COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 798
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 390
Какъв беше въпросът за Костов, че не разбрах

# 9 391
Прекалява с чешането на езика Мутафчийски

# 9 392
  • Пловдив
Добре, де..само едни и същи журналисти ли ходят по тия брифинги?

# 9 393
  • София
Никой със сигурност не може да ви каже кога ще е пикът.
Това е непозната за никого пандемия. Не сме имали друг такъв случай. Дават се ориентировъчни прогнози в рамките на седмица/две макс кога ще е пикът, в който ще има естествено и ден пик.
За България е логично да е Април при добри мерки и Май при по-лоши мерки.

# 9 394
  • Там,където се събуждам щастлива.
Във връзка  всичко, което говорех вчера /и не само аз/, да кажа само, че има заразени медицински работници и в белодробната болница. Вече. Поредните заразени. Може би и те са се размотавали по Европа на ски?
Сега ще карантинират и тази болница, поредната.
Предполагам ще го кажат и официално, не пиша свободни съчинения.

Което доказва думите на стринка ми, че няма никаква защита. Зле ми беше, като обясняваше за санитарките с дезинфектант и дръжките на вратите. Не, че тукашният медицински персонал е напълно здрав, но според мен сегашните са заразени преди две седмици, когато нямаше никакви мерки,

# 9 395
Тесла, а по-добре ли е да разбием системата, в която 100 % от хората живеят ? Защото само наивник може да смята, че ще заключиш хората с месеци вкъщи . Хората ще се озлобят от глад и отчаяние и никакъв вирус няма да ги спре да излязат. На теб никога ли не ти се е налагало да избираш между две злини ? Защо отчиташ само негативите от едното решение ( естествен подбор) а не ги сравниш с негативите от другото (пълната изолация) ? Аме не само като жертви от короната, а изчисли жертви и в резултат на предприетите мерки ( безработица, депресии, увеличена престъпност)? И тогава пак да смятаме кое как.  Един човек не видях да седне на напише последиците от всеки месец изолация в реални числа , все едно не съществуват.

# 9 396
Пикът ще е до 2-3 седмици каза Мутафчийски. Хем пак да не удължава ИП, хем после като каза пика кога се чака, казва че се действа в хода на нещата...
Глупости на търкалета. Пика ще е след 2 седмици, ако сега ни пуснат всички навън да се разболеем по естествен начин. С тези карантинни мерки, пика ще се точи до септември месец че и повече.

# 9 397
Никой със сигурност не може да ви каже кога ще е пикът.
Това е непозната за никого пандемия. Не сме имали друг такъв случай. Дават се ориентировъчни прогнози в рамките на седмица/две макс кога ще е пикът, в който ще има естествено и ден пик.
За България е логично да е Април при добри мерки и Май при по-лоши мерки.

Ако вярваме на данните от Китай...нека видим в Европа какво ще стане...

# 9 398
Хайде да се въздържаме от обвинения в популизъм. Че там кандидатите за първенството са много. И не спазват дистанция.

Сега и за хората с вилите ли да правим изключение? Те не отиват да помогнат на възрастен, не е неотложно. Народът има една приказка "Който си има брада, да си има и гребенче." Никой не е длъжен да мисли за извънградските имоти на Пена и Груйо, както и за сметката за телефона на онази баба. Щото дъщерята е имала време да занимава медиите, вместо да помисли как да реши въпроса. В 21. век!

Напротив - институцията се нарича полиция.
Доколкото знам у нас са повече от армията.
Армия - 36000, Полиция - 75000.

# 9 399
  • Пловдив
Според мен ще го удължат до края на април ИП...няма как.

# 9 400
Добре, де..само едни и същи журналисти ли ходят по тия брифинги?
Беновска окапа, не се ли усеща липсата й Wink

# 9 401

Испания, която беше особено силно засегната от ковона вируса, планира да поддържа сегашните драстични мерки в продължение на още три седмици. Както съобщава агенция dpa, в момента заразен с коронавирус пациент от болничната стая почива на всеки шест минути в Мадрид. Отделите за интензивно лечение в испанската столица са безнадеждно препълнени, персоналът е напълно изтощен.

# 9 402
  • Bulgaria
В САЩ са приели лечението, което е било прието преди седмици в България. Моля? Та, ние нали нямаме хлорохин, освен ако не говорят за някакво друго лечение.

# 9 403
  • Буркина Фасо
Според Мутафчийски пикът ще е скоро, но не може да каже колко заболели се очаква да бъдат тогава.
ами нормално е да отговори така. ти , а и въобще някой може ли да кажете колко ще са заболелите ?

# 9 404
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Не са изградили имунитет, защото нито 80% са преболедували, нито са ваксинирани. Просто там вече няма нови болни китайци. Но как ще продължи там животът не знам, защото всеки влязъл или излязъл от града може пак да го внесе и да се започне отначало.

Ами точно това се чудя и аз , доста търсих и отговор на този въпрос не намерих. Единственото логично обяснение е да се кара така до намиране на лекарство/ ваксина, друго обяснение нямам.
Това вчера го обясни Мангъров в "Господари на ефира", имаше интервю с доста въпроси по интернет. Безсиптомно или с леки симптоми са го изкарали голям процент, те дори не са в статистиката. Общият процент е стигнал 70 и тогава утихва епидемията. Не благодарение на драконовски мерки, блокади и т.н.

Това говорех и аз, обаче тази теза явно не върши работа на медиите за техните цели . Нали трябва да оправдаваме "крутите мерки". Какво беше- да действаме като в Китай, за да не станем Италия.

На Мангъров изказванията му са хипотеза. Той няма откъде да знае дали и какъв процент от китайците са изкарали вируса. Самите китайци не го знаят и тепърва ще тестват населението за антитела.
Сигурна съм, че ако въпросният господин разполагаше с доказателства за това, което казва щеше да ги предостави. А той такива няма.

*Хипотеза на базата на знания, опит и данни от минали епидемии.

И какъв му е опитът на Мангъров в конкретно тази епидемия и то в Китай? Колкото бгмамския.

Повече от бгмамския.

Точно колкото бгмамския. Нито е бил в Китай, нито е лекувал на първа линия, нито е обменял информация с правещите го, нито е тествал 70% от населението в Ухан за антитела.

Общи условия

Активация на акаунт