COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 549
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 450
  • София
Как пък не ви стана ясно, че "целта на карантината" е непостижима химера.
Дори да се затворим. Вярно, че не сте статистици, ама поне не размахвайте пръстче.
Кое е химера? Да не се разболеем всички едновременно?
Не, да се разтегли толкова много във времето, че да не скочим над болничния капацитет като апаратура и персонал. Няма как да стане у нас.

# 9 451
Мангъров та Мангъров. Според него излиза, че трябва да се жертват до 4% от хората, за да сме като по учебниците му. Ок ще минем епидемията с тия жертви.
След някоя година като се появи пак някой нов вирус с да кажем до 20% жертви, пак ли ще слушаме теории и ще се жертваме,  и после пак и пак... ?
Ма наистина ли трябва да сме стадо според някой?

# 9 452
  • Варна
Мой познат - майор си завел децата на вилата. Живее в район, близо до морето. Не ми отговори, защо. Отрече предстоящо, военно положение.
А ние простосмъртните трябва да спазваме нормите, които са неясни.

# 9 453
  • Пловдив
Момичета, нали аптеките имат малки прозорчета, защо не работят на тях? Не е ли по безопасно? Така на практика никой не влиза вътре?

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 18:14 от armira

# 9 454
  • на пистата
От 11те нови случая днес има 1 случай в Карлово, в Бургас 2 нови. За останалите 8 не стана ясно.
Вчера писах за жената в Карлово.Ще следим сега от близо как се развиват нещата.Тук всички сме роднина 🤣

# 9 455
Мога само да кажа за себе си- че съм си събрала багажа за няколко дни и утре на работа го взимам с мен. Колега беше го направил още миналата седмица. Може да не се приберем вечерта. Може да не ни пуснат и да останем под карантина. Какво ще е от днес за утре, никой не знае.
Не зная, дали в някоя друга страна някой предприе нещо по този въпрос, но май само китайците го направиха. Заразени в добро състояние оставаха в хотели под карантина, за да не подложат на риск семействата си. Трябва да има някакви временни подслони за хора, които искат да се самоизолират. Аз също съм задължена да работя, а имам дете с астма. Ако нас принудително ни подлагат на естествен подбор, защо трябва да го правят и със семействата ни?

# 9 456
Не ми пука особено за Мангъров, но не ми харесва ситуацията с болниците! Недопустимо е персонала да продължава да работи така, а всяка болница да се карантинира тук и там. При под 200 заразени вече имаме куп медицински лица в карантина и заразени, а като станат повече? И всяка болница ли ще излиза под карантина постоянно?
Искам някой журналист да попита НОЩ и генерала защо няма механизъм за това! Не искам да чакам ББ да се сети. Трябва медиците и всеки ръководител на болница да го обмисли това и като професионалисти да го решат!

# 9 457
Andariel, не знам ти какво точно чуваш, но всички, които искат да нарушават мерките, не се пазят и т.н. се оправдават с Мангъров. Значи чуваме едно и също.

И как така това, което се рекламира като невъзможно, се оказва че е възможно в други части на света. Да, този вирус да го изличим от лицето на земята сега е невъзможно вече, особено след като се настани в разни бедни държави с лошо здравеопазване, но да се изчистим от него и след това да се пазим е възможно и точно Китай ни го демонстрира както и други държави. Само че за това трябва да положим усилия.

# 9 458
  • на пистата
Мой познат - майор си завел децата на вилата. Живее в район, близо до морето. Не ми отговори, защо. Отрече предстоящо, военно положение.
Защото е наясно,че утре ще изкарат военните 😉И преди 3 дни го написах...дано не съм права,но всичко клони натам.

# 9 459
Е не може ли просто да ги заведе, а непременно трябва да има конспирация 😆

# 9 460
Нов клип от Италия. Не го препоръчвам за хора със слаба психика и високо кръвно

# 9 461
  • София
Ни знам дали прочетохте интервюто с немския вирусолог, който е експерта том за короната, ако не сте направете го.
Относно имунитета, явно не е така убеден като Мангъров, че не повтаря
"ZEIT ONLINE:: За колко време ще бъдат имунизирани тези хора?

Дростен: Тези, които са се заразили, вероятно ще бъдат имунизирани до края на пандемията,  предполагам за няколко години. И дори да се заразите повторно, ще го изкарате като безобидна настинка. Втората инфекция не би била толкова опасна. Това си мисля поне в момента "

Честно да ти кажа, аз не откривам противоречия между това, което казва в статията и мангъров. Дори бих казала, че вървят по една и съща логика. Вирусологът не казва, че няма да се заразят хората, дори казва, че

ZEIT ONLINE: Как можем да разберем кой вече е заразен?

Дростен: Извършвайки изследвания с големи напречни сечения на населението - веднъж през лятото и отново през октомври. В идеалния случай това би могло да стане с помощта на кръвни банки, където така и така се взема кръв и се съхранява. Целта е да се направи оценка по възрастови група за това колко хора са преминали през инфекцията и вече имат антитела за нея. По този начин ще бъде възможно да разберем дали сме достигнали нивото от 60 до 70 процента, което е делът на населението, което вероятно в крайна сметка ще бъде заразено.

# 9 462
  • Варна
а с какво той е нарушил нормите?

# 9 463
  • Пловдив
Ето тук една страхотна статия за последиците и начина на справяне със ситуацията, вече с превод. https://boulevardbulgaria.bg/articles/koronavirus-uspeshnata-str … -i-tantsa-chast-2
Не става с естествен подбор, за съжаление.

# 9 464
  • Другата България
Цитат
Коронавирусът отне живота на още един бивш футболен президент. 37-годишният Андреа Микели също е починал, губейки битката с коронавируса. Той е бивш президент на Перголетезе, състезаващ се в Серия "Ц".
Микели e починал след двуседмична битка с опасната зараза. Бил е хоспитализиран в болница в Милано, където сърцето му е спряло снощи в 21:30 часа местно време.
37 годишен мъж в разцвета на силите си. Замислете се, преди да измрънкате отново как са нарушени правата ви да излизате и да проветрявате вилата си на 30 км. от града.
Възрастните са най-застрашени, но има и млади хора, които могат да си отидат, нека сме отговорни и дисциплинирани, не е трудно.

Не знам дали е вярно, нека някой в Испания да каже. Близка на колежка е казала, че вече настигат Италия по заразени, има сериозен недостиг на леглова база и респиратори и вече се налага да се прави избор от лекарите за това кой да включат на респиратор и кой не. "Откачат" се по-възрастните за сметка на по-младите. Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт