COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 421
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 290
  • София
И тук във форума много хора се оплакаха, че кожата им става суха, раздразнена, защото постоянно се мият я със сапун, я слагат дезинфектант. В съседната тема хората си разменят рецепти как да направят дезинфектанта така, че да им дразни кожата по-малко. Аз също като трябва да си измия безброй пъти ръцете (а ги мия и без короната, все пак работя с деца, след всяко дете си мия ръцете и почиствам моливи и т.н.), в един момент кожата ми реагира.

Ние ще си спазваме ограниченията каквото кажат, пък да видим.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 10:37 от Andariel

# 10 291
Скрит текст:
Ей заради такива плоски разсъждения успяват така да ни манипулират. Защо някой не си зададе въпросите , които Франсоаз задава? И да не се окаже, че Ганьовците са тези , които сочат мислещите хора отвъд истерията с пръст?
Кой те манипулара, бе пич? Ти не разбра ли, че италианците не могат да смогнат да си погребат възрастните и болни роднини, а само две седмици преди това се смяха и викаха, че са глупости? Лично ли искаш да го разбереш, за да го осъзнаеш? Вие сте на принципа "щом не съм го видял, значи не съществува", ама пак казвам, молете се да не го разбираме по трудния начин.
Плюс това не мога да разбера какви права са ви отнети, като най-утчтиво сте помолени да сведете излизанията от вкъщи до минимум. Никой не ви е заключил насила. Къде го виждате тоя полицейски произвол, къде го виждате това отнемане на права, къде го виждате тоя нов световен ред? Вие някакви нереализирани холивудски сценаристи ли сте? Или просто трябва да сте контра?
Впрочем 99 набор ли си?

Вие заради тая Италия сте готови да сте обесите, ако ви кажат, че е за ваше добро. Все едно в Италия хора не са умирали преди короната. За сведение, смъртността миналата година и тази е едно км едно. Реакциите тук показват много добре доколко успешна е вече медийната манипулация.

Човек, не разбирам позицията ти? От една страна си на мнение (което безрезервно споделям), че нещото е внимателно планирано и създадено, но от друга пласираш бодряшки мнения, че не бива да се впечатляваме/пазим? С какво да противодействаме на мини-франкенщайна, с непукизъм?

# 10 292
За хората работещи в чужбина, мнението ми е, че те просто осигуряват стандарт на живот на семействата си, а не крепящи икономиката.
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bg/%25D0%25B0%25D0%25BA% … 0%25B0/a-51224437
Нещата са такива каквото са. Дали ти мислиш, че просто осигуряват стандарт на семействата си и не крепят икономиката все тая. Имаи предвид, че това са официално минаващите пари.

# 10 293
  • София
Нали точно силния имунен отговор при по-възрастните бил проблем? Защо им е допълнителен бустер?

С това обясняват случаите на загинали млади и здрави. За възрастните не съм чувала такова обяснение

Поради силен имунен отговор са умирали от испански грип предимно млади хора.
Настоящата епидемия няма нищо общо с иг. Тя поразява старци с отслабен имунитет.

# 10 294
Скрит текст:
Мангъров дразни, но това за маските и ръкавиците беше в контекста на това, че няма как да се избяга от вируса, все ще го срещне 70 процента от населението в един момент. Трябва да се слуша и разбира цялото изречение, а не автоматично като се чуе "маските не помагат", да се кара като журналистите без никаква връзка с контекста.
Не съм съгласна за контекста. Ето думите му:
"Това са маски, не противогази. Ако сте болен и си я сложите, маската ще предпазва от най-едрите плюнки. Най-фините частици обаче минават през нея и тя не предпазва. Носенето на маска дава измамна сигурност, че човек едва ли не е защитен. Всъщност той е един рицар без броня. Относно ръкавиците - освен да хванем гъбички по ръцете, нищо друго няма да се случи"
Скрит текст:
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/atanas-mangarov-ma … kakva-rabota.html
Пък и в крайна сметка нали идеята на тези мерки е да забавим темпа на епидемията, за да могат повече хора да получат болнична помощ. Нали това се повтори сто пъти? То е ясно, че всички ще се срещнем с вируса.
Естествено, че е така.
Затова и не го наложиха като задължително правило, който иска да слага, който не иска, да не слага.И с тях, и без тях, резултата е един.
Затова и политиците не носят, а гледам напоследък, и журналистите вече махнаха маските....
В крайна сметка, всичко опира до имунитета.....силните организми ще се преборят.
Другите да му мислят.

