COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 008
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 410
  • Bulgaria
Сега трябва да търсят всякакви лекари и апаратура, която да дойде на помощ у нас. Сърбия са къде, къде по-умни. Викнали са си лекари от Китай и ще черпят опит от тях. Само че тези доктори като дойдат и видят какви са ни болниците сигурно лошо ще им стане. Освен лекарство аз честно казано не виждам друг добър вариант в момента.

# 10 411
  • София
нали вчера имаше разбивка, един журналист я поиска и Мутафчиев я каза. някъде назад някой я написа даже, вчера по обяд май беше.

# 10 412
  • София - Рим и обратно

По-голямо информационно затъмнение, увеличаващо многократно щетите от "това е просто грип" и "не се пазете, няма страшно" едва ли може да има. Това си е чернобилски сценарий по учебник.
Не, не е просто грип. Грипът е по-страшен и взима повече жертви. Ежегодно.

# 10 413
  • При семейството си
Скрит текст:
Прав е Мангъров за 70%и утихване на епидемията.
Вижте линка за Китай.
Една трета

от случаите на коронавирус могат да бъдат „тихи носители“, сочат класифицираните китайски данни
https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076323/third-co … rriers-classified
За целия Китай регистрираните случаи са около 80000. За провинция Хубей и специално град Ухан са по-малко, но хайде нека да работим с по-голямото число. Град Ухан е с население 11 милиона души. Моля, покажете ни я  тази математика, с която с още 1/3 нерегистрирани безсимптомни са достигнали до 70% групов имунитет.

Grinning Joy

От статията: "Но китайското правителство промени своите насоки за класификация на 7 февруари, като брои само тези пациенти със симптоми като потвърдени случаи/ But the Chinese government changed its classification guidelines on February 7, counting only those patients with symptoms as confirmed cases.".

# 10 414
  • София
Да, има.
В случая, защото и те самите явно не я знаят...като например, колко са реално заразените в Бг.
Te нямат информацията не е равно на информационно затъмнение. Липса на информация е. Ако те я нямат не крият нищо от вас.
Цитат
Защото, ако има нещо вярно в цялата информация за вируса, то би трябвало заразените да са поне няколко хиляди вече....
Да и няма как да знаят кои са- няма как да ги и открият, при положение че тези откритите със симптоми са се заразили преди 7-14 дни и хилядите след това още не изпитват нищо и не са открити. Няма информационно затъмнение- няма информация.
Цитат
Също, признавам не съм търсила специално, но има ли някъде информация, за Бг конкретно:
от тези 190 установени случаи, колко са деца, колко са възрастни над 70 години, колко са на лечение в болница, с усложнения, и колко са безсимптомни/с лека симптоматика?
ЗАщото това е важна информация.
Да- вчера съобщиха на сутрешен брифинг точно това- как са по възраст, колко в болница, колко с усложнения. Че не сте потърсили информацията не е информационно затъмнение.

# 10 415
Разплаках се,Ухан изпраща медиците,които са им били на помощ.
Извинете ако е било пускано.
https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=24JmeTNEZf0
Ето, че са по улиците и се прегръщат.
Но само млади видях, старите не искам да мисля къде са.

# 10 416
Вчера четох една новина, която на 99% покрива моите виждания.
Скрит текст:
За да се разбере по-добре ситуацията, препоръчвам и гледането на това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI

Накратко:

- Събитията почват от доста по-рано - САЩ налагат на Китай множество икономически рестрикции с цел да ощетят икономиката им и САЩ да стане икономическа сила номер 1 в света.

- През това време Китай откриват някакъв нов вирус (нещо, което е напълно нормално тъй като вирусите мутират постоянно). Вируса може би не е толкова опасен, колкото се казва защото ако примерно от 10 000 човека умрат 1000 - опасен е. Но ако от 1 000 000 умрат 1000 - не е чак толкова опасен.

- Китай решава да извлече максимума от ситуацията с оглед на рестрикциите и да си върне правото на икономическа сила номер 1 в света. Създават изкуствена паника от "нов, опасен вирус".

- Целия свят пламва в медийна паника, затварят се бизнеси, държави спират да функционират.

- Китай се "оправя" и започва активно да помага на другите държави. САЩ пък се изолират към света и тяхната икономика се срива.

- Китай "намират" лекарство, което започва да се ползва по света.

- Имаме един нов, по-силен и по-добър от преди Китай и една по-слаба и по-лоша Америка

- Край.
Абе, то е ясно, че някакви мушенгии стоят зад "опасния вирус", ама дано по-скоро си постигнат тайните цели, че взе да става досадно вече.....

# 10 417
Няма никакъв смисъл от масов тест, ако се спазва карантина и всички са по домовете си.. какво от това, че някой е установен като позитивен, при положение, че няма утвърдено лечение и си седи у дома?
Същата гледна точка изказах снощи, и ме "обвиниха" в липса на мисъл.
След мен я изказаха и други, сега я чета отново.
Ти да не си колега от щаба? Joy
Но не си седим вкъщи всички, нали разбирате? Има производство, лекари, полицаи, продавачи и кой ли още не, които са ежедневно навън, защото нямат избор.

