COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 353
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 265
Наистина повече не се чу за това семейство, на мен също ми е интересно какво се случи там.
Проследяват се контактните на тестваните положително  с ковид, да.

# 8 266
Всъщност нямаше да им се налага да затварят цели отделения ако имаха адекватно предпазно облекло, дезинфекция и протокол за действие при прием на такъв болен.
Всъщност протокол за действие при прием на такъв болен има, проблемът е, че се приемат болни с пневмония, които се тестват след като вече са приети именно заради пневмонията. И след дни се установява положителен тест, след като вече болният е бил контактен и с други пациенти, и с лекари и сестри.
Еми значи има някакъв сериозен пропуск, защото те отзад напред ги гледат нещата. Ти си с пневмония и после снимка и после се разбира, че е корона. Не знам, нещо куца в тоя план за действие. И като прибавим липсата на облекло адекватно и става...

# 8 267
Добре де, ако средният период на заразяване е 5+ дни, как 12 дни след карантината, случаите не само не падат, но и се увеличават?
Да речем, че в първият цикъл, ще заразят и семействата си, ама това е повече....да речем, че има огнища по старчески домове и болници....и пак не излизат сметките.

# 8 268
Не виждам и кога и как ЛЛ по телефона ще те определи като рисков, освен ако не й кажеш че си бил в Банско оня ден, или да кажеш че си със задух 👀👀👀👀

Как? Ще ти каже да си лежиш....

# 8 269
  • Bulgaria
Просто много им куца всичко. Не може положителен човек да го оставят вкъщи. Кой ще му пазарува? Той ако се остави под карантина вкъщи, това означава, че и те трябва да са под карантина или те си се развяват навсякъде?

# 8 270
Хеликаза, тестовете са ограничени от капацитета на тестване. Т.е. тези, които излизат сега не знаем реално кога са им направени тестовете, вероятно са на някаква опашка и резултатите излизат всеки ден на порции. Поне в Китай беше така.

# 8 271
  • sofia
Вътрешно болничните инфекции са страшни.По страшни от този вирус.

# 8 272
Явно само ти. Питаш това за 987654321-ти път. Не знам не четеш ли, не разбираш ли, не искаш ли да разбереш.
Коронавирусът не води задължително и непременно до бронхопневмония, в повечето случаи протича съвсем леко и без никакви усложнения, и се третира с обикновените и познати противовирусни препарати и антипиретици. Което спокойно може да стане в домашни условия. Началният етап може да остане такъв до самия край, при 80% от младите и децата, дори може да не разберат, че са боледували. В тези случаи присъствието на тези пациенти в болница е безсмислено и ненужно. Затова и си стоят в къщи. При други хора /независимо от възрастта/ "става" пневмония. Тогава, според състоянието на пациента, отново може да се остане на домашно лечение, или да се постъпи в болница. Не всяка пневмония води до дихателна недостатъчност. Затова и се казва, че при средно тежко и тежко състояние боните се хоспитализират. Заради нуждата от подаване на кислород и евентуална интубация. Няма как всички заразени да са в болница, и логистично, и е напълно излишно.
И аз за 945893458349 път ще го напиша. Не става въпрос да се влиза веднага в болница само с температура и лека кашлица. Става въпрос при тези симптоми човек да не си стои вкъщи а да отиде на преглед, лекаря да го изпрати на изследване за да се установи дали е грип или корона вирус и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Пак повтарям - при всяко заболяване, целта е то да се лекува още в началните леки симптоми, точно с цел да не се стига до крайно тежките усложнения. Как да започне лечението още при леките симптоми, след като ни казват недейте ходете на лекар. Как лекаря ще разбере дали е корона или грип и ще ви предпише съответното лечение, без да сме отишли при него? Как?

# 8 273
Ужаса не е само в Италия. Ужаса започва да е навсякъде. Испания са с 4 962 нови случая за последните 24 часа, Германия са с 3680 нови случая, САЩ са с 5683 нови случая. Всички вървят плътно след Италия. Италия вече цяла седмица я чакаме да задържи бройката и да започне да пада, но това не се случва - върви си все по-нагоре и по-нагоре - направо не знам до къде може да стигне вече. Нещата не са просто сериозни - те са катастрофални и абсолютно неконтролируеми.

# 8 274
  • София
Добре де, ако средният период на заразяване е 5+ дни, как 12 дни след карантината, случаите не само не падат, но и се увеличават?
Да речем, че в първият цикъл, ще заразят и семействата си, ама това е повече....да речем, че има огнища по старчески домове и болници....и пак не излизат сметките.
Не излизат ... ако до два- три дни нещо не се случи явно и тия мерки не работят. Не знам къде да видя графика дали поне в Ломбардия не са сработили. Друга мисъл- преди ограничаването на пътуванията много народ е напуснал Ломбардия и това може тепърва да е стартирало огнища в други провинции.
 А ако нищо не става явно поне в Ломбардия трябва още да затягат- в смисъл пълно спиране на работа с изключение на 100% нужните и всички в домовете с някакви мерки да не си гостуват съседи.