# 10 295
Скрит текст:
Още нови от Израел, които са били в България.
Пациент 395 върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Пътувал е с El Al flight, полет от 9:18 ч.
Пациент 765 също се е върнал от България на 11.03. Летял е от София.
Пациент 533, върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Летял е с България Еър, полет FB573 от 23:55.
Пацеинт 603, била е в контакт с друг потвърден случай. Върнала се е от България на 28.02 - Това е най-ранната дата, която съм виждала до момента.
Пациент 421, върнал се е от България на 6.03. Летял е от София.
Пациент 333 - върнал се е от България на 9.03. Летял е от София. Съобщава се, че е бил в Банско.
Пациент 343 - върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Пътувал е с България Еър, полет FB573

Предполагам, че 533 и 343 са свързани. Със сигурност са били в един и същ самолет.
От тези данни излиза, че е много голяма вероятността т.нар. втора вълна на грип тип Б, да е била корона вирус. Хора с приключила почивка на 6 март, се предполага, че са били поне седмица тук, т.е. края на февруари е имало случаи.

И аз си го помислих, но не ми се връзва по брой смъртни случаи. Въпреки, че в Русе имаше един случай на починал от грип А след усложнения в края на януари.

# 10 296
Естествено, че е така.
Затова и не го наложиха като задължително правило, който иска да слага, който не иска, да не слага.И с тях, и без тях, резултата е един.
Затова и политиците не носят, а гледам напоследък, и журналистите вече махнаха маските....
В крайна сметка, всичко опира до имунитета.....силните организми ще се преборят.
Другите да му мислят.
Е, не можеш да ме убедиш, че на една опашка в магазина, ако има един, който е заразен и е с маска и всички останали 10 човека на тази опашка са с маски е същото, като никой да не е с маска. Да, не е на 100% сигурно, но и 20% да е, пак е нещо.
Маските са като презервативите. Не предпазват на 100%, ама пак по-добре с тях, отколкото без.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 10:53 от Blackbling

# 10 297
Той казва това за Китай на база официалните данни.

Къде са тези официални данни, че 70% от населението на Китай са го преболедували безсимптомно?????? Това са абсолютни фантазии.
"По думите му най-вероятно това се е случило в Китай"  - Човекът предполага.
 При положение, че в Ухан построиха 18 нови болници и видяхме какво става в тях, останалата част от Китай да го преболедува безсимптомно, без натиск в болниците, просто вече е смешно да се твърди. Как пък само в Ухан бяха тежките случаи от цял Китай, а другите го минаха по терлици!

# 10 298
Какви коментари прочетох... Този вирус не е нищо, малко ни е. Повече няма да пиша, защото съм много афектирана.
"Ще живея аз, мен трябва да спасят и който аз съм преценила." - Това по спомени го пиша, но смисълът е този.
Спадам към тези, които трябва да бъдат спасени, да кажа.

# 10 299
  • София - Рим и обратно
Цитат

Кой те манипулара, бе пич? Ти не разбра ли, че италианците не могат да смогнат да си погребат възрастните и болни роднини, а само две седмици преди това се смяха и викаха, че са глупости? Лично ли искаш да го разбереш, за да го осъзнаеш?
Не е медийна манипулация. На моя приятелка, свекър и работи и живее от 15 години в Италия. Аз специално черпя информация от източника. Или и той е част от световната конспирация? Това да отричаш очевидното си е диагноза. Пак питам, за успокоение ли го правиш или просто искаш да си контра?
И не ми отговори кои точно права са ти нарушени.
А ти лично ли го разбра? Щото на теб на стринката учинайката ти била казала, а моят мъж е италианец и има цяла огромна рода из цяла Италия. Е, как пък никой не събира още трупове, нито се е разболял досега?

# 10 300
Естествено, че е така.
Другите да му мислят.
Е, не можеш да ме убедиш,
Скрит текст:
че на една опашка в магазина, ако има един, който е заразен и е с маска и всички останали 10 човека на тази опашка са с маски е същото, като никой да не е с маска. Да, не е на 100% сигурно, но и 20% да е, пак е нещо.
Маските са като презервативите. Не предпазват на 100%, ама пак по-добре с, отколкото без.
Никой в нищо не убеждавам.   Smiley
Всеки е свободен да вярва на каквото иска.

# 10 301
Прав е Мангъров за 70%и утихване на епидемията.
Вижте линка за Китай.
Една трета от случаите на коронавирус могат да бъдат „тихи носители“, сочат класифицираните китайски данни
https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076323/third-co … rriers-classified

# 10 302
Защо не се тестват работещите в социалните кухни?
На моята баба,/живееща на 300 км. от нас , трудноподвижна/ всеки ден й носят храна.
Замислих се, че същите тези жени разнасят на още над 300 домакинства в
малкото иначе градче.А това са най-рисковите, хора над 70- годишни...
Ясно ни е какво може да стане...
Ето такъв въпрос бих искала да чуя от журналистите, а не дали Генерала ще й плати телефона!
Моите въпроси и притеснения са същите. Пазим възрастните, като най-уязвими, дистанцирайки се от тях, изолираме се, да ограничим заболеваемостта, но реално имаме свързващ елемент и то много сериозен, в лицето на работещите в хранителните магазини, аптеките /в тези всички сме свързани макар и индиректно/, социален патронаж /влизат по домовете някъде/ и др. подобни.
Свързващото звено не се тества т.е. то също е човек и малко или много си има някакви контакти, плюс всички, които се срещаме с него. Какви мерки се вземета тук? Няма дизинфекция след всеки, категорично.

# 10 303
Дано не ви дойде на главите и тогава вече ще повярвате за какво става дума. Дотогава си заравяйте главите в пясъка и си мислете, че няма нищо.

# 10 304
И да,и аз смятам,че заслужават международен съд и жестоки санкции,защото цялата помия все от тях идва и абсурдните им хранителни навици.

Подкрепям. Като видях пазара в Ухан щях да повърна. Никога не съм предполагала, че подобно нещо съществува някъде.
https://www.youtube.com/watch?v=9EPz8PSue2o
Егати гнусотията, това не е нормално. Чак се учудвам, че при тия условия не е плъзнала по-рано някаква епидемия сред тях.
М..да, там е така, как ще се изхрани население от милиард и половина, всичко се яде от мравки до хвъркати.

На пазарите за екзотични животни се предлагат екзотични видове, които нелегално се трафикират от всички краища на света и са адски скъпи. 1кг. месо от панголин, който се трафикира от Африка струва около 300 евро. Панголинът, наред с прилепите, е сред заподозрените за настоящата пандемия. Ядат такива неща съвсем не от бедност. Ето за панголина, който е защитен вид и е заплашен от изчезване заради китайските извращения:

https://www.nytimes.com/2020/03/05/opinion/coronavirus-china-pangolins.html
И аз се потресох, като гледах клипове от уханския пазар. Едно обяснително видео се въртеше, където обясняваха, че реално заможните и богатите си позволяват да се хранят с такива диви и екзотични видове. Абе, потресаваща картинка.

Общи условия

Активация на акаунт