COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 926
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 455
Минах покрай Кауфланд, пускат всички пенсионери, да ни бе за 10 часа да не важи заповедта за влизане ня няколко човека само?
Вчера слетобед в Била(Люлин) пускаха всички, без опашки навън, вътре всеки се бута, касиерките с маски под брадите и скъсани ръкавици... Клиентите масово без маски, на групички. Аз бях сама, с маска, очила, ръкавици и дезинфектант, слад пазаруване. Повече в тази Била не влизам.

# 10 456
Айде почна се - строителите искат пари от данъкоплатеца, туризмът иска пари от данъкоплатеца, всички искат пари от данкоплатеца!
Строителите и заетите в туризма са данъкоплатци. Щяхме да се шокираме ако чиновниците искаха пари от данъкоплатеца, който няма възможност да работи точно сега. Ама момент, те всъщност го правят Simple Smile След пенсионери/млади, местни/емигранти, да не подхващаме и темата държавна хранилка/частен сектор.

# 10 457
  • При семейството си
Животът в Китай не се е върнал към нормалното, въпреки казаното от правителството -18.03.2020 г:
https://time.com/5804136/china-coronavirus-quarantine-new-normal/

# 10 458
И аз все повече си мисля, че от Китай тръгва всичко, както досега винаги е било. Но сега мисля, че вирусът е нарочно създаден и пуснат, да озаптят малко другия, пречещ им свят.
Вярно са за съд, ама защо не се обединят много потърпевши държави да си съдят после, защо ли, защото сега "добрите" китайци им изпращат помощ и подкрепа.

# 10 459
  • тук и там
Цитат
Или сменям билета до края на годината , или ми връщат “някаква сума”, или да си хващам самолета с ТРИ деца и да идваме да ви заразяваме🤣🤣🤣🤣.
И така... за “затворените граници “.

Мда,такова е положението.Потвърждавам.

# 10 460
  • Mediterraneo

Темата е за България и за това как се развиват нещата там,

Това откога и защо?! Темата никога не е била за България!

# 10 461
Мария 56, ами то точно за това здравната ни система е на такова дередже, щото бедните нещастници, част от които не се свенят да обират и да мамят по-бедни и от тях, не си плащат осигуровките.
Здравната ни система е такава понеже много се КРАДЕ ! И то от хората които са вътре в самата система.По хиляди схеми ! Какво стана с липсващите милиард и половина от Здравната каса , мина замина всичко нали ! И спокойно, никой Българин работещ в чужбина, ИЛИ ТАКЪВ БЕЗ ОСИГУРОВКИ не се е лекувал БЕЗПЛАТНО !!! Ясно ли ти е !

Я се поуспокой, че не е приятно да се води диалог с истерясали госпожи.
Източването на системата е другия проблем, но неплащането на осигуровки не е по-малък, нито ще се изпари като такъв при наличието на другия.
Нищо не валидират твоите писания - всеки трябва да плаща, ако иска лечение. Още повече, че не са някакви астрономически суми в България. По-малко е от стойността на телефоните на половината "бедни".

# 10 462
  • Другата България
А някак не върви, човек с претенции за професионализъм, да няма точната информация.
Най-вероятно я има, но не казва.
А защо инф. затъмнение води до повече жертви?
Защото поведението на хората ще е едно при "Заразени 190.Починали трима, от рисковата група.Останалите с лека симптоматика.", и съвсем друго при "Заразени 190.От тях 170 в тежко състояние, налагащо болнично лечение и апаратура.".
Това което предлагате е да се лъже за ситуацията за да се уплашат хората. Всяване на паника и стрес.
Това че не са съобщили сатурацията и кръвното налягане на всеки от заразените не значи че крият информация
Информацията я има, никой не я е крил. Изнесена като общ брой, брой по възрастови групи, състояние на заразените, починали, оздравели и т.н.
Просто трябва човек да слуша и да чете, ако иска.
Не се хаби да обясняваш на човек, който до преди дни твърдеше, че е "над нещата", че не вярва в това, което се говори за вируса, че не чете и не гледа ТВ, а излиза да се разхожда и не е променил навиците си заради...нещо, в което не вярва. Опита в другата тема, триха я, заяви, че няма да пише повече, но не-сега се премести в тази с познатите рефрени. Изненадвам се, че изобщо има хора, които я отразяват.

# 10 463
Може ли линк към актуалната карта на България със заразените по градове.
Вчера я видях някъде в темата,но сега не мога да я открия .
Благодаря.

