънредно положение би трябвало да мисли не само как да ограничава, но и как да подпомага по-уязвимите си граждани.

# 8 143
Сегашното положение, ако не и по-строго, ще продължи поне до средата на април.
Децата може и да не се върнат в училище до края на учебната година.
Нашите учители в София са споменали същото.

# 8 144
В Холандия ни е даден шанс сами да решим дали поведението ни е уместно и дали искаме строги мерки. Казват го със спокоен тон.
Има много разхождащи се пред нашата къща, но са по двама семейно. Детенце (фъстък на 6) разхождаше само кученцето си. Маски никой не носи. Имаме официално един случай на жена 40+. Беше преди дни.

Вчера във Фейса гледах службата от православна църква в епицентъра. Няма лошо, че има служба, но един грък не беше спазил да стои у дома. Холандката, която пее в хора и е кашляла, я нямаше. Не знам Балканците защо сме такива инати...
Хайде да не даваме Холандия за пример! Имат 136 починали и твърдят, че имат само 3600 случая.... или здравеопазването им е пълна дупка или не се зорят да тестват!

Общи условия

Активация на акаунт