COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 184
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 215
Сестра ми е в Англия, 1 братовчеди имам в Рим, Париж, Лондон, Испания, САЩ, Атина, Германия. Никой от тях не е тръгнал да се прибира, но всички са с постоянна работа, устроили са се от години.
Дори сестра ми предвид тежкото състояние на баща ми може би и при най-лошо стечение на обстоятелствата няма да си дойде. 21 дни карантина без яснота кога ще може да се върне....
Повечето ми споделиха, че им покриват голяма част от заплатата ~80%, ако спрат да работят.
Може би се прибират хора работили нелегално или останали без работа дългосрочно.

# 10 216
около Великден и първите седмици на май

# 10 217
  • София
Според вас кога ще е пикът ?
Като гледам данните от Израел, дали не е минал? Ама ние не тестваме така или иначе....

# 10 218

на практика голяма част от мигрантите изпращаха пари на роднините си тук, някои направо ги издържаха изцяло.  В този смисъл секва и един финансов поток отвън, който иначе се вливаше в потреблението по нашенско.
Тук съм съгласна с теб.
Тези хиляди които сега "влизат", до вчера наливаха пари с купища.

# 10 219
Според вас кога ще е пикът ?

Когато правителствата решат.
Не, не. Масоните и Илюминатите решават.
Бай Ганьо най-много разбира от футбол, политика и конспирации.

# 10 220
Скрит текст:
Ние с мъжа ми изкарахме нещо, не знам какво, беше различно, януари 10 дни след завръщане от обиколки Германия, Белгия, Холандия,  доволно се повозих по влакове, метро.
Нямахме хрема, а гърлото драскаше все едно от носа идва секрет. Няколко дни с гърло и болки в ставите. После от гърлото да не обяснявам натуралистично.  Имах странно разтройство. .Бяхме си на крак, иначе.

А защо си бяхте на крак, вероятно не е било корона, но сте носили вируси навред където сте били.
Ако не друго надявам се короната оттук нататък такива като вас да ограничи.
Бяхме на крак, защото по принцип, /да не дърпам дявола/ не боледуваме. Пихме противогрипни и толкова.
Беше около 10 - 15 януари  периода.

# 10 221
Как го сметна?
Иначе ми харесва като идея, но как си сигурен?

# 10 222
Още нови от Израел, които са били в България.
Пациент 395 върнал се е от България на 13.03. Летял е от София.
Пациент 765 също се е върнал от България на 11.03. Летял е от София.
Пациент 533, върнал се е от България на 13.03. Летял е от София.
Пацеинт 603, била е в контакт с друг потвърден случай. Върнала се е от България на 28.02 - Това е най-ранната дата, която съм виждала до момента.
Пациент 421, върнал се е от България на 6 март. Летял е от София.
Пациент 333 - върнал се е от България на 9.03. Летял е от София. Съобщава се, че е бил в Банско.
Пациент 343 - върнал се е от България на 13.03. Летял е от София.

Т.е. какво излиза: Израел тестват и има болни. Всичките заразени в България.

България: няма тест няма проблем.

Не знам. Това са доказани случаи. Не е задължително да са се заразили в България, просто са посочили дестинациите, които са посещавали.

# 10 223
  • София
Роналд, ако пикът по нашенско е минал, ще те черпя кафе с торта (защото не пия) като свърши цялата история с вируса и се върнем към нормалното ежедневие! Simple Smile

# 10 224
В София е сняг.
Усещам как развиваме цяластната картина на стресирани хора, които не знаят и усещат, че нямат повече какво да направят - започваме да търсим добри или лоши знаци за всичко - ако е топло вирусът може да умре, ако е студено ще се смие и няма да се задържа във въздуха, само и само да имаме някаква надежда. Малко е странно като го погледне човек отстрани и го поанализира.