# 8 275
Просто много им куца всичко. Не може положителен човек да го оставят вкъщи. Кой ще им пазарува? Той ако се остави под карантина вкъщи, това означава, че и те трябва да са под карантина или те си се развяват навсякъде?
Аз точно тоя въпрос задавах, но никой не знае. Ако попадне цяло домакинство под карантита изникват много въпроси. Най-малко кой ще пазарува. После ако един само е болен той ще зарази и другите и то със закъснение и те ще попаднат извън срока на първата започнала карантина...и трябва нова карантина с нов срок ли какво?

# 8 276
Просто много им куца всичко. Не може положителен човек да го оставят вкъщи. Кой ще му пазарува? Той ако се остави под карантина вкъщи, това означава, че и те трябва да са под карантина или те си се развяват навсякъде?
А какво предлагаш , всички в болница , пък докъдето стигнат леглата .Първите разболели се ще са късметлии .

# 8 277
  • Другата България
Всъщност нямаше да им се налага да затварят цели отделения ако имаха адекватно предпазно облекло, дезинфекция и протокол за действие при прием на такъв болен.
Всъщност протокол за действие при прием на такъв болен има, проблемът е, че се приемат болни с пневмония, които се тестват след като вече са приети именно заради пневмонията. И след дни се установява положителен тест, след като вече болният е бил контактен и с други пациенти, и с лекари и сестри.
Еми значи има някакъв сериозен пропуск, защото те отзад напред ги гледат нещата. Ти си с пневмония и после снимка и после се разбира, че е корона. Не знам, нещо куца в тоя план за действие. И като прибавим липсата на облекло адекватно и става...
Всъщност снимката е преди да се докаже пневмонията. Пневмония се доказва със снимка. 
Не всяка пневмония е следствие на коронавирус. Приемат се над 60 годишни пациенти с пневмония, както и контактни или завърнали се от чужбина. Засега това е механизма, а дали и какво куца - не мога да ти кажа, не ги измислям аз протоколите.
Не съм чула досега за случай - болен, обадил се на ЛЛ, ЛЛ му пратил линейка да го тестуват, тестът е положителен и човекът е оставен вкъщи да се рекува.
Нещо не ми се вярва това да проработи...???
Няма как ОПЛ да му изпрати линейка, той се обажда на РЗИ, оттам на СП и те изпращат, и то само ако са сигурни, че има вероятност да е коронавирус. Теста е в РЗИ или болница, не на място в дома. Но да, при положителен тест и добро състояние пациентът се оставя в къщи, така е.

# 8 278
  • Пеликания
Аз бих си прибрала кучетата (нали не са 10?), защо стоят в някакъв двор някъде си?
Защото ако ги прибера в апартамента, дали не трябва да ги разхождам всеки ден по няколко пъти, което означава да излизам, а нали това искаме да избегнем. И не е някъде си там, те са си вкъщи там. Преди всичко това да се случи, бях там ако не всеки ден, то поне през ден, ако имах възможност дали нямаше да се преместя там, но няма магазин, което пак предполага да пътувам до града често.

# 8 279
Скрит текст:
Явно само ти. Питаш това за 987654321-ти път. Не знам не четеш ли, не разбираш ли, не искаш ли да разбереш.
Коронавирусът не води задължително и непременно до бронхопневмония, в повечето случаи протича съвсем леко и без никакви усложнения, и се третира с обикновените и познати противовирусни препарати и антипиретици. Което спокойно може да стане в домашни условия. Началният етап може да остане такъв до самия край, при 80% от младите и децата, дори може да не разберат, че са боледували. В тези случаи присъствието на тези пациенти в болница е безсмислено и ненужно. Затова и си стоят в къщи. При други хора /независимо от възрастта/ "става" пневмония. Тогава, според състоянието на пациента, отново може да се остане на домашно лечение, или да се постъпи в болница. Не всяка пневмония води до дихателна недостатъчност. Затова и се казва, че при средно тежко и тежко състояние боните се хоспитализират. Заради нуждата от подаване на кислород и евентуална интубация. Няма как всички заразени да са в болница, и логистично, и е напълно излишно.
И аз за 945893458349 път ще го напиша. Не става въпрос да се влиза веднага в болница само с температура и лека кашлица. Става въпрос при тези симптоми човек да не си стои вкъщи а да отиде на преглед, лекаря да го изпрати на изследване за да се установи дали е грип или корона вирус и ако се установи, че е корона лечението да започне веднага в началния етап на заболяването ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ДВУСТРАННАТА БРОНХОПНЕВМОНИЯ.
Пак повтарям - при всяко заболяване, целта е то да се лекува още в началните леки симптоми, точно с цел да не се стига до крайно тежките усложнения. Как да започне лечението още при леките симптоми, след като ни казват недейте ходете на лекар. Как лекаря ще разбере дали е корона или грип и ще ви предпише съответното лечение, без да сме отишли при него? Как?

Аххааа! Тоест да изложим на риск от зараза всички други чакащи при личния лекар, личния лекар, чакащите пред лабораторията, в която ще те тестват за грип или корона, лаборантите, които ще ти вземат кръв и още случайни хора на прибиране към вкъщи. Умно. Много умно!

Общи условия

Активация на акаунт