COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 170
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 035
Цитат
Нито цитираният от Атремис Лари Брилиант, нито Мангъров, нито д-р Георги Тодоров развиват конспиративни теории
Специално за Мангъров не съм съгласен. Той развива конспиративна теория на практика (без директно да е казва) защото какво казва: В Китай епидемията е спряла защото са развили стаден имунитет, а не заради мерките, те не работят. За да развият стаден имунитет значи че 1 000 000 000 китайци са преболедували. При 3 200 починали това значи смъртност от 0,0003%. Значи сме свидетели на най голямата измама в историята. Неизвестни кукловоди успешно вкарват света в икономическа криза като изкарват болест със смъртност 0,0003% като страшилище. Само че ако има кукловоди то кукловоди са и лекарите в Италия, рухването на здравната с-ма е измама (незнайно как направена в която участват цели персонали на болници които лъжат колко е тежко положението при тях и че се налага да избират кой да живее и кой да умре). Между впрочем вече не са само те, в Испания също достигнаха вече до това положение (по назад в темата). И всичко това става заради болест със смъртност 0,0003%. Като го пиша това се изумявам още повече че Мангъров разправя че над половината Китай е преболедувал и заради това е спряла епидемията. Да не говоря че и приказките му как мерките не работят от специалист от неговият ранг (въпреки че аз вече започвам много сериозно да се съмнявам в експертизата му) то има точно този ефект който казваш че той не казва, да не се спазват мерките. Да, то и за конспирацията и за мерките не го казва директно ама така излиза. Нали, не излиза спазвайте мерките пък нищо че не работят (според него). Е за какво да ги спазваме щом не работят, само за да страда икономиката ли.

Или от Ковид са преболедували 1 000 0000 000 китайци и това е спряло епидемията (без да го казва директно, защото той само казва че стадният имунитет е спрял епидемията, ама за да го има, по голямата част от населението вече са го изкарали, а за да са го изкарали това значи че това чудо е със смъртност 0,0003% и някой много сериозно работи и мами целият свят. Кои са тези кукловоди обаче никой не казва, но истината е някъде там......

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 01:14 от Анонимен

# 10 036
  • Другата България
Мери,Анза провинцията,специално за Карлово.Вчера са я тествали и са я пуснали
Днес са я прибрали след + пробата.
С линейка? И вчера, и днес са я развозвали с линейка? Или е ходила сама?

# 10 037
  • на пистата
Мери,Анза провинцията,специално за Карлово.Вчера са я тествали и са я пуснали
Днес са я прибрали след + пробата.
С линейка? И вчера, и днес са я развозвали с линейка? Или е ходила сама?
Взели.са я с линейка а са я пуснали.сама със сина й.Така казват съседите й.Като преди това 4-5 дви свободно си е вършала града.По магазини,банки..съседите казаха,че и полицията я е търсила.Живее на две улици през нас,не мисля че хората лъжат.Толкова за самосъзнанието на хората,които трябва да спазват карантина
https://glas.bg/balgariia/parvi-patsient-sas-samnenie-covid-19-karlovo-428298/

# 10 038
  • При семейството си
А кога ще има дела за всички в Европа, които за 2 месеца не направиха абсолютно нищо, за да се подготвят, оставиха отворени всички граници, не спряха нито един полет от Китай, "ловяха" болни на летищата с термокамери (реално няма нито един хванат) не следяха дали наистина се спазва карантина, до последно почти не тестваха, всеки ден излизаха по телевизията да обясняват, че грипа е много по-опасен и т.н.?

Ако мислите, че новите епицентрове на епидемията - Европа и САЩ са плод на някаква случайност, а не на престъпно бездействие и безотговорност и желание да не ни се развали бизнеса и далаверата, то тогава вие наистина сте много наивни.

Ми съди ги, де...ЕС, държавите в Европа, Бойко, който сметнеш, че е необходимо.
Чудя се с какво се занимаваш професионално, че тскова “задоволство“ ти доставят подобни теми (визирам и една за Морбили).

# 10 039
  • София
Конспиративните теории се развиват предимно в твоята глава, Никола, и то не само по тази тема. Да не се чете като заяждане - написал си и пишеш много полезни и интересни неща, но способността ти да се хванеш за нечия дума и да я разтълкуваш в някаква тотално различна посока е ненадмината.
Интервютата на Мангъров не са толкова много, прочети, изгледай и се опитай да разбереш какво казва, не се увличай в конспирации.
Последно от мен по темата за Брилиант и останалите: това, което те предлагат, всъщност е най-близо до тактиката на Южна Корея, страната с доказано най-ефективен алгоритъм за справяне с епидемията. Не знам защо обаче всички така сте се захванали за идеята, че ще сме втората Италия. Чак все едно ще сте разочаровани, ако не счупим рекорда по усложнения и смъртност.