Маските дори и да вършат някаква работа, масово се ползват неправилно и нямат абсолютно никакъв ефект.

# 10 418
Ето, че са по улиците и се прегръщат.
Но само млади видях, старите не искам да мисля къде са.
На китайците е трудно да им определиш възрастта само по фейс 😉

# 10 419
Извинете ако вече е обсъждано, Мутафчийски или някой от щаба коментирал ли е въпросния авиган?

# 10 420
Темата от стари vs млади се превръща в българи vs "чужденци".
Скрит текст:
Озлоблението няма да помогне на никого, няма да спаси никого, напротив.
Не мисля, че някой е против хората, които с анавън и си изкарват прехраната с честен труд. Нито че това е предмет на разговора сега. Проблемът е, че наистина по-голямата част от завръщащите се са от ромския етнос, хора, които са над нещата и за които законите не важат. Те нито ще спазват карантината, нито ще ограничат събиранията, нито ще завишат нивото на личната си хигиена. Донесли са едни пари, и тръгват по магазините да ги харчат, пълнят количките, пипат и препипват всичко без ръкавици и маски. Към тях е негодуванието, поне основното, никой няма против всички съвестни и отговорни хора, които мислят и за останалите освен за себе си.
Браво, точно така се прави. Ние също сме взели подобни мерки. Хората обаче точно това ги плаши и затова отричат, че реално се случва нещо. Просто ги е страх, че ще трябва да се лишат от много удобоства.
Аз обаче за поред път питам - ами, ако не беше вирус, а беше някакъв апокалиптичен катаклизъм? Какво щеше да прави тогава разглезеното ни общество? А такова нещо да се случи, хич не е невъзможно.

Оф, бе, егати и "разглезеното" общество, няма що. Тия с майбасите са 1 %, а тия с 500-те лв. на месец, дето сега и без тях ще останат, са 90 %. Те накъде повече да икономисват и да стягат? Такива изказвания са просто вън от времето и пространството.
Вътре във времето и пространството ти какво би предложила, за да се справим с това, което ни е дошло до главата? Само със сочене с пръст и назидателен тон няма да стане, дай идея как да се нормализира обстановката така, че да няма ощетени.
[/spoiler]

Преди беше джъст-ъ-флу-бро vs ит'с-риъл, оказа се че тези, които биха тъпана че не е просто грип и не е просто да си го преболедуваш на крак без да разбереш се оказаха прави.

Сега е време да се събудят тези, които си мислят, че само дъртите ги хваща.

https://images.app.goo.gl/fwrnmj8k5BubTghi8

В Италия го играха тоя мач и загубиха. И млади, и деца , дори и бебета, се разболяват. Просто при ранно и добро лечение се справят по-добре.

# 10 421
Примерът с живия плет и хвърляне на ориз е меко казано неподходящ. Ето ви храна за размисъл: Съпоставете скоростта на въздушния поток през маската със скоростта, с която можете да хвърляте ориз (или каквото и да е друго. ВАЖНО, изчислете скоростта спрямо размера на тялото. Сега си представете, че изстрелвате въпросните зърна с въздушна пушка например. Как мислите ще преминат ли?
Ще минат, но ако това е аналог на кашлянето, все пак човека с маска не се набива лице в лице с кашлящите. Освен това вирусите се носят предполагаме от едри капки, които няма да минат.

Капки, вероятно няма да минат докато не се диспергират достатъчно и при следващите няколко вдишвания преминават. Разберете го, няма как да филтрувате нещо през филтър, чиито пори са по-големи от частиците на филтрата. Такова нещо никога не се е случвало и няма да се случи.
Вероятно, обикновените маски имат някаква (доста ограничена) ефективност при вдишване на аерозоли, съдържащи вируси, но това далеч не е достатъчно за да ви предпази от заразяване.

Единственото положително при носене на маска е, че не може да си пипате носа и устата с мръсни ръце.

# 10 422
Айде почна се - строителите искат пари от данъкоплатеца, туризмът иска пари от данъкоплатеца, всички искат пари от данкоплатеца!

# 10 423
  • Bulgaria
Извинете ако вече е обсъждано, Мутафчийски или някой от щаба коментирал ли е въпросния авиган?

Да, преди няколко дни каза, че направен тест върху 60-100-200-300 човека е несериозно и не може да се вземе предвид. Към днешна дата не знам какво им е мнението, аз също много се интересувам от тази информация, защото си мисля, че това е някакъв реален шанс да се третират леките случаи, за да не се влошат. Вероятно ще започнат да го обмислят, защото поне 5 държави в Европа започват активно използване включително и на авиган.

# 10 424
  • На остров
Purе гледай себе си Simple Smile не се ангажирай с мен.
На различни позиции сме и виждаме нещата по различен начин.
Живеем очевидно в съвсем различни райони на Стокхолм и това оказва своето влияние Simple Smile .

За дъщеря ти го казах защото на теб това ти е май голямата тревога, че училищата ме са затворени.

Темата е за България и за това как се развиват нещата там, така че и моите твоите коментари за Швеция са малко или много излишни.

Не виждам смисъл да влизам в полемики с теб Simple Smile, защото е само загуба на време.

Общи условия

Активация на акаунт