COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 994 242
  • 22 670
  •   4
Отговори
# 8 430
Хора, презапасяването не е за да не останете гладни, ако случайно свърши хляба и макароните, ами за да се избегне всекидневното ходене до магазина и съответно контактите с други хора.
След новините за планираната огромна болница в Москва вече съм тотално съсипана. До днес се надявах Руснаците да извадят тайно лекарство и да спасят света.

# 8 431
  • София
Трети ден се води полемика относно броя новозаразени в Италия. Нима световния брояч профължава да ги дава грешно, т.е по-голям брой?
Цитирано точно от "сайтовете" - Italian media are reporting the change in active cases (a lower number) rather than the change in total cases (a higher number), representing it as "newly infected" when, in fact, it represents the "change in active cases." Newly infected, meaning the number of people who have tested positive to the virus in the last day, is the number shown on the table above, which corresponds to the change in total cases in accordance with the international standards set by the WHO and followed by all countries. The change in active cases (what Italian media label as "newly infected") is the result of the following formula: (newly infected) - (new deaths) - (new recoveries). All data, including total cases ("casi totali") is available on Italy's[/b]

Одеве посочиха линк, в който ИТАЛИЯ рапортува за ок. 4800 чисто нови днес (а не 6000+). Не знам защо им е такава системата.
За стъкмистиката, по-малко плашеща цифра?
Реално нови 6557 положители теста.

# 8 432
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Това е! Никой не е безсмъртен - кой по-рано, кой по-късно. Ако досега не сте го осъзнавала - сега е момента да приемете реалността.
Големи сте пророци, м@йка му стара. Всеки си мисли, че няма да е на неговия гъз, затова има такива изказвания по темите. Никок нормален човек няма как да приеме докрай, ако детето му бъде на тоя смъртен одър и ако оцелее, оцелее. Или негов родител.

Аз предлагам да се лекуват смирените, с местоживеене в България и положили нужните мерки. Струва ми се по- добър критерий за чистка на плявата. Нали и такава теория има.
Да бе. Адски смели изказвания като това се въртят. Искам да ги видя тия потребителки как се държат докато умира техен близък в ръцете им. Пак ли ще са такива философи и над нещата. Всеки размахва пръст, ама като му дойде до главата ще тича към спешното с 200.

Много хубави пожелания, браво! По-добре ли се почувства сега?
Изобщо не са пожелания, а реалности. Човек поставен в дадена ситуация не действа така както сам съветва другите. Това го знам от себе си дори, но си го признавам за разлика от други философи. Когато близък не е добре е страшно и няма да си кажеш чакай бе аз сега протокола да спазя, чакай да не тичам към спешното. Затова не се дразня на хората, които от паника са търсили помощ направо в болница. Няма само за вас да мислят да не ви заразят. И без това точно тук се каза, че който оцелее оцелее. Това по-хуманно ли е?

Припомни ми колко от пациентите, заради които се карантираха отделения и болници бяха тежки случаи? Тоест, такива, които разбираемо са нарушили протокола?
Аз не се занимавам да ги следя всеки в какво състояние е бил. Не съм била там в тоя момент. Вероятно има и тъпаци сред тях, които са действали първосигнално. Но повечето сигурно са решили за себе си, че са в лошо състояние. Не съм ги питала лично да знам как са се чуствали и защо са взели това решение. Както и ти между другото.
Скрит текст:
Но информация за тях се изнася и тя е достъпна, нали така? А в нея пише, че след направените прегледи са изпратени или у дома под карантина или са настанени в болницата в "добро общо състояние". Иначе с техните действия възпрепятстваха други пациенти със сериозни проблеми, които имат или пък нямат нищо общо с ковид.

В една от болниците мой приятел не успя да си направи курса си с химиотерапия заради такъв човек, но тъй като това го няма в медиите приеми че те лъжа.

И понеже явно обичаш да разменяш роли, ок ли ще ти е да живееш в град с една болница и тя да се окаже карантирана заради победен пациент, а ти или твой близък да имате реална нужда? Не, нали?
Абсолютно нямам никакво намерение да "разменям роли", нито да споря до безкрайност. Изключително е неприятно това, което се случва с човека с химиотерапията, но се изкоментира тук няколко пъти - болницата се затваря за няколко часа, максимум дни за дезинфекция, така че по всяка вероятност планирани химиотерапии ще могат да се случат с малко закъснение (това е предположение). Разберете, че не всеки може сам да си определи състоянието. За някои хора тежък симптом като усещания е нещо, което друг определя като лек симтом. Не ги знаем и какви други заболявания имат, които да им утежняват ситуацията. Затова казах, че лично тях не съм питала как са се чуствали и какъв им е случая и няма да седна да ги разследвам. Нещата просто не са черно бели.

# 8 433
Цитат
Вижте какво казва Домусчиев - човекът е бил болен, жена му и децата му не. Това е супер ако е вярно, значи не е чак пък толкова заразна тая гад.....
На Домусчиев жена му се разболя заедно с него, тя също беше с двустранна пневмония, но нейните тестове по някаква причина излизаха все отрицателни. Аз съм далеч от мисълта, че тя е изкарала просто двустранна пневмония, при положение, че се разболяха по едно и също време, с двустранни пневмонии и двамата. Въпросът е защо тестът не я засече?

"„Върнах се преди 10 дни от Франция. Още там бях малко неразположен. Наложих си една седмица карантина. Лекувах се с обичайните за един грип лекарствени средства. И жена ми вдигна температура. В края на седмицата си пуснахме тест за коронавирус. Оказа се отрицателен и при нея и при мен. Състоянието ми обаче се влошаваше. Отидохме в най-близката болница „Софиямед” и се оказа, че имаме двустранни бронхопневмонии, което наложи моменталното ни хоспитализиране”, заяви пред NOVA Кирил Домусчиев, който е болен от Ковид-19. „Децата за радост са добре. И те бяха вкъщи с нас, и те вдигнаха температури, но всички тестове показаха, че нямат коронавирус”."

# 8 434
  • Bulgaria
Служител на дом за деца в Бургас заразен с COVID-19, институцията е под пълна карантина. Вътре в сградата остават 131 души, включително 46 деца.

https://nova.bg/news/view/2020/03/21/282234/%D1%81%D0%BB%D1%83%D … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

# 8 435
  • София
А как протича заболяването?С какво се лекува;на каква възраст е?Тези неща ме интересуват

Млади хора са и двамата, около 35 годишни, с леки симптоми( невисока Т и кашлица), тествани, когато са повишили Т повече от 3-4 дни. Вкъщи са, лекуват се симптоматично с температуропонижаващи и противовирусни.
Бихте ли казали, защо са им препоръчали да пият температуропонижаващи за невисока t, след като винаги са казвали, че е добре организма да вдигне умерена темп?
И втори въпрос: какви точно са тези "противовирусни", с които ги лекуват, след като се кресна 1000 пъти, че НЕ е грип и тамифлу, терафлу и пр. не действат, бихте ли отговорили? Мерси.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:52 от Не се сърди, човече

# 8 436
  • Варна
След новините за планираната огромна болница в Москва вече съм тотално съсипана. До днес се надявах Руснаците да извадят тайно лекарство и да спасят света.
Ааа и да го имат, няма да го извадят. Нали сега всички чакат , който ще намери лекарство - той е пуснал вируса. Никой няма да посмее.

# 8 437
# 8 438
И втори въпрос: какви точно са тези "противовирусни", с които ги лекуват, след като се кресна 1000 пъти, че НЕ е грип и тамифлу, терафлу и пр. не действат, бихте ли отговорили? Мерси.

В Китай на болното от коронавирус момиче от филмчето "Живот под Карантина" и бяха дали да пие точно Озелтамивир, което си е Тамифлу.

# 8 439
  • Варна
От тази тема разбрах, че лекарства , които се рекламират против грип   - от рода на фервекс, нурофен макс грип и т.н. се считат за противовирусни, макар да няма нищо общо.

# 8 440
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
На моите бебета им престоят календарните ваксини другата седмица и вече отказахме прегледа.Точно сега не е никак подходящ момент да им компромитирам имунната система,въпреки,че досега не са имали реакция от ваксина.

Аз също съм против всеки със сополи и кашлица да бягат към болницата.Дори да не е болен,мисля,че ходенето до болница трябва да се приоритезира едва тогава,когато положението се влоши.А ако е вирусопреносител,докато стигне до болницата,а и там,ще зарази още 10 човека след себе си,вместо да си стои вкъщи и да го прекара леко.
Приоритета да бъде за възрастните хора и тези,които наистина се чувстват зле,а не е просто кашлица и 37,3Т.

Иначе,тук Щатите/Северна Флорида,района ми не е особено засегнат,мисля,че около 50-60 са официалните случаи и като за 1милион+ район е добре засега.Много по малко хора има по улиците определено,но днес видях джогъри,майки с деца да бутат колички,хора си пазаруват.По ми е притеснено за НЙ,ако изпуснат контрола,ще се запалят като Италия.10 милиона са там,семейство имам там,приятели,до онзи ден и аз живеех там...все за НЙ гледам първо,после и следя за ситуацията в България.

# 8 441
Ааа и да го имат, няма да го извадят. Нали сега всички чакат , който ще намери лекарство - той е пуснал вируса. Никой няма да посмее.
Жертвите стигнат ли милион, ще пуснат лека.

# 8 442
  • Mediterraneo
Скрит текст:
А как протича заболяването?С какво се лекува;на каква възраст е?Тези неща ме интересуват

Млади хора са и двамата, около 35 годишни, с леки симптоми( невисока Т и кашлица), тествани, когато са повишили Т повече от 3-4 дни. Вкъщи са, лекуват се симптоматично с температуропонижаващи и противовирусни.
Реленцата и тамифлуто ги няма по аптеките, а и казаха че са безсмислени при новия вирус, то и при щамовете А и В нямат смисъл ако не се вземат навреме, така че кои са въпросните "противовирусни" ?

Не съм казала, че са в България, нито съм споменавала противовирусните. Това знам, това споделям. Детето им е  контактно и незаразено, гледат си го те.

Роналде, това им е назначено, ако вдигнат висока Т.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:19 от Не се сърди, човече

# 8 443
Изолацията: Един месец в Ухан (2020)
https://www.youtube.com/watch?v=aj1HtEBctjw&feature=youtu.be … MGFejPO7pN3FIbYHE

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:20 от Анонимен

# 8 444
Ми точно с невисока Т и кашлица е бил и Домусчиев - това към Адоралова горе. Той що не си е седял вкъщи? А ние викаш да стоим??

Общи условия

Активация на акаунт