# 10 040
Бях чела някъде че така наречените мокри пазари в Китай тръгнали заради големия Китайски глад след управлението на Мао Дзедун. Правителството евентуално одобрило търговията с диви животни за да изхранят всички и да подпомогнат търговията.

# 10 041
Айде пак сега Лили стана виновна, за какво не знам. 1-во беше за изчезналите лекарства, после че всява паника, сега пък задоволство и доставяла темата. Simple Smile
Лили не знам защо все ти си виновна в темата, честно. Grinning
Иначе за Мангъров и аз смятам че проблема не е в експертизата му.

Флип аз какво казах прочете ли или да повторя. Аз за 3-ти път казвам че не казвам че той развива конспиративна теория а че така излиза по неговите думи, не визирам само днес а изобщо изказванията му. Иначе отново повтарям че съм съгласен с апела му за тестване, аз също искам да се тества повече и даже по назад писах че като се игнорират глупостите му които ги описах нищо не пречи да се вслушаме в призива му за повече тестване. Само че според мен той много олеква с глупостите които разправя. Нека просто да ги ограничи за в бъдеще. Не подхождат на специалист от неговият ранг.

# 10 042
И за каква конспирация ми говориш на мен? За това, че Китай крият нещо ли? Сигурна съм, че крият. Факт е, че мълчаха за епидемията. Факт е, че заплашваха лекаря, установил атипичните случаи, както сега и тук заплашват тези, които казват истината.

Не съм съвсем сигурна какво крият Китай /т.е. знаят, но умишлено не споделят/. Гледайки как се развива епидемията в Европа, колко асимптоматични откриват и ако приемем, че както сега смятат, първият заразен със симптоми се е появил на 17 ноември напълно съм склонна да повярвам, че е минал месец и половина докато установят, че става дума за епидемия от пневмонии, причинени от нов вид коронавирус, който се предава между хората и да предупредят СЗО.
Лекарката установила атипчните случаи на 27.12 и докладвала по етапния ред, ако се не лъжа, е наградена. Лекарят, пускал  май 1-2 дни след нея съобщения по чатове /и то единият за епидемия от САРС/ е бил мъмрен, за което сега се извиниха на роднините му. И в двете неща не виждам конспирация.

Между другото, този Лари Брилиант говори за групов имунитет, създаден от преболедуване и ваксина и призовава да бавим чрез изолация епидемията, докато се открие ваксина. Това според мен е доста по-различно от тезата, че животът трябва да продължава нормално, а решенията за ограничения са плод на натиск. За масовото тестване мисля, че всички сме на едно мнение, но явно засега не се очертават - ако изобщо.

# 10 043
Стига сте я гледали Швеция, досега се справя добре.
Има политическа кампания да се разпространява информация как тук нищо не се прави и Pure  също подържа тази теория.

Аз смятам, че се опитват да правят много, но най вероятно ще се наложат още по строги мерки. Точно това и беше едно от нещата, които каза приема в речта си тази вечер.

Калинка беше написала едно мнение, че е важно да вярваме на управляващите и да  сме сплотени и спокойни и аз го споделям.

Аха, то ти каза и преди една седмица, че най-вероятно ще се затворят  училищата и градините, ама ей на, към днешна дата още са си отворени. Само в Швеция от цяла Европа!

Сега пак опяваш, че "най-вероятно ще се наложат по-строги мерки", а аз с ушите си чух от шведския премиер тази вечер, че засега няма промяна в мерките.

Това "най-вероятно" засега не се е случило, та не разбирам какво само подскачаш като ощипана мома след всеки мой пост с актуална информация за ситуацията в Швеция. Пишеш някакви постове без никаква информация, а само "най-вероятно това", "най-вероятно онова"...

Това за политическата кампания срещу Швеция дори няма да го коментирам, явно на кого главата му е пълна с конспирации.

# 10 044
Тесла, ето го интервюто с Мангъров.

Доц. Мангъров, в предишния разговор казахте, че 70% от населението у нас трябва да преболедува, за да утихне епидемията от коронавирус. Давате за пример Китай. Населението само на град Ухан обаче е над 11 милиона души, а официалните случаи в цял Китай са близо 81 000. Така представени, сметките не излизат.

- Официалните случаи. Не са изследвани всички. Другите са го изкарали безсимптомно. Фактът, че нещата затихват, говори за това. От изследваните и доказани случаи отделно имаме едни 80%, които преминават леко през коронавируса. Когато добавим и вече споменатата голяма група хора, която изкарва вируса безсимптомно, смъртността в световен мащаб пада още повече.

