COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 008
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 775
Извънредно: Нови заразени с COVID-19 в България

Случаите в България вече са 174

# 8 776
Аз имам и друго стратегическо размишление. Да речем, че повечето страни със социална изолация сведат новите случаи до двуцифрено число и успяват та контролират нещата...какво правим с шведите и холандците в рамките на ЕС? Това означава да им се откаже тотално достъп до останалите страни и на практика нарушение на най-основния принцип на ЕС. Не ли?
Това по-скоро няма да се наложи. Шведите и холандците са предвестници на това, което скоро ще "запеят" и в останалите държави. Когато са готови и там хората да го приемат.
Аз пък мисля, че ще е обратното.

# 8 777
  • София
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око и от сутрин до вечер ни информират колко са заразените, колко са в болница
Грипът е позната болест.
За Ковид даже и най-големият професор говори много предпазливо и без да дава категорична информация, защото е нещо ново и непознато!

Както тероризма, за когото в последствие се взеха много мерки.
Трябваше време за да се изучи.

Какво значение има дали е познато или непознато, щом умират хора! Нима животът на починалите хора в следствие на усложнения от грип не е ценен? Като си седим вкъщи, можем да спасим много хора, замислете се. Добре е да се прави изолация редовно, особенно в зимните месеци.

# 8 778
На мен ми е интересно как се справя Швейцария, при положение, че е след Италия по брой случаи на милион население.

Веднага ти казвам. От началото на седмицата са на пълен локдаун. Нямат право да излизат от апартаментите си. Ни кучета, ни деца се разхождат. Всеки излязъл навън му мерят температурата и го питат къде отива.

# 8 779
Кривата на броя на заразените в Турция рязко нараства. В рамките на 24 часа броят на хората, които са тествани положително, се е увеличил с 277 на 947. Освен това дванадесет души са починали от Covid-19 в Турция само за един ден. Смъртните случаи вече са 21. Около 3000 души са били тествани за вируса в рамките на 24 часа.

# 8 780

КАКВО като са 174.Не всявайте паника.Реално са многоооо повече.Но не всички имат симптоматика.

# 8 781
Кои граници сме изолирали?
Самолети от Англия кацат по няколко пъти на ден.
Там карантината е ясна.

# 8 782

Веднага ти казвам. От началото на седмицата са на пълен локдаун. Нямат право да излизат от апартаментите си. Ни кучета, ни деца се разхождат. Всеки излязъл навън му мерят температурата и го питат къде отива.

Е така трябва да се прави, пример за подражание. Още в зародиш, хората са си вкъщи, което намаля значително заразността. Италия не го взеха на сериозно и сега си патят. Испания също. Гледам, че и Германия натам върви.
А Вие драги приятели, които тук обеснявате, как Ви се отнемала свободата, прочетете и се замислете, за кого е всичко това!

# 8 783

КАКВО като са 174.Не всявайте паника.Реално са многоооо повече.Но не всички имат симптоматика.

Веднага ти казвам какво. Няколко поста по-нагоре беше обяснено.
Да- много повече са, да - много повече са се заразили, много повее се заразяват в момента,  и да - ние следваме и даже леко изпреварваме Италия по брой заразени по дни.

174 днес значи по 3500 на ден след 3 седмици. Ето това значи 174.

# 8 784

Информацията е от БНТ е и официална.

# 8 785
  • При семейството си
Да попитам тези които са поддръжници на карантината. Тази сутрин Хърватска регистрира земетресение. Според различни станции за отчитане м/у 5.3 и 6.0 по Рихтер. Има разрушения. В сградите ли да държат хората?

Бих ти отговорила в стил Мутафчийски: “Да не тресе, Ковид има!”

# 8 786
да, точно Мангъров беше единственият, който не се изметна като фурнаджийска лопата. До момента никой не го е опровергал, колкото и да не го харесват. Правят се, че не го забелязват, защото няма как да го опровергаят. А това как си го интерпретират хората вече е друг въпрос. Той не казва да няма мерки. Казва конкретни неща, които все още никой не ги е отменил. Вирусът не е извънземен, той си има семейна история. Снощи по БНТ горе-долу същото казваше и една жена, но не успях да видя каква й е титлата, но звучеше достатъчно подробно и компетентно. И тя ли е изкукала?
Спря да казва, че "вирусът е грипен", а вече говори "подобен на грипа". Спря да казва, че личните предпазни средства /маски, ръкавици/ са излишни. Останалото /повтарям се/, което казва, може да бъде прочетено в учебниците. За мен той просто запълва екранно време. Мнението му по скоро може да бъде прието като объркващо, предвид стила му на изразяване.

В едно интервю беше изказано мнение, че вируса преминава в кръвта. Алкохола също. Остава да се уточни дозата/промила на алкохола, който може да убие вируса.Grinning
Иначе няма лошо човек да пийне нещо отпускащо, даже си мислех да направим конферетна връзка с приятели на по чашка.Blush

Да попитам тези които са поддръжници на карантината. Тази сутрин Хърватска регистрира земетресение. Според различни станции за отчитане м/у 5.3 и 6.0 по Рихтер. Има разрушения. В сградите ли да държат хората?
Що за въпрос! Изтрещявате!

# 8 787
  • Пловдив
Кои граници сме изолирали?
Самолети от Англия кацат по няколко пъти на ден.
Там карантината е ясна.
у къде ходи тоя народ..? Хотели, ресторанти не работят. Едва ли всички идващи са емигранти.

# 8 788
Снежана, защо говорите глупости за Германия? Те са в изолация от седмица и заедно с Австрия са единствените, които имат спад в новите случаи!

Някои хора в тази тема пишат пълни глупости!

# 8 789
Аз не знам, защо нон стоп, че дори мои приятели ми казват, не било необходимо здрав човек да носи маска. Тази болест се пренася и в инкубационният период. Ти си болен и не знаеш, но докато говориш с този отсреща и му пренесеш КОВИД. Носете си маските и здрави, защото напрактика никой не знае дали е здрав в момента. Дори тези с отрицателните тестове са под въпрос.

Снежана, защо говорите глупости за Германия? Те са в изолация от седмица и заедно с Австрия са единствените, които имат спад в новите случаи!

Някои хора в тази тема пишат пълни глупости!

Каква изолация? Каква една седмица? Имам приятели там, които ми казват, че непрекъснато си има хора навън! Може би в изолация са само някой по засегнати райони.

Общи условия

Активация на акаунт