COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 997
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 750
  • Там,където се събуждам щастлива.
Дали някой може да ми потвърди. Днес ми се стори че чух, че в Италия не е била пълна карантината досега. Можеш да излизаш да спортуваш и други такива.
Спортувал е силно казано. Да потичаш сам. И ходеха на работа с декларации.
И във Франция е така.
Та за декларациите преди нас други ги приложиха, ние взехме идеята от тях.

Имам приятелка в епицентъра в Италия и каза: “ не се спряха”. Вярвам на нея.

# 9 751
Страхотна новина от Австрия. Новите заразени са нарастнали с 15%, а не с 40% както досега. Очевидно мерките дават резултат.

# 9 752
Ако всички хора са съвестни и без да се наложат най строги мерки а доброволно си стоят у дома, не излизат на групички пред блокове, на лаф мохабед, на биричка и т.н. това дали тестваме много или малко няма никакво значение за разпространението, или много малко.

Ако колегата ти Х , с когото готвиш в ресторант, който доставя храна по домовете, се окаже със симптоми, но откажат да го тестват, защото няма смисъл, той просто си остава болен и кашлящ в къщи, а колегата му У, който може вече да е прихванал от него, но да е без симптоми, утре може да зарази мен с доставената храна. Въпреки че съм си наложила най-строги мерки.

# 9 753
Вижте,аз не търся оправдания на някой или нещо подобно.Няма как да се вземат едни пари и да не се направи нищо.Не и за това..Мисълта ми беше че се отпускат пари за подкрепа на икономиката. За това и казвам,че е въпрос на време да ги обявят тези мерки ,гласуват или каквото правят по принцип и във БГ.
Парите, ще се разпределят на местно ниво, т.е. както преценят в съответната държава. Благодарна съм, че не ми се налага да разчитам на помощ от ББ.

# 9 754
  • София
Снежана, ти си вярвай в каквото искаш, но твоята вяра няма да повлияе на китайците. Това, че ти не вярваш в нещо не го прави невъзможно - то ще си е възможно и без твоята невяра в него, защото ти няма как да повлияеш върху случването или неслучването на едно събитие.

# 9 755
Аз също смятам, че за реално пресичане на разпространението е много важно да се тества поголовно - и за преболедуване, и за носителство на вируса. Жалко, че не чувам щаба да го дискутират. Вероятно все някога ще достигнат до тази идея.
Без масово тестване карантината за всички е безсмислена.
Явно нямат ресурс за толкова мащабно тестуване, но това е единственото, което ще помогне.

# 9 756
За Милано - никакви разходки, само до хранителен магазин и аптека, с декларация и те следят.

Аз да питам с това домашно лечение. Значи разболява се някой, наляга си парцалите вкъщи, самолекува се и оздравява, живот и здраве. Обаче, откога има право да излиза, като не знае дали не е било коронавирус? Нали излезлите от болница излекувани трябва да спазват 1 месец карантина, а тези с домашното  лечение?

# 9 757
  • Пловдив
При пътуване има две основни условия.
Да те пуснат да влезеш в дадена държава.
Да можеш да излезеш от твоята си държава.
Имаше входни и изходни визи едно време. И в някои държави все още има изходни.
Та китайците ще пътуват, когато им разрешат.

# 9 758
Скрит текст:
О, да, за оръжията четох отдавна 😅 Казаха, че продажбата на такива е ударила небето. На Гешев ще му хареса в Щатите, те там също смятат явно да стрелят по вируса. Особено redneck-ите.

Много е вероятно да избухнат безредици, да се стигне до разбиване на магазини и тогава до тоалетната хартия ще се докопа този, който е въоръжен...Иначе, не ми се мисли какво ще стане в сащ ако епидемията се разпространи. С 1/2 здравно неосигурено население, много як стаден имунитет ще придобият.
А и никакви карантини няма да обявят, защотото бизнесът е по-важен от всичко друго.

В САЩ ли живеете?
Според вас кой е най- засегнатия град?
И градът е блокиран! Не работят магазини, ресторанти, офиси.
Хората работят от вкъщи повече от седмица.

# 9 759
Силни аплодесменти за нашите герои в 2100 часа под звуците на химна в София. Горд съм, че съм българин. Заедно сме по-силни.

# 9 760
Явно нямат ресурс за толкова мащабно тестуване, но това е единственото, което ще помогне.

По-скоро вероятно няма желание държавата да се охарчва за нещо което би могло да ни подмине и с молитви.

# 9 761
Имаме добри новони според мен от прогнозата за времето, времето се разваля, дават го студено и с валежи от сняг и дъжд през следващите дни. Това че първо хората ще спрат да излизат, заради лошото време а и ако завали сняг според мен идеално, снегът пречиства въздуха, смока изчезва, всякакви фини прахови частици из въздуха и повърхности на земята върху които може да попадне вируса, ще бъдат погребани под снега. Все още не е ясно колко точно живее вируса навън, спомням си че Китай не спираха да дезинфекцират цели градове, което ме навява на мисълта че вируса не живее някакви секунди или минути навън иначе нямаше да се дезинфекцират улиците. Иначе докато преминат дезинфекциращите екипи с машините вируса ще е умрял още преди това.

Ако всички хора са съвестни и без да се наложат най строги мерки а доброволно си стоят у дома, не излизат на групички пред блокове, на лаф мохабед, на биричка и т.н. това дали тестваме много или малко няма никакво значение за разпространението, или много малко.

Ако колегата ти Х , с когото готвиш в ресторант, който доставя храна по домовете, се окаже със симптоми, но откажат да го тестват, защото няма смисъл, той просто си остава болен и кашлящ в къщи, а колегата му У, който може вече да е прихванал от него, но да е без симптоми, утре може да зарази мен с доставената храна. Въпреки че съм си наложила най-строги мерки.
Вярно е. Затова трябва да се тества повече.

# 9 762
Снежана, ти си вярвай в каквото искаш, но твоята вяра няма да повлияе на китайците. Това, че ти не вярваш в нещо не го прави невъзможно - то ще си е възможно и без твоята невяра в него, защото ти няма как да повлияеш върху случването или неслучването на едно събитие.

Много Ви се иска този вирус да се върне в Китай, ама китайците надали ще го позволят. Вече станахме свидетели на какво са способни да го спрат. Дори китаец да реши, че му се ходи точно сега в Италия, като се прибере ще е 14 дни под карантина. Единствен вариант това да се случи е, ако някой е останал все още преносител, но в момента в който бъде засечен, ще издирят всичките му контакти до девето коляно. Смешно е да ги мислиш за глупаци. Същите глупаци изкупуват акциите на Европа и САЩ сега.

# 9 763
Да не говорим, че ако не е диагностициран човек с коронавирус, дори и да има симптоми си седи вкъщи и след има няма една седмица трябва да се яви на работа. А от вируса ще се е изчистил чак след три седмици в най-добрия случай. След което пък още 30 дни му се препоръчва домашна карантина. Нещо не ми се връзва как ще имам симптоми на грип и ще си остана два месеца у нас без  поставена диагноза, на ТЕЛК ли ще ме пращат?

# 9 764
  • София
И защо точно пляскате? Къде сте, когато медиците си търсят правата и протестират? Останете си вкъщи и покажете признателност по този начин.
Или какво беше..."Това ръкопляскане на лекарите сега ми е малко като цветята за 8-ми март на жените "

Общи условия

Активация на акаунт