COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 423
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 145
Кралското семейство се изолира както е препоръчано

Те защото преди бяха много отворени и общителни и аз просто се чудех кога и как ще ги изолират тези хора.

# 11 146
  • Варна
А защо са тези всекидневни брифинги по тв-то в Бг? Не може ли просто да публикуват всекидневния си отчет някъде, сайт на Здравно министерство, нещо такова. Кому е нужно всеки ден да се повяват, за да докладват 🤔
Голяма част от по-възрастните хора не ползват интернет.

# 11 147
Някои го изкарват на крак, както знаем и от случаите в България. Много неща са смущаващи, но едно от нещата, заради които ми увисна ченето, беше като Мутафчийски каза, че тези от летището тярбвало все пак някак да се приберат, ясно било, че ще си вземат транспорт, но най-добре било с лична кола. Smile Ама не задължително, нали. Пък вие се горете с белина вкъщи. Докато стигнете до белината, ще сте го глътнали 100 пъти вирусчето. И продължавайте да се смеете, че имунитет ще ви трябва. Собствен, не стаден.

# 11 148
  • София
Ние изпреварихме доста Италия по взети ранни мерки, а и вече писах, не сме толкова социални, нито толкова пътуващи или посещавани. Няма как дори и да ги доближим. По-добре и реално е да гледаме около нас какво се случва. И ако Турция е огромна страна с много хора и граничи с Иран, а Гърция е сред топ туристическите нации, то нека гледаме Сърбия и Румъния и то май само тях. Simple Smile И най-вече сърбите.

Джонсън много късно му дойде акъла. Ама нали те все трябва да са оригинални и наопаки. Британците ще се справят минимум 2 месеца по-късно с проблема в сравнение с повечето европейски държави.  Феновете на Ливърпул ще треперят до последно. Wink

# 11 149
Никъде не щъкаш.
Изолираш се 14 дни.
А ЛЛ ще ми издаде ли болничен за карантина само с преглед по телефона? Защото и сега сме изолирани, социално, ама да не излизаш и до магазина и до аптеката вече си е карантина.

За протокола, споменавала съм, че болнични не съм ползвала от 17 години и нямам намерение да ползвам, просто питам. Защото се опитвам да разбера дали това не е причината да не се тества човека, да не се преглежда, щото то и гнойна ангина може да е и да си иска антибиотик, обаче ще се преглежда по телефона. Ако се престраши ЛЛ да припари до теб, може и с преглед да се уредиш. Ама там вече си е до човещината у лекаря.

# 11 150
  • Варна
И ако Турция е огромна страна с много хора и граничи с Иран, а Гърция е сред топ туристическите нации, то нека гледаме Сърбия и Румъния и то май само тях. Simple Smile И най-вече сърбите.
Сърбите са доста дисциплинирани за разлика от нас.

# 11 151
Джонсън много късно му дойде акъла. Ама нали те все трябва да са оригинални и наопаки. Британците ще се справят минимум 2 месеца по-късно с проблема в сравнение с повечето европейски държави.  Феновете на Ливърпул ще треперят до последно. Wink
Защо да е късно? В момента случаите са 98 на милион.

# 11 152
  • София
Според мен до 13.04 няма да имаме и 10 жертви и бил трябвало да вдигнат ип, защото нищо няма да го оправдава.

# 11 153
Дяволо, с държавите около нас вървим горе-долу еднакво. Моето лично мнение, което изобщо не твърдя че е меродавно, е че ще се разминем по-леко, защото сме от последните държави, които се заразиха.

