COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 549
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 480
Вече почвам да свиквам, че с мерки или без, вървим към пика.
Изолирала съм се, не се събирам сред хора, но мъжа ми няма как е в обществен сектор и от групата на 40-49 годишните.
Днес беше дежурен и сподели, че завардени изходи, ама народа куражлия тръгнал нанякъде.
Всеки си има своето право да му се полага да си се разхожда на раздумка.

Сутринта срещнах познато семейство роми, където сигурно  тяхната къща е по лъсната и дезинфекцирана от на повечето от нас.  Работливи и почти не се задържат в България, сега ги е заварило затварянето на граници и не могли да тръгнат, но в преден автобус, успяли да изпратят родителите си за брането на ягоди в Испания. Чакат да се вдигне извънредното положение и да пътуват.
Личеше, че са притеснени, но глада е по-силен от тока.   Момчето ми вика - "как да плащам с карта, като нямам какво да сложа в нея, а сме нужни само по избори"

Някой пак се трвожеше за моркови дали ще яде,  в полето вече кипи работа с тежкотоварна механизация, стойте си в града и оставете производството на моркови на хора, които знаят как да го направят, земеделие с мотика на рамо не се прави.

# 9 481
  • Пловдив
Защо да не са здрави Том Ханкс и жена му. Тях не са ги приели в критично състояние, а още при първи симптоми. На всички ни е ясно, че ако се влошим до реанимация, трябва да избираме в болница ли ще умираме, или в къщи. Няма как да затворят София или коя да е Мед, заради някой от нас и да имаме шанс. За сега леки до среднотежки случаи са в болница. Още не сме стигнали до критичните.

# 9 482
  • София
Добре, де. Няма ли нещо, което да се взима вкъщи, докато боледуваш, за да подпомогнеш все пак имунната си система ,докато се бори с вируса?
Не може просто така да си стоиш и да пиеш парацетамол. А ако нямаш температура, всъщност нищо, само чай. Това е тъпо. Трябва да има НЕЩО. Което да помага. Сигурна съм, че има, но какво е то?

Пп Помните ли, че Том Ханкс и жена му се заразиха и вече са здрави. Той е на 63 и диабетик, тя е на 55, онкоболна. С какво ги оправиха? Или просто излъгаха?

Не, няма какво да вземаш! Или поне досега не казват нищо. А тях с какво са ги оправили само те си знаят. И да, всички селебритита до момента ги настаниха в болница веднага, ама веднага! Не ги чакаха да стигнат до задух и едва да мърдат.

# 9 483
Е тази журналистка дето се жалва във Фейсбук не мога да я разбера. Не искала да влиза в болница и да натоварва здравната система, но искала да знае ако има корона вирус да вземе мерки. И какви точно мерки визира, дето да се различават от нормалните, които взима човек като е болен? Решила просто и тя да попищи малко в интернета...

На предните страници пък четох, че хора със симптоми продължават да ходят направо в болницата и съм озадачена.. как може да си толкова тъп. Айде в началото да речем да си разбрал-недоразбрал.. ама като вече се повтори един милион пъти да не се ходи...

# 9 484
  • Русе
Не искала да влиза в болница и да натоварва здравната система, но искала да знае ако има корона вирус да вземе мерки. И какви точно мерки визира, дето да се различават от нормалните, които взима човек като е болен?
Навярно да се изолира и от близките си.

# 9 485
  • Варна
Хората със симптоми как и с какво да се лекуват, у дома?

# 9 486
  • Варна
Няма лекарство.

# 9 487
Питате ЛЛ..

# 9 488
Не искала да влиза в болница и да натоварва здравната система, но искала да знае ако има корона вирус да вземе мерки. И какви точно мерки визира, дето да се различават от нормалните, които взима човек като е болен?
Навярно да се изолира и от близките си.

Тя това може да го направи и без да е сигурна корона ли е или не..

# 9 489
Според симптомите си.

# 9 490
Гледах Бащицата как след дълго увъртане и говорене за себе си призна, че нямат представа как да се справят със задаващата се икономическа криза. Молете се тоз прословут пик да е скоро и да пада броя на болните, щото иначе ще гледаме театър от друг тип.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 18:36 от Анонимен

# 9 491
  • София

С молитва само май остана.

# 9 492
  • MI
Това искрено ме разсмя. Joy Точно за страната където се леят реки от белина и липсата на биде води до потрес са мърлячи. Това ССФ е нищо с нейното ОКР на фона на средната италианка.
Не мога да определя италианците като мърлячи....като се изключат редовните проблеми с извозването на боклука в някои региони...ама на север май го нямат тоя проблем.

# 9 493
  • Bulgaria
Пак се говори за авиган. Явно наистина е много добър при началните симптоми. Нашите може пак да се сетят да го търсят след като другите държави го изкупят.

https://btvnovinite.bg/predavania/120-minuti/ekskluzivno-ot-honk … htu-covid-19.html

# 9 494
Това искрено ме разсмя. Joy Точно за страната където се леят реки от белина и липсата на биде води до потрес са мърлячи. Това ССФ е нищо с нейното ОКР на фона на средната италианка.
Не мога да определя италианците като мърлячи....като се изключат редовните проблеми с извозването на боклука в някои региони...ама на север май го нямат тоя проблем.

Кое, че не разбрах?

Общи условия

Активация на акаунт