COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 994 242
  • 22 670
  •   4
Отговори
# 8 475
Тарталета, наистина ли не си питала с какви  противовирусни ги лекуват? Аз лично не ти вярвам Wink

Роналд, Изопринозин се пие за херпесни вируси.
Авирон не е билков препарат.

Не знам за вас, но когато детето е било болно с кашлица, никога не сме чакали на Парацетамол само. Камо ли ако има започващо обострено дишане.
Намирам го за безумно.
Сега се сещам. Един път чакахме 5-7дена, лекувайки се с хомеопатия, и накрая ни приеха с пневмония в болница.

# 8 476
Руснаците с тази болница... малко като "видяла жабата". Китай много си вдигнаха рейтинга с всичко, което направиха. Доскоро все пак бяха синоним на ниско качество, евтини, но ненадеждни технологии, беден народ с евтини суровини и работна ръка и пр. Вече няма да ги гледаме по този начин, аз поне - доскоро ронех сълзи за горките китайци, които се спукват от работа за долар на ден и едва ли не живеят като клошари. А се оказа, че 35% от пазара на луксозни стоки е в Китай и разни Гучита, Арманита и Кристиан Диори още януари болезнено го почустваха. Та не знам за вас, но аз си промених коренно мнението за Китай, особено ако не успеем в Европа и останалите развити държави по света да се справим. И ми се струва, че в момента руснаците се опитват да направят същото, защото и те имат имидж за лъскане. Впрочем днес научих от познат в Санкт Петербург, че мерките им са да задържат възрастните да не излизат от домовете си. Препоръка засега, доколкото чета, но той е възрастен и го е възприел за заповед Simple Smile Това наистина ми се вижда по-разумно от нашите "коридори за пазаруване" и тюхкането как да ги приберем след това от пейките на припек. В СП и без това почти слънце не виждат и нямат такива драми. Как ли са оцелели без витамин Д? Simple Smile

# 8 477
  • София
Ако не си Домусчиев или Пенчев за да знаеш, че може да си купиш болница, забравете за нещо.
Аз бях преди 9 дена в Банско, звъннах в понеделник на личния лекар, не вдига, звъннах във вторник, не вдига, звъннах в четвъртък, не вдига. Помолих 65 годишния ни свекър да ни напазарува, да си седим карантинно вкъщи, докато във фейсбук гледам други от Банско и Пампорово се тагват я от морската, я от Витошка, я от Витоша. Та си мисля - шведите май са прави - всички дърти вкъщи, а всички млади да го прекарват възможно най-бързо.

# 8 478
Хора, това за Холандия дали е вярно?
Не знам дали на този сайт може да се има вяра, дано е някаква жълтина.
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/mark-ryute-niderland … ra-kontroliranoto

Да, вярно е. Има ограничения, за да се защитят рисковите групи и медицинските лица. Училищата затвориха не толкова от здравословна гледна точка, а от настъпилия хаос, защото в четврътък казаха, че няма да затварят. В петък можеха да преценява родилите дали да пускат децата. И никой не знаеше какво и що.

В неделя затвориха ресторанти, кръчми и спортни зали, защото беше пълно с народ. Вчера (или онзи ден) затвориха болници, старчески домове за посещения.
Други ограничения нямаме. Следят бройка спешни случаи и действат според това. Казаха, че може да се променят правилата според поведението на хората. Ние на север сме послушни, но в южната част има много неспазващи нищо. При тях започна от един върнал се от Италия, който отишъл да празнува Карнавала. Призоваха ги да се ограничат преди десет дена- не се спряха. Сега болницата им издъхва и идват в нашите Северни.

Аз вярвам на правителството, че взима  решения, които са в полза на народа.
Много късмет ви пожелавам. За мен е безумие...

# 8 479
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хора, това за Холандия дали е вярно?
Не знам дали на този сайт може да се има вяра, дано е някаква жълтина.
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/mark-ryute-niderland … ra-kontroliranoto
-----------
сайта си е съвсем наред, Рюте е луд за връзване. поетапно разболяване...………..

Не става въпрос за поетапно разболяване, а за поетапно разпределяне при евентуално разболяване, за да няма срив в системата, когато много повече хора ше умрат (дори от нещо друго), защото няма да има места.

Всъщност каква е алтернативата до момента на създаване на ваксина? Аз не виждам такава. Да, има вариант да изчезне вируса, но не е сигурно.

# 8 480
  • София
Тарталета, наистина ли не си питала с какви  противовирусни ги лекуват? Аз лично не ти вярвам Wink

Роналд, Изопринозин се пие за херпесни вируси.
Авирон не е билков препарат.

Не знам за вас, но когато детето е било болно с кашлица, никога не сме чакали на Парацетамол само. Камо ли ако има започващо обострено дишане.
Намирам го за безумно.
Сега се сещам. Един път чакахме 5-7дена, лекувайки се с хомеопатия, и накрая ни приеха с пневмония в болница.
Мерси, Дъждец, че съм единствено, че
Цитат
AVIRON RAPID® e комбинация от 3 клинично доказани съставки c натурален произход и допълващо се действие
. На тази база си мислех, че билково. той антивурисен ли е или е имуностимулатор, знаеш ли?

# 8 481
Скрит текст:
Цитат
Вижте какво казва Домусчиев - човекът е бил болен, жена му и децата му не. Това е супер ако е вярно, значи не е чак пък толкова заразна тая гад.....
На Домусчиев жена му се разболя заедно с него, тя също беше с двустранна пневмония, но нейните тестове по някаква причина излизаха все отрицателни. Аз съм далеч от мисълта, че тя е изкарала просто двустранна пневмония, при положение, че се разболяха по едно и също време, с двустранни пневмонии и двамата. Въпросът е защо тестът не я засече?

"„Върнах се преди 10 дни от Франция. Още там бях малко неразположен. Наложих си една седмица карантина. Лекувах се с обичайните за един грип лекарствени средства. И жена ми вдигна температура. В края на седмицата си пуснахме тест за коронавирус. Оказа се отрицателен и при нея и при мен. Състоянието ми обаче се влошаваше. Отидохме в най-близката болница „Софиямед” и се оказа, че имаме двустранни бронхопневмонии, което наложи моменталното ни хоспитализиране”, заяви пред NOVA Кирил Домусчиев, който е болен от Ковид-19. „Децата за радост са добре. И те бяха вкъщи с нас, и те вдигнаха температури, но всички тестове показаха, че нямат коронавирус”."

Гледах интервюто и се чудих защо тестовете на жена му при пневмония, са отрицателни. Първите им също са били отрицателни, дори при симптоми, на децата им - също. Това може да означава само едно - много фалшиво отрицателни тестове.

-------------------
Гледах интервю с проф. Ива Христова -зам. директор на НЦЗПБ. Тя каза, че вече почти няма грип.
 Което тълкувам, че при такива симптоми, трябва да се предполага коронавирус.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 23:03 от Diorela

# 8 482
  • Варна
Намирам го за безумно.
Аз го правя. Понякога се получава /организмът се справя/ понякога  - не. /стигаме до антибиотик./

# 8 483
  • тук и там
Той подхода навсякъде е такъв(сега прочетох цялата статия).И при нас,и във БГ..Много  голяма част ще се заразят -мерките са за да става  контролируемо,така че болниците да  могат да поемат пациентите .Така че не виждам какво изненадващо е казал  Рюте..

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:37 от Kaisia

# 8 484
Намирам го за безумно.
Аз го правя. Понякога се получава /организмът се справя/ понякога  - не. /стигаме до антибиотик./
Така де, за себе си и аз мога да си го позволя. При сезонен грип обаче.
Ама сега няма да ми стиска.
Дадох пример с детето, защото имунната й система не беше много силна.
А сега има възрастни хора, които са уязвими. И какво, чакаме пневмонията и задуха..Rage

Роналд, някакво вещество от спирулина е, но многократно повече.
Уж действа по някакъв начин на вирусите, ако се пие по ударната схема.
Мисля, че е и имуностимулатор, защото не се препоръчва на хора с автоимунни.
За короната не бих разчитала на него.

# 8 485
Някой да е виждал информация колко време трае кашлицата?

# 8 486
Тарталета , ами назовете ги тия противовирусни де, какво офлянквате само. Отдавна призовах - в тая тема, ако кажеш А, трябва да можеш да кажеш и Б. Ако не - нямаш място и админите следва да те баннат. Тази е по-специфична тема.
Прочети какви антивирусни препарати има и си избери някой, може и да улучиш. Това не е ирония, съвсем сериозна съм.
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%B2%D0%B0

# 8 487
  • Там,където се събуждам щастлива.
Хеликаза, не съм се интерсувала за Холандия,но никак не бих била изненадана по принцип.Типично за техният манталитет  и подход към живота би било.  Повечето заразени във Белгия -много голям процент са от Фландрия..Не мисля че е случайно това..даже напротив!
Бурите макар и малко, са много храбър и велик народ, смели и сърцати, истински завоеватели !

Фландрия имат също традиция с карнавалите, която е се оказа злото в Холандия. Тогава се събират много хора в малки пространства, пие се много, прегръщат се, целуват се. Идеално за вирусите.

Хеликаза, има разлика с това, което искаха във Великобритания и което е в Швеция (не съм се задълбочавала точно какви са мерките в Скандинавието), но там се иска (искаше) да се наблегне върху стадния имунитет без никакви ограничения. Това не е в Холандия. Не само изброените, но и масово се работи от къщите. Големите магазини затвориха сами, без да им се казва, и всичко се върши през онлайн пазаруване. Всички супермаркети доставят вкъщи. Има много инициативи, които стимулират хората да си стоят в къщи. Въобще...различно е.

# 8 488
Е как не виждате какво различно е казал...
Той не казва нищо за социална изолация освен за възрастните хора...децата ще си ходят явно на училище.
Всички обмисляха подобна стратегия, но математическите модели показаха, че без изолация никоя здравна система няма да издържи и няма само възрастните да паднат в жертва. Затова и Великобритания и Щатите обърнаха палачинката.
Безумци...

# 8 489
Моля, ако имате притеснения звъннете на ОПЛ...
Хубав пост, но, какво е ОПЛ, моля пишете разбираемо.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:56 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт