COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 608
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 820
Според мен някой трябва да открие с какво лекуват швейцарците, защото те са в положението на италианците, но смъртноста е друга....

Карантина и желязна дисциплина. Това е, което знам от здравите там. За болните - дано никой от моите хора не се разболее, че да разбера с какво ги лекуват.

# 8 821
  • В офиса
Мангъров може да е много добър инфекционист, нямам идея, но е арогантен, самодоволен и безкритичен. Освен това явно завист го тресе, че не е включен в щаба и умира за 15-те си минути слава. 50% от това което казва, мога даже аз да му го оборя, макар да съм лаик, с линкове от СЗО и научни статии. Oще нещо - "инфекционист" не е "епидемиолог". В оценката на методите за справяне с една епидемия освен информация за самата инфекция влизат и математически модели на разрастването й (да не кажа, че основно е това)
Честно казано не Холандия и Швеция ще са ни проблем на нас, а ние на тях. Те няма да посмеят, де, но реално с естествен имунитет най-бързо се излиза от кривата, макар и с повече жертви. Та, ако някой подложи населението на "естествен имунитет", до 3 месеца ще си щъка свободно и без риск от заразяване, а ние ще сме още в карантина. Продължава да не ми е ясно как Марк Рюте смята да постигне "контролирано разпространение сред групи, които са в най-малък риск", не си го представям, нито какво е "група в най-малък риск" нито как ще се контролира, а и той не казва. Така че предполагам, че мерките ще са им като тук, все пак, и никой няма да тръгне на стаден имунитет, даже Тенгеле в Швеция..

Rockstar, Швейцария - население 8,57 млн, Италия - население 60,48 млн. 5000 към 50 000. Почти същото е.

# 8 822
  • София
За Мангъров не мога да се закълна дали е казвал грип, но имам впечатлението, че каза нещо, че е като всяко друго инфекциозно заболяване, като грипа. А за маските, макар да не съм съгласна с него, го каза в смисъла, че така или иначе по-голяма част от населението ще го изкара, защото инфекцията има свой цикъл.

Мен арогантността не ме притеснява, ако въпросният арогантен казва истината или поне не спестява нещата, които няма да се харесат на публиката. Интересува ме достоверността на информацията, а не как е опакована - дали в псувни или в усмивки.

# 8 823
Не знам, Иване, по-скоро ти трябва да ни отговориш на въпроса защо при всяка грипна епидемия военни камиони не извозват трупове от препълнени морги, защо крематориумите не могат да смогнат и защо в болниците и интензивните отделения се налага да правят триаж и да решават кой ще получи помощ и кой ще го оставят на съдбата му. Каква е тази конспирация и манипулация? И като ще даваш цифри за грип, дай цифри колко умират от грип само в Бергамо да речем и колко са умрелите от ковид19 пак там досега.

А и още си спомням как доскоро спамеше в темата с някакви шегички и се смееше на всички, които казваха, че този вирус е пандемичен. Така че не ти е за пръв път да приемаш желаното за реално.

Това с камионите извозващи трупове в Италия как мислите да го подкрепите с факти. Има само едно единствено клипче, което се повтаря и преповтаря в мрежата и в някои от нашите новини и от него в никакъв случай не става ясно, че тези камиони возят трупове, а не са част от друго.Да положението в Италия въобще не е добро. Но въпреки изолацията на практика бройките заболели продължават да нарастват. Започват едни сравнения на круши с ябълки и домати, все едни несравними неща. И ако по богатите общества, могат чисто икономически да се задтворят за месец-два ние не сме от тях. След месец при пълна блокада и "абсолютни мерки" ще има нужда в БГ от други кадри.

Относно интубнирането , писано малко по горе, много са малко специалистите, които могат да приложат интубирането правилно. Основно това са анестезиолози. Не инфекционисти, вирусолози или даже хирурзи, а анестезиолози. И в Италия, а еле пък в България те са също толкова малко, просто са специфични специалисти. Същото е валидно и за мед.сестрите работещи с тях.  От там идва и момента с натоварването на здравните системи и особено екипите.

Не знам за вас, но на мен и едно клипче ми е достатъчно да се потреса до къде стигат нещата за 20 дни.

# 8 824
https://www.mediapool.bg/izvanrednoto-polozhenie-veroyatno-shte- … o-news304969.html

Извънредното положение вероятно ще бъде удължено

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 11:44 от bubanka

# 8 825
Кои граници сме изолирали?
Самолети от Англия кацат по няколко пъти на ден.
Там карантината е ясна.
Англия не е ли трета страна? Нали нямаше да пускаме от страни извън ЕС или всичко е мижи да те лажим? А нас ни овикват всяка вечер от екрана.

# 8 826
За паникьосаните - прочетете тази статия и кажете някой плачеше ли, че умират по 350 души на ден у нас ? Политиците да са се стреснали, че изчезваме? Масовата истерия е безумна .

29 000 българи починали през първите 3 месеца на 2019.

https://www.168chasa.bg/Article/7543223

Имам чувството , че на хората са им блокирали вече способностите да мислят.

# 8 827
Reuters - първи починал от Ковид 19 в Румъния.

# 8 828
Англия и Норвегия са изключение от решението на ЕС за недопускане на граждани от трети страни.

# 8 829
Според мен някой трябва да открие с какво лекуват швейцарците, защото те са в положението на италианците, но смъртноста е друга....
Швейцария 5000, Италия 50 000. Нещо не е същото.
Кое не е същото
Италия заразени на милион население -  886
Швейцария - 793
Испания - 545
и някъде надолу УК - 74
обаче всички много ги е страх от епидемията в УК......

# 8 830
# 8 831
Швейцария има 6800 потвърдени, какво е това закръгляне, 1800 не е малко число. Италия е със 7 пъти повече население. Швейцария има 80 починали. 80×7=560. Италия има близо 5000. Така, че няма нищо общо май.

# 8 832
Мненията под статията са по интересни. В голяма част се препокриват и с нашите за здравната система, за изолацията, за тестовете .....

# 8 833
Във Великобритания в туитър хората искат съветник на правителството да бъде подведен под съдебна отговорност.
Скрит текст:

Макрон лично е заплашил Джонсън, че ще затворят границата, ако не си променят "стратегията".

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-macron/frances-macron-threatened-uk-entry-ban-without-more-stringent-measures-report-idUSKBN218133

Мястото, в което наскоро се проведе 25-тата поредна среща за климатичните промени в Мадрид, сега е превърнато в полева болница.

https://english.elpais.com/society/2020-03-21/total-coronavirus-deaths-in-spain-reach-1350-with-infections-at-25000.html?outputType=amp&__twitter_impression=true

# 8 834
И друго, което разбрах по тези дни.
Имате ли симптоми, спрете всички млечни продукти, най-вече млеката, защото те образуват слуз в организма и това може да е проблем при тази инфекция. Глутена също.
Това лекарска препоръка ли е или ЕЖК? Моля ви се, давайте за такива препоръки сериозни източници. Това, което съм чула официално съобщено по телевизията е да се набляга на плодове, зеленчуци и протеини. Препоръчвате да ограничим една голяма група източници на протеини, защото една жена каза така?

Очакваме изявление на президента в 12 часа.

Общи условия

Активация на акаунт