COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 978
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 190
Брифингите изобщо не са наложителни, работата може да се отчита ежедневно и да се публикува и на сайта на РЗИ. Или ако иска хер генерал да си брифира в сайт на НОЩ.
Мислещите и без това не гледаме тези брифинги, безполезно е. Мерките ги спазваме, но от допълнително облъчване и военно презрение от екрана нямам нужда, мерси. И без това бройката на заразените не е реална, само връх на айсберга.
И за съжаление, висенето по къщите няма да е двуседмично, а минимум двойно повече.

# 11 191
mtz, знам добре каква отговорност носят, аз казвам какво виждам около себе си, включително и прокуратурата е реагирала днес. И какво от това? Колко полицаи трябват за стотици хиляди, а и има една част от населението, които не се впечатляват особено от наказанията.

# 11 192
  • София
Не се екстраполира така, както прочетох на последните страници. Не си правете труда Simple Smile

# 11 193
Знаех и преди, че вирус, който се предава по въздуха и е със смъртност около тази на ковид19 представлява голяма опасност за човечеството, защото както и Тесла е обяснил, може да нанесе максимум щета. Но всички очакваха това да бъде грипа и всички гледаха към грипа, даже във филмите с такава тематика действието винаги се развива с грипен щам. Дори аз съм наричала ковид19 "испанският грип на 21-ви век" но сегашната пандемия е по-лоша от това и наистина безпрецедентна, защо?
Защото за грип имаме почти всичко - тестове, лекарства, ваксини(дори и не особено ефективни, пазят от усложнения), частичен имунитет. Ако това беше грип, щяхме да го борим от много по-добра стартова позиция. Ковид19 направо ни изненада както никога досега, срещу него имахме почти нищо или много малко. Да не говорим, че реакцията към него в началото беше най-неадекватното нещо, което съм виждала, което му помогна много да се разпространи. С него се учим в движение и сега му даваме бая голям отпор, въпреки всичко той не е непобедим.

# 11 194
В колко часа са точно брифингите, моля? Че и аз не ги гледам, бг мама ги отразява на мига, ама ми стана интересно да видя поне два-три преди да ги отрежат.

# 11 195
Скрит текст:
То добре взимат мерки да няма милиони жертви. Само дето няма как да живеем 2 години в изолация. Щото дотогава ще сме умрели от глад...
Проблемът не е само в предотвратяването на милионите жертви. Въпреки че това е най важното и основното. Огромен процент от хората (много по голям от 1%) имат нужда от интензивно лечение. Всъщност, това причинява рухването на здравните с-ми а не смъртността от 1%.
А да не говоря ако огромен процент от световното население се разболее в кратки срокове (1 до 2 години) какво ще се случи със световната икономика.
Скрит текст:
В момента държавите са приели по малкото зло със стратегията за спирането му. Икономиката не може да не страда. Няма полезен ход в тази ситуация избира се по малкото зло: извънредни мерки за да се спре вируса и да не се случи това което описвам в поста си за таланта на вируса, с големи щети върху икономиката или да не правим нищо и да се "насладим" на арията на Павароти на вирусите което ще причини още по големи щети върху икономиката плюс огромен брой жертви. Това е положението и то е такова защото няма ефективно лечение нито ваксина.
Няма да се разболеят всички наведнъж. Поне идеята със забавянето е такава. Не е лошо да сме оптимисти и да смятаме, че ще го спрем. Ако не, то отиваме към по-лошия вариант - стадния имунитет. Но ако много дълго се лутаме между план А и план Б, има и още по-лош вариант. Както казваме, че си даваме време за откриване на лекарство, ваксина, да не забравяме, че даваме време и на вируса да мутира. И ако повтори и тези, които дотогава са успели да го преболедуват сравнително леко и имат имунитет към стария, но не и към новия щам - не ми се мисли...

# 11 196
  • София
В 8.00 и 17.00 ч

# 11 197
  • София
То добре взимат мерки да няма милиони жертви. Само дето няма как да живеем 2 години в изолация. Щото дотогава ще сме умрели от глад...
Проблемът не е само в предотвратяването на милионите жертви. Въпреки че това е най важното и основното. Огромен процент от хората (много по голям от 1%) имат нужда от интензивно лечение. Всъщност, това причинява рухването на здравните с-ми а не смъртността от 1%. А да не говоря ако огромен процент от световното население се разболее в кратки срокове (1 до 2 години) какво ще се случи със световната икономика. В момента държавите са приели по малкото зло със стратегията за спирането му. Икономиката не може да не страда. Няма полезен ход в тази ситуация избира се по малкото зло: извънредни мерки за да се спре вируса и да не се случи това което описвам в поста си за таланта на вируса, с големи щети върху икономиката или да не правим нищо и да се "насладим" на арията на Павароти на вирусите което ще причини още по големи щети върху икономиката плюс огромен брой жертви. Това е положението и то е такова защото няма ефективно лечение нито ваксина.
Teсла, нещо което ще ти е интересно:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.18.20038125v1.full.pdf
описание на 104 случая от Diamond Princess- измежду тях е имало 43 от асимптоматичните- от тези 43 човека 33 така и не са развили никакви симптоми, 7 са развили леки, 3 са стигнали до тежки.
От 104 души със средна възраст 68 години 14 са имали нужда от кислород, 1 от командно дишане.
Измежду тези 104   76 са били асимптоматични и леки, 28 тежки случаи.
 Което потвърждава около 50% напълно асимптоматични на кораба, които така са си и останали. Не се изключва да има на кораба и доста неустановени допълнителни.
 По повод на симптомите- 35% само от тия 104 са имали треска, 41% кашлица, 25% симптоми от носа ... нещо абсолютно различно от съобщенията на китайците.

