COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 930
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 695
Е не за Меркел беше новината. Не случайно болднах пневмококовата ваксинация.

# 10 696
Хайде и една добра новина.

България е поръчала 1 милион теста за коронавирус

Един милион теста за коронавируса Covid-19 е поискала България при общата европейска поръчка, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Перник за пускането на новия водопровод. 

Както казах, забравете за 70% стаден имунитет, това чудо трябва да бъде стопирано и изкоренено и според мен това вече е основната стратегия на БАН и на щаба. Фактът, че пика се очаква да е следващия месец, говори за това. След това ситуацията вероятно ще се поддържа с много, много тестове и карантини за пристигащи от други държави. Вероятно през втората половина на тази година ще започнем да възстановянаме икономиката.

Новината е добра, обаче къде ще се правят при капацитет към момента от 4 лаборатории - 400 проби на ден. Чета в Пловдив щели да правят лаборатория, след около 12 дни щяла да е готова, капацитет 30 проби при двусменен режим.

# 10 697
niljaniljo, нали в България ви манипулират и всъщност грипът и тетанусът вземат повече жертви, проблем няма, а само истерични мами, за какво са ви доброволци?! Да озаптят мамите ли? Joy Аз ви каня за да не говорите наизуст, елате и вижте. Може и в Мадрид ако предпочитате. Дотогава не спорете с който говори от първо лице. Още повече щом нямате капацитета да схванете, че ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НЕ Е СМЪРТНОСТТА, А МНОГОТО ХОРА В ИНТЕНЗИВНИ ОТДЕЛЕНИЯ. И не, не ви пожелавам да установите в България какво значи товаз защото съм наясно каква е разликата между италианското и българското здравеопазване - пак от първо лице,. Не от загриженост към вас, честно казано някои хора си го заслужават, просто имам роднини в България, за които ми пука и на всичко отгоре голяма част в рискова група. Та ако е възможно първо се информирайте, после осмислете какво сте прочели и чак тогава говорете.
Уважаема, дали ме манипулират и протестирам ли срещу това и как е моя грижа и дело. Най-вероятно, ако реша да роптая срещу горните споменати, пак ще е мой избор.
За сега няма страшно за близките ви, особено, когато е предствено от далеч и  този начин. Запишете се доброволка в града, в който живеете и пишете файлетоните си тогава. Главните букви не ви правят убедителна.

# 10 698

Един милион теста за коронавируса Covid-19 е поискала България при общата европейска поръчка, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Перник за пускането на новия водопровод. 

Както казах, забравете за 70% стаден имунитет, това чудо трябва да бъде стопирано и изкоренено и според мен това вече е основната стратегия на БАН и на щаба. Фактът, че пика се очаква да е следващия месец, говори за това. След това ситуацията вероятно ще се поддържа с много, много тестове и карантини за пристигащи от други държави. Вероятно през втората половина на тази година ще започнем да възстановянаме икономиката.

Новината е добра, обаче къде ще се правят при капацитет към момента от 4 лаборатории - 400 проби на ден. Чета в Пловдив щели да правят лаборатория, след около 12 дни щяла да е готова, капацитет 30 проби при двусменен режим.
Явно ще са някакви антитела... или количеството за година. Каквото и да е, пак е нещо....

# 10 699
  • забравих си мисълта...
Китайските експерти по инфекциозни заболявания съобщават, че Европа трябва да се подготви и да приеме, че пандемията няма да отмине след едномесечно затваряне на границите. Това може да продължи от 1 до 2 години.

https://de.-reg.eu.350/2022-/panorama/20200323326663279-chinesis … bb1GhOocOlz5p5VFM

# 10 700
Днес мисля, че няма да се зарадваме на довините довечера. Случаите са скочили с +400 от вчера и най-вероятно ще минат в следващия час 4000 общо. Времето беше разкошно миналата седмица, може би играе роля. Починали в официалната статистика 21.

Министерството в 15:00 публикува 3924 актуално заразени:
Бургенланд (71), Каринтия (122), Долна Австрия (564), Горна Австрия (707), Залцбург (372), Щирия (486), Тирол (803), Форарлберг (323), Виена (476).

Скрит текст:
През февруари имаме ваканция - Виена и Долна Австрия бяха в началото на февруари (на ски в Тирол евентуално, както всички с ученици, които познавам), но другите области са с по-късна ваканция. Например Горна Австрия. Това може би донякъде обяснява повечето случаи.

# 10 701
Броят на заразените не се увеличава експоненциално, средният растеж дори намалява. През последните четири дни случаите в Австрия се увеличават ежедневно с около 18,5 процента - средно. Преди две седмици растежа беше все още 40 процента на ден. Днес имаме +21% като целта е да се падне под 10%.

# 10 702
Още един положителен (контактно лице) в Добрич и 7 нови в София

# 10 703
  • София
1 милион теста? 100 хиляди да ни дадат - пак добре... кой ще ги прави, трябва да има лаборатории минимум във всеки областен град, ако не и повече. Нещо не звучи оптимистично

# 10 704
Е не за Меркел беше новината. Не случайно болднах пневмококовата ваксинация.
Може да се постави по желание на възрастни, на които не е поставена в ранна детска възраст. Дали ще й помогне. Предстои да видим...

# 10 705

Тя е поискала, но дали и колко ще получи?

# 10 706
  • София
Какво? Колко за днес, нещо чух деца, ама късно го хванах.

# 10 707
Няма повече места във ВМА и Пирогов. Ще се нареди във всяка болница да се открият...

# 10 708
Какво? Колко за днес, нещо чух деца, ама късно го хванах.

Май беше 'лица'. Ама ми се счу и на мен 'деца'.

# 10 709
Няма повече места във ВМА и Пирогов. Ще се нареди във всяка болница да се открият...

Всяка болница в страната.

Аз чух лица. Деца, не.

Общи условия

Активация на акаунт