COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 796
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 650
Само в петък са се регистрирали 1300 безработни....
В Австрия през изминалата седмица безработните нови случаи бяха 100.000, въпреки щедрия пакет на правителството за заплати. Не искам да плаша никого, но кризата не е само здравна и се надявам всички да издържим и психически, и физически на напрежението. Тази година ще е изпитание.
Нас криза немож ни уплаши. Та тя не е свършвала откакто се помня. А и като нищо ще се окаже, че вече сме го изкарали на крак, поне половината. Вирусът си циркулира сред нас най-вероятно още преди грипните ваканции, само дето още никой не се интересуваше от него, освен нас, лудите в бг-мамма. Smirk

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 21:33 от Sysly

# 10 651
_limonche_ , ако има обходен маршрут се опитайте да минете през друго КПП, явно сте попаднали на много неразбран човек.

# 10 652

на практика голяма част от мигрантите изпращаха пари на роднините си тук, някои направо ги издържаха изцяло.  В този смисъл секва и един финансов поток отвън, който иначе се вливаше в потреблението по нашенско.
Тук съм съгласна с теб.
Тези хиляди които сега "влизат", до вчера наливаха пари с купища.
Предполагам, че са плащали 20 лв на месец за здравни осигуровки от тия купища

# 10 653
не ми пука Коста какви мерки взима срещу тетанус, не ме засяга (освен много скъпото лечение, което всички солидарно ще платим, но хайде това съм готова да го преглътна).

Значи сме квит - и аз съм готов да преглътна, че със трицифрената ми вноска за ЗО всеки месец не виждам нищо насреща Simple Smile

# 10 654
Лимонче, социален патронаж потърси дали има към общината към която е населеното място. Те са поели ангажимент да разнасят храна и лекарства на пенсионери, които предполагам, че самите хора ще си ги плащат, но поне ще им ги донесат.

# 10 655
  • MI
Да, 14 пъти. Ето какво казва един от лекарите от Куба, които дойдоха да помагат на италианските си колеги. Човекът е на 68 години, с опит във всякакви епидемии, земетресения и т.н. по света. За него само с Ебола е по-сериозно положението.
http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2020/03/23/medico-cubano … 421cc74ed1d0.html
Не, Гост, знам сигурно по-добре от теб как се прави, само че проблемът е като с медицинските изследвания - докато събереш достатъчно дълъг период и то взело че станало късно да реагираш. Wink Интересно ми е каква точно би била причината за 14 ПЪТИ по-висока смъртност, че да не е вируса? Тази седмица през 2019 на земята е слязъл ангел, който е попречил на хората да умират?! Като сте толкова смели, направете като кубинските, китайски и руски лекари, елате доброволци на място. Търсят се хора, ще ви приемат.

# 10 656
Възмутена съм най-вече от това, че аз и семейството ми сме изключително съвестни. С децата не сме излизали от началото на месеца, ММ носи маски, ръкавици, пази себе си и околните, всяка седмица носи храна и лекарства на родителите ми и закача торбата на портата за да ги предпазим.. Те си стоят вкъщи и никъде не щъкат. А сега какво излиза тези хора трябва на умрат от глад и липса на лекарства. Та в населеното място където живеят даже няма аптека. От къде се очаква, че ще си купят лекарства?

# 10 657
Благодаря ти, Антигона. Засега си седим на топло, то навън не става за излизане. Радвам се, че ще има възможност за бързи тестове. Аз лично бих си направила, предполагам, че са на основата на антитела. На този принцип са и тестовете за ХИВ. Правила съм си такъв . Но някъде четох, че не са много достоверни. Някой да има повече информация на какъв принцип се правят?

# 10 658
  • София
Събрани дарения- 800000 лв. С тях ще купуват тестове и мед. оборудване. Има ли подобна държавна система в ЕС? Даваме, а какво получаваме?
Това е най-трагичното - народа се опитва да спасява сам себе си. По телевизията го лъжат, че мислят за него. Масово вярват.
Мисленето не е силна стрна на мнозина, камо ли с няколко хода напред.
И СЗО вече го каза, не карантина в началото, масово тестване и проследяване на всички, ВСИЧКИ, контакти на вече заразен и така по веригата. За това и някой държави добре удържат нещата от към заразени,Сингапур е една от тях.

# 10 659
Дезинфекцията и домашните животни

Искам вече да започна не само да чистя вкъщи, но и да ползвам дезинфектанти. Като начало вероятно ще направя разтвор от водка(нямам спирт) и вода. Със шише за миене на прозорци ще пръскам обувките на мъжа ми, който излиза навън и около входната врата. Имам и това, с което пръскат улиците и фирмите. Обаче имаме котка. Тя постоянно се навира в обувките и ходи и до външната врата. Посреща всеки, който влиза. Опасно ли е за нея от тези дезинфектанти, а на спиртна основа?дзинфекцирате тези ,които имате и домашни любимци?

Здравейте! Предполага се, че вирусът е чувствителен на слаби киселини (https://www.monitor.bg/bg/a/view/akad-angel-gylybov-virusolog-co … -agresiven-190839) В този смисъл, почистване с оцет изглежда, може да свърши работа, при липса на високопроцентов спирт или друг дезинфектант. Погледнете https://www.wikihow.life/Use-Vinegar-for-Household-Cleaning или други съвети в мрежата. Имайте предвид, че животните са чувствителни към етерични масла!

При никакви обстоятелства оцет НЕ трябва да се смесва с белина, защото изпаренията при комбинацията на двете са опасни за здравето. Почиствайте или само с едното, или само с другото!!!!
Един китайски народен метод препоръчва завиране на оцет в стаята при инфекции. Повече инфо и дали действа:  https://nextshark.com/boiling-vinegar-clean-air/. Предполагам, че въздухът може да се насити с оцет със спрей с широка дисперсия. От личен опит наблюдавам, че усещането е за пречистване на въздуха. Като цяло, най-полезен е ябълковият оцет с "майката" - богат на протеини, ензими и полезни бактерии.

# 10 660
Не съм чела последните много, много поста.

https://www.corriere.it/speciale/esteri/2020/mappa-coronavirus/

Много хубав сайт. Вируса по света и който го интересува в коя държава каква е статистика, просто цъква с мишката. Съвсем малко се "поразходих" из Африка и установих там където гледах, че нямат починали. Мен лично ме топли мисълта, че може да го има в някои други климатични пояси, но не е смъртоносен. Да видим.

Като един виден и горд "Дарвинист", все още вярвам в нашето чудо, защото ако не вярва човек може спокойно да се побърка и след този вирус ще има много хора с паник, сърдечни и друг вид атаки.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 16:24 от unabella

# 10 661
  • София
Това не е 4, а е 14 пъти по-голяма смъртност(от всички причини), отколкото през същата седмица миналата година. Без коментар.
Данните за 4 бяха за регион, а не само за град Бергамо- няма противоречие.

# 10 662
Лимонче, според мен мъжа ви трябва да пробва и би трябвало да го пуснат на кпп то (както са казали и полицаите са хора, мм е полицай Blush), особено виждайки го с хапчета и храна, рецепти . Отделно тази сутрин социалната министъра даде някакъв номер (мисля по бтв беше), патронажна грижа, 0800 нещо си... Може  да звъннете на соц министерство на посочени номера, аз бих уведомила и  медиите, особено за частта с подигравка та и неточностите на новите ограничения, които до голяма степен зависят от преценката на хора на момента. Успех!

# 10 663
Има ли някоя държава надолу днес? За Италия разбрах /горките хора, дано да спадат трайно/. Как е в Австрия? За у нас не питам отдавна, тук се определя от щаба, или от беднотия, не знам. Сега всички трябва да целуваме ръка на Пеевски, Домусчиев, че и Пенчев, белким дадат някой лев за здравеопазване.

# 10 664
Да, 14 пъти. Ето какво казва един от лекарите от Куба, които дойдоха да помагат на италианските си колеги. Човекът е на 68 години, с опит във всякакви епидемии, земетресения и т.н. по света. За него само с Ебола е по-сериозно положението.
http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2020/03/23/medico-cubano … 421cc74ed1d0.html
Не, Гост, знам сигурно по-добре от теб как се прави, само че проблемът е като с медицинските изследвания - докато събереш достатъчно дълъг период и то взело че станало късно да реагираш. Wink Интересно ми е каква точно би била причината за 14 ПЪТИ по-висока смъртност, че да не е вируса? Тази седмица през 2019 на земята е слязъл ангел, който е попречил на хората да умират?! Като сте толкова смели, направете като кубинските, китайски и руски лекари, елате доброволци на място. Търсят се хора, ще ви приемат.
За кубинското здравеопазване е ясно/шапки долу и почест/. Справка - доклади на СЗО и помощ след 11 септември, има и др. Едно от 30'те одобрени лекарства е това, което се прилага в Куба. Т. е. - здравеопазването в Италия не е по-добро от кубинското.
За доброволците-Вие сте избрали Италия, а ние БГ. Добровллчеството в др. държава е въпрос на оторизиран и делегиран ред./подробно описан и онагледен /
Вие като бълг. гражданин, винаги сте добре дошла в БГ, да се запишете като доброволец.Ще ви осигурят репатрация.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 16:35 от niljaniljo

Общи условия

Активация на акаунт