Още нещо:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-23/wuhan-still-f … es-caixin-reports
https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076323/third-co … chobox=1584873795

Китай е тествал положително 43 000 души и не ги е съобщил на СЗО, тъй като били асимптоматични. Само развилите симптоми са били съобщавани. Толкова по повод глупостите как нямало такива.
 Исландия установява в масовото тестване, че половината нямат симптоми.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 00:50 от raptor

# 11 198
  • София
Всъщност, не би трябвало да сме много изненадани от коронавирусите, след като са известни от поне 50-70 години. Последните епидемии ТОРС , МЕРС и САРС също са причинени от коронавируси.

# 11 199
В колко часа са точно брифингите, моля? Че и аз не ги гледам, бг мама ги отразява на мига, ама ми стана интересно да видя поне два-три преди да ги отрежат.

Ето последният от 23.03.

# 11 200
Всъщност, не би трябвало да сме много изненадани от коронавирусите, след като са известни от поне 50-70 години. Последните епидемии ТОРС , МЕРС и САРС също са причинени от коронавируси.
Така е, те даже бяха сравнително скоро. Наистина не се случва нищо абнормално, но въпреки това не сме подготвени.

# 11 201
Брифингите изобщо не са наложителни, работата може да се отчита ежедневно и да се публикува и на сайта на РЗИ. Или ако иска хер генерал да си брифира в сайт на НОЩ.
Мислещите и без това не гледаме тези брифинги, безполезно е. Мерките ги спазваме, но от допълнително облъчване и военно презрение от екрана нямам нужда, мерси. И без това бройката на заразените не е реална, само връх на айсберга.
И за съжаление, висенето по къщите няма да е двуседмично, а минимум двойно повече.

Брифингите са наложителни, за да не се пита народа, къде ни е министър-председателя.. не се дръжте като деца. Ей ги Тръмп и Майк Пенс са на пресконференции ежедневно, а нашия ходи по цехове за гащи и открива водопроводи.. Накрая ще си измият ръцете с Мутафчийски и всички останали ще са в бяло. Имайте малко уважение към хората дето вършат черната работа!

# 11 202
Благодаря за инфото, утрешният ще е интересен, че имат да бършат л@йна от днес.

# 11 203
Цитат
Teсла, нещо което ще ти е интересно:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.18.20038125v1.full.pdf
описание на 104 случая от Diamond Princess- измежду тях е имало 43 от асимптоматичните- от тези 43 човека 33 така и не са развили никакви симптоми, 7 са развили леки, 3 са стигнали до тежки.
От 104 души със средна възраст 68 години 14 са имали нужда от кислород, 1 от командно дишане.
Измежду тези 104   76 са били асимптоматични и леки, 28 тежки случаи.
 Което потвърждава около 50% напълно асимптоматични на кораба, които така са си и останали. Не се изключва да има на кораба и доста неустановени допълнителни.

Още нещо:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-23/wuhan-still-f … es-caixin-reports
https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076323/third-co … chobox=1584873795

Китай е тествал положително 43 000 души и не ги е съобщил на СЗО, тъй като били асимптоматични. Толкова по повод глупостите как нямало такива.
 Исландия установява в масовото тестване, че половината нямат симптоми.
Венето, където са тествали всички са установили още по голям дял безсимптомни. Там вируса е стигнал до 80% от цялото население, а от заразените безсимптомни са 62%. Аз затова винаги повтарям че всъщност ако вируса стигне до теб е по вероятно дори да не разбереш, защото аз ги виждам като 2/3ти до 3/4ти безсимптомни в света. Например на кораба където има висока средна възраст 50% със сигурност, във Венето където средната възраст е по ниска, са установени 62%, а реално сред населението което с още по ниска средна възраст от Венето вече започвам да клоня към 3/4-ти. Защото аз съм убеден че при децата и особено при малките деца до 10 години при които няма нито един смъртен случай в света безсимптомните са вероятно около 90%, те само пренасят вируса без да се разболяват. Тука и дробовете играят роля. Аз имам подозрение че смъртността в Италия е толкова висока, и заради мръсният въздух.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/01/08/4013952_mnojestvo_italia … ha_dvijenieto_na/
Италия е от държавите с най мръсен въздух в Европа, и положението откъм смъртност там е катастрофално, да и други фактори играят, застаряващото население, претоварването на здравната с-ма, отчитането само на тежките случаи и т.н., но това също е  фактор. И това според мен е основният фактор децата да са пощадени и дете под 10 г. да няма починало от този вирус. Техните дробове са много по малко увредени за 10 години от тези на хора на по 50, 60, 70 и т.н. нищо че живеят в една и съща среда. Затова си мисля и че безсимптомните при тях са 90% а може и повече и клоня вече към 3/4ти безсимптомни изобщо.

# 11 204
Гледам, че Борис Джонсън е въвел нашите мерки, че даже ги е и надминал - ще затварят всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост. При нас магазини за дрехи например още си работят. Ходи ли някой по тях да си купува дрехи?

Общи условия

Активация на акаунт