COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 001 637
  • 22 670
  •   5
Отговори
# 9 690
В USA 14550 за днес 😱 (надявам се да е някаква грешка на сайта)
Не е. Даже няколко пъти на ден явно се обновява, не е крайната т.к още при тях е ден.

# 9 691
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
В USA 14550 за днес 😱 (надявам се да е някаква грешка на сайта)
Не е грешка,просто хората вече имат достъп до тестовете.Всъщност болните са си били все толкова и преди дни,2 седмици,просто е нямало тестове,които да ги официализират като бройка.
Навсякъде по света е така.Просто Щатите мощно тестват вмомента,за разлика от други държави и затова цифрите им са толкова ниски.

# 9 692
  • тук и там
Бледололава,не знам какви ще бъдат мерките.Сигурно и за самонаетите и хората със малък бизнес ще има подкрепа.Не знам...Ето-при нас могат да не се плащат вноските по кредити до септември-това от днес.Ще има и други мерки ,но не могат за един ден да ги измислят и гласуват никъде ..

# 9 693
# 9 694
12 годишно момиче е на апаратно дишане и се бори за живота си. Без предишни здравословни проблеми.

https://www.cnn.com/2020/03/22/us/georgia-coronavirus-girl-hospi … alized/index.html

# 9 695
Може ли някой да ми изпрати на лични шивашки ателиета или магазини в Младост в София, откъдето мога да си закупя маски? Благодаря предварително!

# 9 696
Глупости! Разбира се, че могат и трябва да ги обявят веднага. В Австрия се обявиха заедно с ограниченията на движението. За да не подстригва фризьорката по къщите, трябва да е сигурна, че след изолацията няма да остане на улицата. Това, че хората в България са свикнали държавата да има грижа само за нечии определени джобове, не означава че това е нормално.

# 9 697
Няма нищо страшно в САЩ според мен. По скоро показва че те активно искат да открият всички болни, което е правилният подход. Иначе в стат. с тези много нови случаи излязоха на 3-то място в стат. по брой, но всъщност са доста по добре от Италия например (9 пъти по добре на глава от населението) а всъщност много повече. Защото една държава колко е зле не е правилно да се гледа колко случая имат а колко починали. Това показва истинските размери (и то не само като бройка но и на глава от населението, защото едно е 3 000 починали в Китай друго е в Италия 3-то е в Исландия да речем.)

# 9 698
  • София
Тесла, в Ухан няма, ама този Ухан изолиран ли ще го държат цял живот? Тези хора нали ще тръгнат да излизат извън границите на Ухан, ще започнат да идват други хора в Ухан, т.е. ще има обмен на хора и винаги ще се промъкне някой носител, колкото и да се пазят. Единственото, на което могат да се надяват, че и ние, е изведнъж нещата да утихнат, вирусът да загуби силата си или вече да няма никакви преносители.А, да, другото, на което да се надяват е, че в Ухан всички по къщите незнайно как са изградили имунитет.

# 9 699
Издава се болничен, естествено. Взима се от близък и се носи на работодателя, отново от близък.
Може и лично, с предпазни средства. Двама колеги вече имам в болничен, това е процедурата.
Като единия беше доста зле, два пъти е ходил до ОПЛ, два пъти до пулмолог и веднъж на снимка. Екипиран. Никой не отказва преглед, противно на всичко написано. И да, самоизолирал се, вече над две седмици.

За единият разбирам, че щом два пъти е ходил на пулмолог и снимка, е имал някакви оплаквания, свързани с белите дробове. Бил ли е тестван за всеки случай - просто за да се знае и да се проследи с кого е бил контактен преди това? Или просто се е самоизолирал след като е проявил симптоми?

# 9 700
  • София
В Испания се увеличава “карантината” с още 15 дни(което се очакваше ).
От вчера до днес , има почти 5000 нови заразени
Днес сутринта :
1756 починали
Над 28000 заразени
В Испания няма леко надолу - вчера +3 925, днес, досега +3 107?

# 9 701
  • на пистата
Някой ще ми каже ли здравеопазването в Англия платено или безплатно е.Как стоят нещата там.

# 9 702
Сега се молим Италия да държи тези нива, и да слиза на долу...Това ще означава че края е близо...И ние да си седим на дупетата още месец, и всичко ще е точно.
Мъничка промяна, голяма надежда. Дано тръгнат наобратно т.е. да намаляват и Италия, и Испания - другите не ги видях.

Не вярвах, че е възможно, град като Ню Йорк, с население колкото цяла БГ да опустее, но е факт.
https://btvnovinite.bg/svetut/nju-jork-opustja-zaradi-izvanredni … d-19-v-sasht.html

# 9 703
Някой ще ми каже ли здравеопазването в Англия платено или безплатно е.Как стоят нещата там.

Ако си редовен е безплатно, ама има много хора, които нямат документи.

# 9 704
Бледололава,не знам какви ще бъдат мерките.Сигурно и за самонаетите и хората със малък бизнес ще има подкрепа.Не знам...Ето-при нас могат да не се плащат вноските по кредити до септември-това от днес.Ще има и други мерки ,но не могат за един ден да ги измислят и гласуват никъде ..

Всъщност от хората с бизнес, тези със среден и малък ще имат най-голяма нужда от подкрепа. И не е нужно някой да го измисля за един ден сякаш днес го е споходила мисълта, че тази епидемия, която от един месец вече е в Европа, може и да има икономически последици.

Общи условия

Активация на акаунт