# 10 464
Скрит текст:

Хирургичните маски очевидно не спират всичко и не са 100% а далеч надолу- мисля че не спорим за това. Ако обаче всички в магазини и превозни средства ги носят дори и при ефективност 60%, сумарният ефект ще е над 90%. Мисля нямаме различия за това.

Имаме различия относно ефективността на обикновената еднократна маска от нетъкан полимерен материал. За съжаление, 60 % е мнооого оптимистична стойност. За 60 % можем да говорим при маски от доста по-висок клас, а при тези специално предназначени за нанофилтрация, тя вече е над 90 %.

Ако всички носят обикновени маски, вероятно това ще има положителен ефект, но в никакъв случай няма да спре или дори силно да ограничи епидемията. Това е важното.
Как може да се тества маска /материала, от който е направена/ в домашни условия?

# 10 465
Аман от фалшиви самаряни, дето после ще пищят най-силно, когато почнат да плащат солени суми за всяко изследване. А лекарствата ударят тавана. Повечето изобщо не знаят колко струват изследванията даже и колко е стеснен периметъра на това, което ЗК поемаше до момента. Какво ще остане после, изобщо не е ясно. Не сте свикнали да плащате и като ви бръкнат после дълбоко в джоба, за да напълнят ЗК, която ще се продъни напълно, ще писнете кански. Ама сега...5 минути слава в някакъв си форум.

Бих задала въпрос на властимащите: до този момент който няма здравна застраховка, нямаше право на лекарска помощ. Това правило продължава ли да важи? Откъде ще се плати лечението на хората без здравна застраховка, има ли предвидено такова перо в бюджета на ЗК?

# 10 466
  • Буркина Фасо
Минах покрай Кауфланд, пускат всички пенсионери, да ни бе за 10 часа да не важи заповедта за влизане ня няколко човека само?
Вчера слетобед в Била(Люлин) пускаха всички, без опашки навън, вътре всеки се бута, касиерките с маски под брадите и скъсани ръкавици... Клиентите масово без маски, на групички. Аз бях сама, с маска, очила, ръкавици и дезинфектант, слад пазаруване. Повече в тази Била не влизам.

Трябвало е и вчера да не влизаш.
по-интересното е  как не си прогонила тези, които са били вътре.
аз щях да се травмирам/шокирам.Smiley

# 10 467
  • София
Страшно много хора се оплакват от стрес и страх. Искат да ходят на психолог. Някой трябва да каже на всички, че като нещо е страшно е нормално да те е страх. Другото не е нормално. Същото и с всяването на страх. Как по-точно да се съобщи новина за опасност, за да не плаши? Мисля, че твърде много щадиха всички и в другите страни с идеята да не ги плашат и сега берем плодовете на това. Страхът служи за нещо, има роля, и тя е да ни помага да се предпазваме. Не е нужно да изпадаме в истерия, но чувството на страх е нещо нормално. Цяла нова вълна психолози има, които са вменили на хората боязън от нормалните им чувства и емоции, не знам защо, а човек е нормално и да е тъжен, когато нещо тъжно има, и да го е страх, и да му е неприятно. И с това да си продължи напред, а с времето и отминаване на събитията да отминат и неприятните усещания.

# 10 468
Кой всъщност е най - черният сценарии, интересно ми е, тъй като притесненията растат съм от хората, които искат да знаят и най - лошия развой, не да ме удари като гръм?? В световен мащаб, в нашия мащаб.. Забелязвам, че в темата списват доста запознати и интелигентни хора, интересно ми е да ви чуя..

Най-лошият сценарий за мен поне е думите на Бил Гейтс да се окажат истина и да ни сложат чипове на всички заедно със задължителната ваксина, както е казал преди 3 дни. Кризата е ясна , нея вече не можем да я спрем като вървим към все по- агресивно заключване. Ясно е , че елитът има някаква цел, естествано няма как да знам каква точно е тя. Но като си я постигнат, ще се свърши с истериите. Дано е нещо по- поносимо, а не това с дигиталните сетификати и чипове.  Все в рамките на 18 месеца ще стане , ще поживвем и ще разберем.
Успокой се, младеж Simple Smile Те чипове отдавна са ни сложили. Сами си ги сложихме даже. На новите смартфони вече дори не могат да се вадят батериите Wink Кой скоро писа, че изчезвала информация за коронавируса в Гугъл? А медал за деня вчера дадох на онзи, дето нарече вируса Covid-1984.

# 10 469
Малко материал, подкрепящ теорията за изкуствено създаден вирус. Много логично написано.
https://threadreaderapp.com/thread/1226311942354042880.html

Общи условия

Активация на акаунт