В момента Манганов е в ролята на лошия, на когото никой не иска да вярва, защото не му харесва това, което чува. А дотук всички статии, които бяха пуснати казват едно и също - около 60-70 процента от населението ще го срещне този вирус, няма къде да избяга, единствено може да се намали темпът, че доста хора ще го минат или са го минали безсимптомно. Обаче в момента никой не е готов да чуе откровено грубото, но вярно твърдение на Мангъров. Всички предпочитат сладката лъжа пред грозната истина. Сори, и този момент ще дойде.
Снощи случайно хванах интервю с него по Алфа,  прескачах по калните и чух, че го обявиха. За който му е интересно: https://www.alfa.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D1%82%D0%BE% … D0%B3-c39133.html
Той е чисто и просто лекар, и като такъв, поставя диагнозата, а тя е такава каква то е, и това, че не ни харесва не значи, че я няма. Дава интересно сравнение на сегашната ситуация и предупреждава, че стреса и страха не са безобидни и за подценяване.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:40 от Sysly

# 10 225
Не че ми е важно, ама...не спирам да се чудя...
Ей сега гледам пак, журналисти в парламента, накупчени един връз друг, навалица...Нямат маски, нямат скафандри, нищо.Парламентаристите и те, гъз до гъз в парламента, гледам, не седят през три банки един от друг.
Вчера, на две КПП-та, до Сф и до Пв, полицаите също, без маски, без ръкавици, без защитно облекло.ПИпат документи на хората, минават от кола на кола, не се дезинфекцират след всяка кола....
Генерала също, все заобиколен от хора.....
Е, нали вируса страшен...смъртоносен, опасен, суперзаразен, трепещ наред де що човек види....
Що тъй тия хора, дето ежечасно ни намилат "Стойте си в къщи, за да не пукнете!, нещо хиииич не се страхуват от тоя тъй опасен вирус???

# 10 226
На мен ми се ще да пита някой журналист, какво се случва с международните шофьори. Отиват, връщат се и остават под карантина докато не тръгнат пак или 14 дни ако не тръгнат. А семействата им? Ще остават ли под карантина? Това не ми стана ясно. Защото ако остават, то трябва да е.... вечно. Хайде, не вечно, но месеци наред.
Зависи откъде се прибира, ще почива ли или ще продължава да работи. Днес се прибира последният ни шофьор, не е от рисковите страни. Няма да е под карантина, но няма и да работи, защото не е човешко да висят на 40 км опашки по границите, без елементарни условия.

# 10 227
  • Bulgaria
Не че ми е важно, ама...не спирам да се чудя...
Ей сега гледам пак, журналисти в парламента, накупчени един връз друг, навалица...Нямат маски, нямат скафандри, нищо.Парламентаристите и те, гъз до гъз в парламента, гледам, не седят през три банки един от друг.
Вчера, на две КПП-та, до Сф и до Пв, полицаите също, без маски, без ръкавици, без защитно облекло.ПИпат документи на хората, минават от кола на кола, не се дезинфекцират след всяка кола....
Генерала също, все заобиколен от хора.....
Е, нали вируса страшен...смъртоносен, опасен, суперзаразен, трепещ наред де що човек види....
Що тъй тия хора, дето ежечасно ни намилат "Стойте си в къщи, за да не пукнете!, нещо хиииич не се страхуват от тоя тъй опасен вирус???

Ами те са се запасили с хлорохин и авиган, пък ние простосмъртните да му мислим...

# 10 228

на практика голяма част от мигрантите изпращаха пари на роднините си тук, някои направо ги издържаха изцяло.  В този смисъл секва и един финансов поток отвън, който иначе се вливаше в потреблението по нашенско.
Тук съм съгласна с теб.
Тези хиляди които сега "влизат", до вчера наливаха пари с купища.
Нямам против мъжа ви или който е да е българин завърнал се от чужбина. Имам против това, че тук всеки който е решил да излезе на чист въздух се заклеймява и от тв ни набиват канчето какъв лош народ сме, и в същото време има човекопоток от огнища. Мисля че трябва да се правят бързи тестове на летищата

# 10 229
Гледам тук актуална статистика и продължавам да се дивя на картинката в Италия. В същото време се вижда, че не само в Германия са малко смъртните случаи спрямо общия брой заболели, а и в Норвегия, но и в Австрия. Бях си помислила вече, че северният ген помага, но австрийците са съседи с италианците, дето се казва.

https://www.n-tv.de/panorama/08-15-Zahl-der-Infizierten-in-Europ … icle21626512.html

Общи условия

Активация на акаунт