COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 940
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 275
Минах покрай Кауфланд, пускат всички пенсионери, да ни бе за 10 часа да не важи заповедта за влизане ня няколко човека само?
Така ще е. Младите в бункерите, защото всички са гледали ужасните клипове от Китай, Иран, Италия. Пенсионерите си гледат турските сериали и си обикалят навън без маски, без нищо. Ние се правим, че уж тях спасяваме като се барикадираме дома. Осигуряваме им коридори, вместо доставки по домовете. Сбъркана работа.

# 10 276
Мангъров дразни, но това за маските и ръкавиците беше в контекста на това, че няма как да се избяга от вируса, все ще го срещне 70 процента от населението в един момент. Трябва да се слуша и разбира цялото изречение, а не автоматично като се чуе "маските не помагат", да се кара като журналистите без никаква връзка с контекста.
Не съм съгласна за контекста. Ето думите му:
"Това са маски, не противогази. Ако сте болен и си я сложите, маската ще предпазва от най-едрите плюнки. Най-фините частици обаче минават през нея и тя не предпазва. Носенето на маска дава измамна сигурност, че човек едва ли не е защитен. Всъщност той е един рицар без броня. Относно ръкавиците - освен да хванем гъбички по ръцете, нищо друго няма да се случи"
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/atanas-mangarov-ma … kakva-rabota.html
Пък и в крайна сметка нали идеята на тези мерки е да забавим темпа на епидемията, за да могат повече хора да получат болнична помощ. Нали това се повтори сто пъти? То е ясно, че всички ще се срещнем с вируса.

# 10 277
Ей заради такива плоски разсъждения успяват така да ни манипулират. Защо някой не си зададе въпросите , които Франсоаз задава? И да не се окаже, че Ганьовците са тези , които сочат мислещите хора отвъд истерията с пръст?
Кой те манипулара, бе пич? Ти не разбра ли, че италианците не могат да смогнат да си погребат възрастните и болни роднини, а само две седмици преди това се смяха и викаха, че са глупости? Лично ли искаш да го разбереш, за да го осъзнаеш? Вие сте на принципа "щом не съм го видял, значи не съществува", ама пак казвам, молете се да не го разбираме по трудния начин.
Плюс това не мога да разбера какви права са ви отнети, като най-утчтиво сте помолени да сведете излизанията от вкъщи до минимум. Никой не ви е заключил насила. Къде го виждате тоя полицейски произвол, къде го виждате това отнемане на права, къде го виждате тоя нов световен ред? Вие някакви нереализирани холивудски сценаристи ли сте? Или просто трябва да сте контра?
Впрочем 99 набор ли си?

# 10 278
На теб проблемът ти е Мангъров как го казва и ставаш сляпа и глуха за това, което казва.

Ами проблем е, да. Когато лъже най-нагло (мерките в Китай не работели, епидемията са я спрели със стаден имунитет) когато подтиква хората към опасно и рисково поведение по време на пандемия от позицията на авторитет, проблем е, разбира се.

# 10 279
So Lucky,  тая работа с икономиката няма да избистрим, ще  отмине вируса по скоро

# 10 280
  • София
Да, абсолютно съм съгласна - с маска само едрите плюнки. Нали казаха, че се задържал като аерозол три часа във въздуха и този аерозол минава? Не може и до безкрайност да се ходи с ръкавици, все някъде се пипа с голи ръце, не можем и всичко да изхвърляме на прага на домовете си и да се къпем в дезинфектант постоянно.  Затова на работещите в болниците им дават скафандри, дори на картинките видяхме, че по три ката дрехи им дават, не само маски, а и шлемове, нещо като противогази. Виж, че вече сума народ взе да се оплаква от кожни проблеми заради дезинфектантите, ръкавиците. маски с филтри, без филтри.-..Не можем да прекараме следващата половин година така само и само да не срещнем вируса.

Той казва това за Китай на база официалните данни.

# 10 281
Скрит текст:
Ей заради такива плоски разсъждения успяват така да ни манипулират. Защо някой не си зададе въпросите , които Франсоаз задава? И да не се окаже, че Ганьовците са тези , които сочат мислещите хора отвъд истерията с пръст?
Кой те манипулара, бе пич? Ти не разбра ли, че италианците не могат да смогнат да си погребат възрастните и болни роднини, а само две седмици преди това се смяха и викаха, че са глупости? Лично ли искаш да го разбереш, за да го осъзнаеш? Вие сте на принципа "щом не съм го видял, значи не съществува", ама пак казвам, молете се да не го разбираме по трудния начин.
Плюс това не мога да разбера какви права са ви отнети, като най-утчтиво сте помолени да сведете излизанията от вкъщи до минимум. Никой не ви е заключил насила. Къде го виждате тоя полицейски произвол, къде го виждате това отнемане на права, къде го виждате тоя нов световен ред? Вие някакви нереализирани холивудски сценаристи ли сте? Или просто трябва да сте контра?
Впрочем 99 набор ли си?

Вие заради тая Италия сте готови да сте обесите, ако ви кажат, че е за ваше добро. Все едно в Италия хора не са умирали преди короната. За сведение, смъртността миналата година и тази е едно км едно. Реакциите тук показват много добре доколко успешна е вече медийната манипулация. Никой не е казал , че няма жертви в Италия, но е ненормално "Ще станем като Италия " да е отговорът на всеки един въпрос, зададен от някой от нас тук.