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/03/20/4043681_durjavata_moje … vsichko_no_kakuv/

Сега ще се опитват да те убеждават, че ти нещо не си разбрал и му извърташ думите на горкия доцент. Grinning

# 10 045
  • София
Лари Брилиант говори от неговата си камбанария. Не че не е прав човека, напротив, но няма кой да ти стои заключен 1 година, докато пуснат ваксината. Ще стане страшно по света още лятото ако нямаме рязко благоприятно развитие.
Иначе относно Китай, харесвам и уважавам културата им, но тази диващина трябва веднъж-завинаги да спре. Докога света ще страда от тези? То да беше само Коронавируса...
Целия свят трябва да им потърси сметка, но няма да стане...
Но те са длъжни от срам, морал и дълг да пипат твърдо и нито един подобен пазар да не просъществува повече.

# 10 046
Лили още от него:
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/189012-poveche-testove-vmest … preporachva-lekar
Цитат
Доц. Мангъров дава пример с Китай, където смята, че не мерките, а именно т.нар. "стаден имунитет“ е довел до изчезването на заразата.
https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-virusa … liticite-i-geshev
Цитат
Зa дa cпрe тaзи eпидeмия трябвa някъдe oкoлo 70% oт нaceлeниeтo дa прeбoлeдувa и eдвa тoгaвa щe зaпoчнe дa нaмaлявa cкoрocттa, c кoятo ce рaзпрocтрaнявa зaбoлявaнeтo. Прocтo тoвa e eлeмeнтaрнa eпидeмиoлoгия. Тoвa, кoeтo cтaнa в Китaй, cтaнa нe зaщoтo ce oгрaждaхa и т.н., a зaщoтo мнoзинa прeбoлeдувaхa и вeчe нямa кoй дa ce рaзбoлявa.
Ами правилно съм разбрал, нищо че ще ме убеждават че не съм, той олеква с тия приказки, в други неща е прав. Но тия глупости които ги разправя са колосални. Китай били развили стаден имунитет, мерките не работели ама иначе косвено той не призовава да се свалят, а какво  иска да каже с това че мерките не работят. Защо да ги спазваме тогава, защото според него излиза че освен икономически загуби друг ефект от тях няма.

# 10 047
А кога ще има дела за всички в Европа,
Скрит текст:
които за 2 месеца не направиха абсолютно нищо, за да се подготвят, оставиха отворени всички граници, не спряха нито един полет от Китай, "ловяха" болни на летищата с термокамери (реално няма нито един хванат) не следяха дали наистина се спазва карантина, до последно почти не тестваха, всеки ден излизаха по телевизията да обясняват, че грипа е много по-опасен и т.н.?

Ако мислите, че новите епицентрове на епидемията - Европа и САЩ са плод на някаква случайност, а не на престъпно бездействие и безотговорност и желание да не ни се развали бизнеса и далаверата, то тогава вие наистина сте много наивни.
[/spoiler]
С това съм съгласна. Такива дела има на всеки 4-5 години, понякога и по-рано. Наричат се избори.

# 10 048
Тесла, не само аз и ти сме разбрали това. Както вече казах всички, които не искат да спазват мерките, сега се оправдават с Мангъров. Човекът ги говори тези неща от позицията на някакъв авторитет все пак.

# 10 049
  • София
Иначе за Мангъров и аз смятам че проблема не е в експертизата му.
Aз пък се съмнявам в експертизата му.
 Мангъров е лекар инфекционист- не е вирусолог. Вирусолозите са молекулярни биолози, които са учили много повече от него и  с това се занимават.
 Мангъров няма и епидемиолог как да е. Компетентност да оцени икономически и социални последствия от сценария 70% той няма.
 Накратко той има компетентност да диагностицира и лекува и е добре да се придържа към тези компетентности. Компетентност за взимане на решения касаещи цялото общество имат други хора с друга подготовка.

Относно безумията за групов имунитет в Китай- на кораба от 700 заразени 8 умрели- кажи го 1%. Айде 0.5% защото в обществото има доста повече млади хора. Хайде сега да допуснем че провинция Хубей с население 60 милиона е изградила групов имунитет т.е. 42 милиона заразени и 210 000 трупа, Ако някой си мисли че 210 000 трупа се скриват лесно, а не се виждат и от космоса, значи има двуцифрено IQ.  Aко Мангъров вярва в такива неща ... искрено се притеснявам за пациентите му.
 Айде да допуснем че целият кораб е бил заразен до дупка и всъщност смъртността е 0.1% (по-малко няма очевидно как да е). Тогава трябва да има 42 000 трупа а има 3000 и се губят 39 000. И това няма как да се скрие.

Общи условия

Активация на акаунт