COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 089
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 045
Много интересно предаване гледам в момента по холандската телевизия. Пълно нарушаване на екологичните системи, което спомага за преминаване на вируси от вид на вид. Това в комбинация с идеята на човек, че всичко може да прави с природата (като прокарване на пътища), масов туризъм (до отдалечени точки, където до скоро е нямало хора) и т.н. Направо си е положението да се събудим и да осъзнаем, че нещата трябва да се променят.

В добавка : хората трябва да се научат да живеят, че ще има повече рискови ситуации и не се знае всичко. (Казаха и , че е било възможно да се създаде ваксина, но коронавирусите не са били в приоритетите на никога страна допреди три месеца.)
Ние завзехме прекалено много територия, нормално е да има отпор. Всеки иска да живее, е някои /човека/ възможно най - комфортно.
Иска ми се да се осъзнаем за някои неща, но след като премине ще бъде забравено. А и не мога да не си задам въпроса, дали природата ни отвръща или пак човека се прави на Господ.

# 9 046
  • Буркина Фасо
Някой има ли инфо за Полша? Полша си затвориха границите, но няма локдаун. Как се справят?
да допълня въпроса:smiley: :
за Буркина Фасо има ли инфо ?  границите са отворени.

# 9 047
  • София
Елора, все още не сме под пълна карантина, ходим на работа. Въпросът е хората да не са по улиците за нищо.

# 9 048
Много интересно предаване гледам в момента по холандската телевизия. Пълно нарушаване на екологичните системи, което спомага за преминаване на вируси от вид на вид. Това в комбинация с идеята на човек, че всичко може да прави с природата (като прокарване на пътища), масов туризъм (до отдалечени точки, където до скоро е нямало хора) и т.н. Направо си е положението да се събудим и да осъзнаем, че нещата трябва да се променят.

В добавка : хората трябва да се научат да живеят, че ще има повече рискови ситуации и не се знае всичко. (Казаха и , че е било възможно да се създаде ваксина, но коронавирусите не са били в приоритетите на никоя страна допреди три месеца.)

Ооо, не е само това. Глобализмът на либералите (Меркел и сие) ще затрие света. Минават си нЕкви хора ей така през границите, заповядайте, ще се справим, ще ви подслоним, нахраним...Няма граници, няма държави, въобще, глобален свят.

Ама що на мен пак ми се пада два пъти в живота си да минавам през едно и също? Да се редя по опашки, да се гледам накриво с някакви хора, на които нищо не съм им направила, нито те на мен.
Късмет, кво да го праиш, ще каже някой...

# 9 049
  • Буркина Фасо
...
Но има хора взимат средни заплати и като цяло всяка заплата стига за месец.
...
а много взимат минимални. след месец гладните ще надделеят над короната.

# 9 050
Някои ходят на работа, а тези дето работните им места са в молове, кина, ресторанти, кафенета, хотели ....вероятно месеци няма да работят...

# 9 051
Дезинфекцията и домашните животни

Искам вече да започна не само да чистя вкъщи, но и да ползвам дезинфектанти. Като начало вероятно ще направя разтвор от водка(нямам спирт) и вода. Със шише за миене на прозорци ще пръскам обувките на мъжа ми, който излиза навън и около входната врата. Имам и това, с което пръскат улиците и фирмите. Обаче имаме котка. Тя постоянно се навира в обувките и ходи и до външната врата. Посреща всеки, който влиза. Опасно ли е за нея от тези дезинфектанти, а на спиртна основа?дзинфекцирате тези ,които имате и домашни любимци?
Водката е разреден спирт, който няма да свърши особена работа. Като направиш разтвор на водка съвсем нищо няма да направиш. По-добре си купи спирт за горене от железарията, препарати за дезинфекция на хлорна основа.