# 10 282
  • София
Според вас кога ще е пикът ?

Ако може да се вярва на астрологията (която предвиди началото на глобално изпитание), на 15 април трябва да тръгнем в добра посока, защото към шiбания съвпад на Плутон със Сатурн се присъединяват Марс и Юпитер.
Как го предвиди астрологията, не помня статии в тая посока или?

# 10 283
Нали точно силния имунен отговор при по-възрастните бил проблем? Защо им е допълнителен бустер?

С това обясняват случаите на загинали млади и здрави. За възрастните не съм чувала такова обяснение

Не точно.
Просто при някой индивиди, имунния отговор е малко по-различен и предизвиква цитокинна буря. Но това не може да се предвиди и не може да се знае. То е като да знаеш кой евентуално би бил алергичен. Просто е бъг.

# 10 284
  • Буркина Фасо
Виж, че вече сума народ взе да се оплаква от кожни проблеми заради дезинфектантите, ръкавиците. маски с филтри, без филтри.-..Не можем да прекараме следващата половин година така само и само да не срещнем вируса.

Той казва това за Китай на база официалните данни.
той и Мангъров това казваше, но не го приемат на сериозно.

# 10 285
  • София
И да,и аз смятам,че заслужават международен съд и жестоки санкции,защото цялата помия все от тях идва и абсурдните им хранителни навици.

Подкрепям. Като видях пазара в Ухан щях да повърна. Никога не съм предполагала, че подобно нещо съществува някъде.
https://www.youtube.com/watch?v=9EPz8PSue2o
Егати гнусотията, това не е нормално. Чак се учудвам, че при тия условия не е плъзнала по-рано някаква епидемия сред тях.
М..да, там е така, как ще се изхрани население от милиард и половина, всичко се яде от мравки до хвъркати.

На пазарите за екзотични животни се предлагат екзотични видове, които нелегално се трафикират от всички краища на света и са адски скъпи. 1кг. месо от панголин, който се трафикира от Африка струва около 300 евро. Панголинът, наред с прилепите, е сред заподозрените за настоящата пандемия. Ядат такива неща съвсем не от бедност. Ето за панголина, който е защитен вид и е заплашен от изчезване заради китайските извращения:

https://www.nytimes.com/2020/03/05/opinion/coronavirus-china-pangolins.html

# 10 286
Скрит текст:
Впрочем 99 набор ли си?

Вие заради тая Италия сте готови да сте обесите, ако ви кажат, че е за ваше добро. Все едно в Италия хора не са умирали преди короната. За сведение, смъртността миналата година и тази е едно км едно. Реакциите тук показват много добре доколко успешна е вече медийната манипулация.
Не е медийна манипулация. На моя приятелка, свекър и работи и живее от 15 години в Италия. Аз специално черпя информация от източника. Или и той е част от световната конспирация? Това да отричаш очевидното си е диагноза. Пак питам, за успокоение ли го правиш или просто искаш да си контра?
И не ми отговори кои точно права са ти нарушени.

# 10 287
  • Варна
Още нови от Израел, които са били в България.
Пациент 395 върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Пътувал е с El Al flight, полет от 9:18 ч.
Пациент 765 също се е върнал от България на 11.03. Летял е от София.
Пациент 533, върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Летял е с България Еър, полет FB573 от 23:55.
Пацеинт 603, била е в контакт с друг потвърден случай. Върнала се е от България на 28.02 - Това е най-ранната дата, която съм виждала до момента.
Пациент 421, върнал се е от България на 6.03. Летял е от София.
Пациент 333 - върнал се е от България на 9.03. Летял е от София. Съобщава се, че е бил в Банско.
Пациент 343 - върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Пътувал е с България Еър, полет FB573

Предполагам, че 533 и 343 са свързани. Със сигурност са били в един и същ самолет.
От тези данни излиза, че е много голяма вероятността т.нар. втора вълна на грип тип Б, да е била корона вирус. Хора с приключила почивка на 6 март, се предполага, че са били поне седмица тук, т.е. края на февруари е имало случаи.
Относно Меркел, предполагам, че ваксината е Пневмо23, съдържаща 23 щама на стрептококус пневмоние и предпазваща от причинени от този причинител.

# 10 288
Нали точно силния имунен отговор при по-възрастните бил проблем? Защо им е допълнителен бустер?

С това обясняват случаите на загинали млади и здрави. За възрастните не съм чувала такова обяснение

Онзи лекар от Щатите, който говореше за лекарството, което ползват го каза. Че лекарството подтискало имунния отговор, и това било добре при възрастните пациенти. Но може и аз да не съм разбрала, нямам образование в тази област. Ето видеото, направила съм го да тръгне, точно на това изказване:
https://youtu.be/x9_PPJ0dh-c?t=1265

# 10 289
Интервю на Проф. Иво Петров: "Лекарство на хининова основа няма да е панацея срещу COVID-19"
https://novini.bg/zdrave/lekarstva/588665
"Искам отново да подчертая, че такъв медикамент няма да е панацея. Той ще намалява симптомите при засегнатите пациенти. Няма да е лекарството, което да отговаря, като ключ на ключалка. Такъв вид терапия ще бъде създадена след не по-малко от 2 години

Общи условия

Активация на акаунт