# 11 154
  • тук-там
Темата я следя почти от самото й начало.Тогава пишещите бяха 1/ 3 може би от тези сега. Ситуацията, в която сме днес, в Европа и България, беше отдавна предизвестена. Някои я осъзнаха отдавна и бяха обявени за всяващи паника и т. н.
Аз бях спокойна, защото знаех какво следва. После се стреснах, защото не знаех какво ще последва тук след първите случаи. После се обнадеждих, че имаме такъв щаб.......
А днес се отчаях и примирих. На 201 доказано болни , местата във ВМА и Пирогов свършват, запитване към болници, тестове ненадеждни или няма, и стотици хиляди връщащи се българи. Значи, аз трябва да работя от вкъщи с дете на 2 годинки, на което говоря “ за лошия ковИ” и защо не трябва да излизаме навън”,  да слагам маски и дезинфектанти за времето, когато трябва да купя хляб, а зад мен си кашлят без маски съвсем спокойно, да чистя всяка стока с алкохол, да обяснявам на възрастния ми баща кога да пазарува, ако изобщо може, или защо да не сяда на пейката в парка, а да  Е “стойте си вкъщи”, да не мога да отида да го видя.  И че всичко е в наш интерес  Simple Smile А в същото време 200 000 са  завръщащите се в България и никакви рестрикции, тестове или сериозни мерки. По този начин това колко
ще продължи-1-2 години?
След днешния брифинг в 17.00 аз лично се отчаях и примирих. Явно повечето ще минем през това. Кой колко и докъде...не знам. И не разбирам доводите на щаба. Вече изобщо спирам да го мисля и да приемам нещата сериозно, щом не мога да отида при баща ми ( или трябва документ) в рамките на България, а от огнищата в Европа се завръщат тук  и си ходят, където си искат, без сериозен контрол.
А случаите откъде са? София- Бургас или Англия- Бургас? ( пример )
Обезпокоителното е друго - 10 болни в Пирогов и капцитетът на тази огромна болница е запълнен?! Това трябва да ни притеснява.
Всички прибиращи се в България, се изпращат в принудителна карантина. Аз се прибах на 8.03 от Италия и две седмици бях в пълна карантина. Не съм си показвала носа и ме проверяваха. Това беше съвсем в началото, а за сега да не говорим. Глоби, затвор. Вярвайте ми, всички са наясно, че имаме повече полицаи отколкото доктори и кютат!

# 11 155
  • София
Да попитам, преди май беше така: имаш съмнения, ЛЛ преценява, ако реши се обажда на РЗИ, идват с линейката и костюмите и ти взимат проба. Така ли беше? Сега на днешния или вчерашния брифинг разбрах следното: имаш съмнения, звъниш на личния лекар, той ти казва с какво да се лекуваш, и ако почнеш да береш душа идват с линейката и костюмите и те карат в болница. Правилно ли съм разбрала? ЛЛ ти изписва лечение по телефона, но никой не те тества и си щъкаш до магазина и аптеката?

Обаждаш се на ЛЛ, който според симптомите те насочва какво да предприемеш, ако нямаш такъв звъниш в РЗИ. Може да е лечение с лекарства без рецепта, може да е направление за лечение в болница или преглед.
Да береш душа може би означава за теб, защото като пациенти имаме склонност да виждаме нещата в по-черно, отколкото са, но за повечето мед. лица е просто моментът, в който вече няма как да се лекуваш сам. Такъв момент е първата поява на задух. Не трябва да се оставя да стигне до момента, в който вече се появява и в покой.

Какво толкова се отчайвате от ВМА и Пирогов, те са големи болници, пригодени за много натоварване, но не само от едно вирусно заболяване. Инфекциозните им отделения са малки. Александровка има цяла клиника, те не са се изчерпали, както и всички други болници.

# 11 156
  • Варна
Дяволо, с държавите около нас вървим горе-долу еднакво. Моето лично мнение, което изобщо не твърдя че е меродавно, е че ще се разминем по-леко, защото сме от последните държави, които се заразиха.
Какво значение има че сме последни?

# 11 157
Някои го изкарват на крак, както знаем и от случаите в България. Много неща са смущаващи, но едно от нещата, заради които ми увисна ченето, беше като Мутафчийски каза, че тези от летището тярбвало все пак някак да се приберат, ясно било, че ще си вземат транспорт, но най-добре било с лична кола. Smile Ама не задължително, нали. Пък вие се горете с белина вкъщи. Докато стигнете до белината, ще сте го глътнали 100 пъти вирусчето. И продължавайте да се смеете, че имунитет ще ви трябва. Собствен, не стаден.

Соул, много е трудно с транспорта от летището. Метрото трябва да се избягва като чумата, защото от там все още минават струпвания от хора и със сигурност вируса в тов подземно непроветриво място преминава на масово заразяване.

Такситата със сигурност не ги дезинфекцират. И пак ще го пипнеш вируса дори и да се пазиш.

Кола ... ако не си от София да дойдат да те вземат си на чист ханглийски скрюююд. Остава автобуса, но той не е редовен и ... кой с акъла си ще се лангъри по 100 часа в автобусите с куфари.

# 11 158
На Пирогов й е съвсем друго предназначението. Тя и без болни от корона вирус е винаги препълнена. Не може да отложиш посещение, ако си си отрязал пръста или те е блъснала кола.

# 11 159
Правилно ли съм разбрала?
Май така излиза - в крайна сметка се получава коктейл от социална дистанция, малко тестове и накрая разчитаме тихомълком на изграждане на групов имунитет.
Ами то друг начин няма... Какво мислите, ще се случи, като отменят изолацията и хората тръгнат пак на работа, децата на училище? Вирусът не е умрял  няма и да изчезне. И най - вероятно ще има в пъти повече заразени... Та това двуседмично висене по къщите е малко безсмислено...

Общи условия

Активация на акаунт