COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 452
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 530
    Следя темата и имам въпрос, понеже виждам тук доста информирани хора. Студентка се връща преди седмица от Англия. Поставена е под карантина и даже е проверявана. Но момичето живее с майка си, баща си и брат си, които не са под карантина - излизат си, пазаруват, ходят на работа. Това било съгласувано и с ОПЛ. Това карантина ли е според вас?
    Да. "
    Заболелият трябва да е поставен в самостоятелна стая с добра вентилация.
    Да се ограничи движението на болния в дома и да се сведе до минимум споделеното пространство. Общите помещения (например кухня, баня) трябва да се проветряват добре (напр. прозорците да стоят отворени).
    Членовете на домакинството трябва да останат в друга стая или, ако това не е възможно, да поддържат разстояние най-малко от 1 м от болния човек (например, да спят в отделно легло).
    Да се ограничи броя на лицата, полагащи грижи за пациента, в идеалния случай до едно лице, което е в добро здраве без придружаващи заболявания. Посетители не се допускат до пълното възстановяване на болния."
    За повече инфо виж тук:
    https://blsbg.com/bg/4282.preporaki-na-szo-za-domashno-lechenie- … GliChktDZq5lDVAaw

# 10 531
    Защо поскъпването да е спекула?  Цените зависят от доставните.

# 10 532
    Има ли промяна на цените на горивата в България? Онзи ден зареждах колата и забелязах, че тук в Ирландия са поевтинели с 10-12 цента за последните две седмици, откакто не съм зареждала.

# 10 533
    Първо казахте "майната й на икономиката", сега имало спекула. Не само спекула има, има и срив на икономиката.

# 10 534
    • Варна
    https://ourworldindata.org/covid-testing

може ли да ми ги 'смелите' тия таблици - и да върнете изводите
    интересно ми е отношението "брой тестое" към 1."здрави" , 2."болни" , 3."оздравели с имунитет"

# 10 535
    Не съм Иван, но ето тук: https://countrymeters.info/en/Italy
    може да се види колко са починали за една година.
    579,244 deaths - за 2019г
    131,148 Deaths this year - до момента.
    Надявам се, всеки може да се справи с елементарната математика.

# 10 536
    Радвам се, че има хора, които следят научите публикации!
    Скрит текст:
    Иване щеше да постваш статистиката за сравнение на смърността в Италия сега и същия период 2019.

Не съм Иван, но и мен ме интересуват такива данни. Ето , че проф. Костов ни помага, като специалист.

"Италия в последните години от 2013 г. до 2017 г. във всичките четири сезона, според един специализиран анализ, има смъртност 68 000 загинали, които със сигурност имат отношение към грипната епидемия“, разказа проф. Костов.

Той изнесе и данни: През сезон 2013/2014 г. починалите италианци са 7000, през 2014/2015 - 20 000, през 2015/2016 - 15 000, а през 2016/2017 -  вече са 24 000, всички починали при вероятна връзка с грип. Можете да се запознаете с изследването, цитирано от професора тук:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/prof-kostov-italiya-vin … -zhertvi-pri-grip

Малко материал, подкрепящ теорията за изкуствено създаден вирус. Много логично написано.
    https://threadreaderapp.com/thread/1226311942354042880.html
    И малко научен материал, че вирусът е естествен.
    https://www.nature.com/articles/s41591-020-0820-9

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 14:04 от Не се сърди, човече

# 10 537
    Защо поскъпването да е спекула?  Цените зависят от доставните.
    Ще го разберат по трудния начин. Няма смисъл сега да се обяснява.

# 10 538
    • София
      Следя темата и имам въпрос, понеже виждам тук доста информирани хора. Студентка се връща преди седмица от Англия. Поставена е под карантина и даже е проверявана. Но момичето живее с майка си, баща си и брат си, които не са под карантина - излизат си, пазаруват, ходят на работа. Това било съгласувано и с ОПЛ. Това карантина ли е според вас?