# 9 052
Скрит текст:
Мен ме е страх, че в момента Света губи ценно време и човешки животи, в опит да спасява финансите и държавните икономики. В световен мащаб не се оценява колко сериозно е положението и колко още по сериозно може да стане. То сега е само като шамар дошъл изневиделица от който не можеш да се отърсиш, но шамара е само началото и колкото по бързо се отърсим от него и спрем да мислим за парите, които ще изгуби Света и в частност всяка Държава и се обединим да преборим тая гадост, толкова по бързо ще я пресечем, ще спасим живота си, а така и пустите световни пари. Това е война, урок по човек и природа, трябва да се вслушаме в Природата и нейния измъчен вопъл да ни покаже грешките, които са поправими, ако оцелеем и успеем да си вземем поука. Така или иначе Природата е по силна от нас, това, че ни търпи, не означава, че е слаба.

Това е и моето мнение. Имам и аз какво да добавя, но хората мислещи в същата насока сами се сещат за него, затова няма смисъл.

Другите си тропкайте с краче, а в ролята си на самопровъзгласили се за по-умни продължавайте да задавате едни и същи въпроси през страница.

# 9 053
Намериха им малко, защото персоналът заплаши с напускане. Въпросът е, че се хвалиха и успокояваха, как всичко е подготвено, но при първите появили се случаи и цъфнаха.
Намериха им, защото трябваше. Нвсякъде намират след определен срок. Просто не може да стане веднага и на секундата.
Това с 2-ра градска бяха спекулации. Още от самото начало 100 пъти им казаха, че ще започнат да приемат пациенти с корона, след като ги облекат и обезопасят. Политически игри, които не искам да коментирам.
Та приказките "стойте си вкъщи" са смешни. Ами почвайте да раздавате пари и храна на хората и ще си седят вкъщи.
Нали дават 60% от заплатата, все ще оцелеят. Освен това става дума за много малко отрасли, а други са прекалено натоварени (и вероятно имат нужда от персонал). Така или иначе ако всички си продължат живота като преди, просто ще легнем в болниците. Там също не дават заплати.

# 9 054
Елора, все още не сме под пълна карантина, ходим на работа. Въпросът е хората да не са по улиците за нищо.

Все още е ключовата дума.
Дано скоро всичко да приключи добре, но се съмнявам.
Ако във фирмата ми, която е голяма има някой, сигурно направо ще я затворят.
И после?
Има хора си седят вкъщи, но имат тази възможност. Имат спестявания, закупили са необходимите неща.
Но не всички са така. Дано да не почнат излизания за кражби.

# 9 055
Елора, варианти има. Например може да се мине на работа на смени, там където не е към момента. Може да се намали капацитета на производство, например една седмица работят едни, другата седмица - други. Разбира се, там където е възможно. Да се намали струпване на хора. Да, няма как да няма загуби. Обаче, ако се оставим без мерки, кой ще работи после?
Фирмата, за която работя се занимава със земеделие. Знаете ли колко е трудно и сега да се намерят работници? Събираме хора в радиус от 30 км.

# 9 056
да допълня въпроса:smiley: :
за Буркина Фасо има ли инфо ?  границите са отворени.

Хахах, има, ето: https://www.worldometers.info/coronavirus/
Вижте надолу таблицата, 64 случая, трима починали.
Следете си държавата, какво е това .....Joy

# 9 057
Аз не знам с кой акъл гледах “Заразяване” тези дни и се филмирах жестоко, малко е плашещо чак толкова съвпадения да има..
Много е хубав филмът. Точно пресъздава.

# 9 058
Какво дежа вю от 97г., тя 97г. ще ни се види рай в сравнение с настоящата ситуация, която бързо излиза от контрол.
И моята работа спря, ни от вкъщи става да се работи, ни от офиса. И да не стоя вкъщи, и да стоя в офиса все тая, щото завися от институции, които в момента не работят.

Ако държавите не се обединят и не помогнат на населението си, има вероятност човечеството да загуби битката, стискайки между кълките си заветните финикийски знаци.

# 9 059
Нали дават 60% от заплатата, все ще оцелеят. Освен това става дума за много малко отрасли, а други са прекалено натоварени (и вероятно имат нужда от персонал). Така или иначе ако всички си продължат живота като преди, просто ще легнем в болниците. Там също не дават заплати.
Хаха дават 60% но на коятп фирма те решат Wink
Време е драгия зрител да спре само да гледа новини, а да почете тук там

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 14:17 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт