COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 005 427
  • 22 670
  •   5
Отговори
# 8 400
Явно заради пренастройването на гугъл, някой хора в темата смятат, че миналия месец 96% от Китай е играл хоро и само 4% бяха под карантина. Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 8 401
  • Другата България
Разбирам. Но в случая сама си решила да се самолекуваш, а не, че ти е отказан преглед, това имах предвид.
Ако се отиде в кабинета, преглед не се отказва.
По телефона поне антибиотика може да ти каже какъв, ако си за антибиотик.

# 8 402
  • София
Поне доскоро ни обясняваха, че диагнози по телефона не се поставят, нито пък лекарства се предписват.
Сега друго се предлага - ясно защо. Но това не променя факта, че подобен сорт диагнози и лечение са нелепи.

# 8 403
Ами не, не дават, изяснихме го, че не дават, даже днес по-рано - потърсете тук, в тематабеше даден линк към италианска ФБ страница, която докладва за около 5 000 нови случая днес, т.е. - тези 6557 включват плюс 1000-та оздравели днес и над 600-те починали днес. Не знам защо така го представят.
Аз седнах да си изясня каква е тази разлика.
Няма прикриване на данните и манипулация, а има разлика във воденето на отчет.
Иначе показаните числа са все тези, едни и същи са и в двата сайта.
Ето за какво става въпрос: Worldometers отчита като "нови случаи" хората, които са диагностицирани за заразени в този ден. Числото е вярно.
Италия водят отчет колко нови заразени има в този ден, което е по-различно нещо. От по-горните "нови случаи" вадят починалите, вадят оздравелите и се получава с колко е нараснала бройката на заразени хора спрямо предния ден, понеже, очевидно, починали и оздравели вече не са от тях. Числото отново е вярно. Ако Worldometers имаха графа "new active cases", щяхте да виждате това число там.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:34 от Не се сърди, човече

# 8 404
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много от въпросите, страховете, липса на адекватна информация, която чета тук в Холандия е непрекъснато разяснявана по телевизията и във вестника. В България не е ли така?

# 8 405
  • София
Аз май вече бях споменавала. Моята лекарка по тела ми каза, че най-вероятно не е корона след като и казах симптомите. Каза ми какво да пия и пожела да и звъня всеки ден да и казвам как съм. След третия ден бях по-Добре, на петия вече си бях супер. Това е разумен ход според мен. Няма нужда със запушен нос да се тича към ВМА.

# 8 406
Яндекс дали са го пренастроили? Предимно на руски търся там информация, но предполагам, че и на английски ще се намира.

# 8 407
  • София
Трети ден се води полемика относно броя новозаразени в Италия. Нима световния брояч профължава да ги дава грешно, т.е по-голям брой?
Цитирано точно от "сайтовете" - Italian media are reporting the change in active cases (a lower number) rather than the change in total cases (a higher number), representing it as "newly infected" when, in fact, it represents the "change in active cases." Newly infected, meaning the number of people who have tested positive to the virus in the last day, is the number shown on the table above, which corresponds to the change in total cases in accordance with the international standards set by the WHO and followed by all countries. The change in active cases (what Italian media label as "newly infected") is the result of the following formula: (newly infected) - (new deaths) - (new recoveries). All data, including total cases ("casi totali") is available on Italy's[/b]

Одеве посочиха линк, в който ИТАЛИЯ рапортува за ок. 4800 чисто нови днес (а не 6000+). Не знам защо им е такава системата.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:23 от Не се сърди, човече

# 8 408
  • Пловдив
За този, дето питаше с какво лекуват пациентите с леки симптоми - лекуват се симптоматично. Имаш температура, взимаш антипиретик, кашляш - нещо за кашлица. Няма антивирусен препарат за коронавирус, чакаш организмът ти сам да се справи с него. При усложнение, отиваш в болницата. С какво ще те лекуват там, решават те.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:23 от Не се сърди, човече

# 8 409
Доста трудна за четене стана темата, изпуснах нишката, казват ли  излекуваните тук след колко време са напълно възстановени, правят ли се тестове за антитела, такива с леки симптоми преболедували ли са окончателно и други полезни новини.
Преди n брой страници пуснах линк към новините в сайта на btv, където са цитирали Щаба, та с две думи: изписаните вчера възстановени, ще бъдат в карантина още 30 дни. Тоест изводите предстоят..

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 21:24 от Анонимен

# 8 410
В половин Европа достъпът до лекар минава през консултация по телефон, евентуално мед. сестра и ако сте на умиране или имате час записан от преди 6 месеца, ще ви види лекар. Масово се самолекувате, поставяте си диагнози по форуми,  оспорвате лекарско мнение, поставяте под съмнение лекарската компетентност, но сега изведнъж, когато положението е извънредно  и има изрични указания какво трябва да се прави, решихте, че на всяка цена ще ходите при ЛЛ или в болница. По ваш избор, разбира се. Всъщност продължавате да си следвате ганьовския модел. Специалистите ви казват по 1000000 пъти на ден какво трябва да правите, вие пак си правите каквото си знаете.

# 8 411
  • София
Цитат
Вижте какво казва Домусчиев - човекът е бил болен, жена му и децата му не. Това е супер ако е вярно, значи не е чак пък толкова заразна тая гад.....
Аз отдавна вярвам и лансирам тезата че не е много по заразна от обикновенният грип. Доста неща говорят затова. Проблемът е че е много по смъртоносна и създава тежки усложнения на много голям процент от болните. Затова и се взимат драконовските мерки по света. За да не стигне до толкова хора доколкото достига грипа, че здравните с-ми просто рухват.
Ами дано не е, ама по-скоро....човекът Домусчиев може да не е бил...така да се каже, толкова интимен със семейството си. Може някъде другаде да е ибл първите дни след завръщането му от Франция....

# 8 412
  • София
Яндекс е клонинг на Гугъл. Работи с неговите алгоритми, плюс малко допълнителни.

# 8 413
  • София
Скрит текст:
Нали го говорихме - Италия има по-странна система на отчитане: под Нови случаи - са общо заразени плюс починали плюс възстановени за ДЕНЯ. Днес в Италия +1000 оздравели!!!!
И не стана ли ясно, че в горния линк дават реалните данни, въпреки системата на италианците?
Ами не, не дават, изяснихме го, че не дават, даже днес по-рано - потърсете тук, в тематабеше даден линк към италианска ФБ страница, която докладва за около 5 000 нови случая днес, т.е. - тези 6557 включват плюс 1000-та оздравели днес и над 600-те починали днес. Не знам защо така го представят.
Аз седнах да си изясня каква е тази разлика.
Няма прикриване на данните и манипулация, а има разлика във воденето на отчет.
Иначе показаните числа са все тези, едни и същи са и в двата сайта.
Ето за какво става въпрос: Worldometers отчита като "нови случаи" хората, които са диагностицирани за заразени в този ден. Числото е вярно.
Италия водят отчет колко нови заразени има в този ден, което е по-различно нещо. От по-горните "нови случаи" вадят починалите, вадят оздравелите и се получава с колко е нараснала бройката на заразени хора спрямо предния ден, понеже, очевидно, починали и оздравели вече не са от тях. Числото отново е вярно. Ако Worldometers имаха графа "new active cases", щяхте да виждате това число там.
Т.е. с колко са се увеличили активните случаи към момента, аз така го разбирам и оня ден беше обяснено под таблицата.
Което за мен си е стъкмистика, но то и смъртните случаи са достатъчно показателни.

# 8 414
  • Ispania
Малко данни от Испания .
Днес сутринта :
24926 заразени
1326 починали.

Вчера сутринта:
19980 заразени
1002 починали

———————-
2125 са оздравяли (до днес)

Общи условия