Ето нагледен пример за абсолютна безотговорност. Върнала се при пълна къща с роднини. "Изолирала" се е, ама роднините щъкат. Не беше ли по-добре да си седи в Англия сама, да изчака кризата да отмине и тогава да се връща????

Моряци, студенти, служители на круизни кораби и др. могат да си останат там, където са, докато не се разминат нещата, а после нека се връщат, никой не ги е спрял. Няма да свърши света, ако забавят с 1-2 месеца завръщането си.

# 10 539

Моряци, студенти, служители на круизни кораби и др. могат да си останат там, където са, докато не се разминат нещата, а после нека се връщат, никой не ги е спрял. Няма да свърши света, ако забавят с 1-2 месеца завръщането си.
      Не е така. Моряците не могат да останат на пристанището или на улицата. Корабите се запечатват щом се опразнят.  Фирмите им ги изпращат по домовете, защото ако стоят 1-2 месеца на борда трябва да им плащат заплати и да ги хранят.
      Студентите, ако не работят как ще си плащат режийните и квартирата?

# 10 540
      • Русе

Студентите ,доклокото знам ги изпращат. Братовчед ми, каза за сина си - студент в Иейл, че всички чуждестранни студенти са ги изпратили да се прибират. Синът му остава, благодарение на един професор, който му е измислил някакъв ангажимент в университета за да оправдае оставането .

# 10 541
      Скрит текст:
      Иване щеше да постваш статистиката за сравнение на смърността в Италия сега и същия период 2019.

Не съм Иван, но и мен ме интересуват такива данни. Ето , че проф. Костов ни помага, като специалист.

"Италия в последните години от 2013 г. до 2017 г. във всичките четири сезона, според един специализиран анализ, има смъртност 68 000 загинали, които със сигурност имат отношение към грипната епидемия“, разказа проф. Костов.

Той изнесе и данни: През сезон 2013/2014 г. починалите италианци са 7000, през 2014/2015 - 20 000, през 2015/2016 - 15 000, а през 2016/2017 -  вече са 24 000, всички починали при вероятна връзка с грип. Можете да се запознаете с изследването, цитирано от професора тук:
      https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1201971219303285

https://segabg.com/hot/category-bulgaria/prof-kostov-italiya-vin … -zhertvi-pri-grip
      Сравнявате ябълки с портокали. Дайте смъртност от грип в Бергамо (или поне Ломбардия) за 1 месец (да речем в пика) и смъртност от ковид19 пак за същия период. Дори и това сравнение пак няма да е 100% коректно, защото за грип няма повсеместна карантина,  както и не знаем кое колко е разпространено, но пък е по-коректно сравнение от всички останали, които подмятате досега.

# 10 542

Студентите ,доклокото знам ги изпращат. Братовчед ми, каза за сина си - студент в Иейл, че всички чуждестранни студенти са ги изпратили да се прибират. Синът му остава, благодарение на един професор, който му е измислил някакъв ангажимент в университета за да оправдае оставането .
      и моряците ги изпращат. 5-ма мои колеги се прибраха (под карантина са), и десетки други (мм в това число) чакат полети.

# 10 543
      • Пловдив
      missencea само че няма как да стоиш на круизния кораб. Там работодателят обикновено ти намира самолетното билетче и те изпраща по живо по здраво.
      Ако нямаш възможност да си плащаш наема в Англия, как ще стоиш?

# 10 544
      • Gotham City

Ето нагледен пример за абсолютна безотговорност. Върнала се при пълна къща с роднини. "Изолирала" се е, ама роднините щъкат. Не беше ли по-добре да си седи в Англия сама, да изчака кризата да отмине и тогава да се връща????

Именно! Няма изолация според мен, но ОПЛ казва, че това е Ок като карантинна мярка. Затова съм много скептична към мерките, които се обявават. Едно се говори, на практика е друго.

Общи условия

Активация на акаунт