COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 917
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 250
Много е лесно да се отклоним от въпроса към личността. И вместо да кажем нещо по темата, да преминаваме в ad hominem. Мангъров не е нито единственият, нито откривателят на нещата, за които говори. Освен история сме учили и чужди езици.

# 11 251
А в Банско какво се случва сега?  Чакаме някой да се задушава и да вдигне температура в рамките на 14 дни, така ли?

Те половината от новозаразените   имат връзка с Банско. Какво още да искаме.
И все пак трябва някой и да е останал в града. Да видим. ...

# 11 252
Тогава защо никой не препоръчва подготовка на лекарите за вируса? За 15 дни все можеше да се организира масово някакво обучение. Дори да нямат практически опит като реаниматори, все нещо щеше да е! Защо не се организира това.
Пари се дариха доста. Материали също.
Но няма как населението да организира това.
Защо журналистите не попитат това..
Защо медицинскя персонал се оплаква.
Ми затова. Очаква се явно и те да четат в нета като нас...и да ходят да действат...

# 11 253
Кои лекари кога да се обучават? Обучавали са се по специалност години, да си зареждат пациентите и болните, за да се "преквалифицират" за 15 дена?

# 11 254
Да им пуснат протокол как да действат при случай на КВ..това поне - протокол с последователни стъпки.

# 11 255
  • София
нали ужким има, така казаха, дори сега наново ще им пускат обновения протокол на СЗО.

Сега като го чух по телефона как кашля детето, докато майка му говореше, хич не звучи добре. Но ще го оправят детето, нали са го включили на антибиотик и всичко.

# 11 256
Ами Мангъров не е откривател на нищо, той просто е един лъжец. Не за всичко, но в случая с Ухан - да. Не знам за вас, но аз не обичам да ме лъжат и предпочитам да се информирам от източници с много по-голяма достоверност.

# 11 257
24.03   202   +12   1.063
23.03   190   +19   1.111      

22.03   171   +29   1.204   
21.03   142   +30   1.268   
20.03   112   +18   1.191   
19.03   94   +13   1.160   
18.03   81   +14   1.209
17.03   67   +15   1.288
16.03   52   +9   1.209

15.03   43   +12
14.03   31

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 08:09 от bobby_me

# 11 258
Не ми харесва в Мутафчийски липсата на търпение и отношение към обществеността, типичен представител на бг лекарското съсловие. Същото е като да отидеш на преглед  -чакаш месец за час, пътуваш едни стотици км и получаваш голямо двуминутно  разочарование, което разрушава всичките ти надежди-грубо, пренебрежитно отношение, никакво внимание и търпение да изслушаш оплакванията на пациента, да проявиш малко човечност. Та и сега-застанал си начело на щаба, вярно, уморен си, претоварен, журналистите са дразнещи, въпросите им тъпи, но все пак носиш отговорността да информираш хората за ситуацията. Това мусене, фръцкане, пренебрежително подсмихване на мен лично не ми изглежда никак професионално.
И мен не ми харесва държанието му. В началото не беше така изнервен. Имам чувството, че много си повярва заради фенклуба, който придоби в началото.

# 11 259
Голяма паника с тези респиратори. Хайде да не забравяме все пак, че 80% от хората го преболедуват сравнително леко. От тези, които стигат до респиратори, по данни от Италия оцеляват половината. Да се мисли как да не се стига дотам е по-рационално. Да се изолират рисковите групи. Много искате да се опазим всички, все Ухан давате за пример, но не знам как си го представяте да стане в цял свят. Заваряване на врати, подаване на храна с прътове, дронове с лицево разпознаване и пр. - така ли си представяте света? Или България става един малък Ухан и се затваряме за света, защото някой може да ни го внесе отвън. Я се замислете само колко от стоките, които всеки ден купувате в магазина са ни вносни? Месо, плодове, зеленчуци, бебешки храни, лекарства и пр? Много лесно да кажеш "ще си възродим българското производство". То така става, за няколко дена. Всъщност, трябва да питаме севернокорейците, може и да им се получава, просто на нас не ни казват в какъв рай живеят.

Един от мъжете в темата, съжалявам, че не помня кой, беше писал: Веригата е толкова здрава, колкото най-слабото ѝ звено. Запомнете го това нещо добре. Целият свят е една верига в момента.

# 11 260
Дяволо, с държавите около нас вървим горе-долу еднакво. Моето лично мнение, което изобщо не твърдя че е меродавно, е че ще се разминем по-леко, защото сме от последните държави, които се заразиха.
Какво значение има че сме последни?
Ани, защото минава доста време, откакто е тръгнал вируса и се работи по търсенето на решение. Лекарите започват вече да се запознават с вируса, да го разучават как работи. Ето в Русия казаха че са успели да разгадаят генома му, пишеше го на официалната им страница на министерството, сега доколко е вярно, не знам.
И освен това ударната вълна на вирусите винаги е в началото и са по-агресивни, неслучайно първите държави пострадаха най-много. С течение на времето те мутират, нагаждат се спрямо човешкия организъм, защото идеята на вируса не му е да избие приемниците си, а да живее в тях. А и виждайки какво става, вече сме подготвени най-малкото да следим за симптоми.

# 11 261
Е, не бил търпелив Мутафчийски. Аз по-търпелив човек в такова положение не съм виждала. Да отговаряш за кризисния щаб на цяла държава и да правиш всичко да не пламнем изведнъж всички, докато журналисти със съмнително ниво на интелигентност ти задават въпроси, на които ти иде да ревнеш, като ги чуеш не е, като да си пишеш във форума. Някои хора си мислят, че е много просто. Не ми трябва някой малумник да ми се смейка и да ми реди успокоителни слова от екрана. Искам някой да стегне тоя лигав народ да си седне на г@за и да се държи адекватно, а не да пукне от стрес и паника. Някой, който не губи самообладание, като почнем да измираме един през друг, а да знае какво прави.

# 11 262
Бледолилава какво стана с теб, бе човек?
Имаш ли накакви доказателства, че град Ухан е абсолютно отцепен от света, една малка Северна Корея, в която не пристигат никакви доставки от външния свят, разчитат на собствено производство и т.н? Това са някакви страшни преувеличения. Както и че ще се стои под карантина години наред и т.н. Като гледам тук как някои изтрещяхте след 1 седмица, представям си след 1 месец. Стегнете се малко.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 08:24 от LillyM

# 11 263
  • на пистата
След коментара на Мутафчийски за посиняванета на устните,вече съм сигурна че баба ми е била болна точно от това.Писала съм и преди за нея.

# 11 264
  • София
Разгеле, най-после докторите да обясняват човешки!
Това е жива лекция, трябва да гледаме пак записа, ако някъде го намерим!

Общи условия

Активация на акаунт