COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 937
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 430
  • тук-там
Прави ми впечатление, че в златня триъгълник - единствено Тайланд е на път да пламне. Бирма, Виетнам, Лаос - едва- едва. Камбоджа изобщо не я листват...

# 11 431
  • София
Извинявай, ама това са глупости! Не зная на колко години си и дали си преживявала на някаква смислена възраст зората на демокрацията, купоните, празните магазини, после и хиперинфлацията през 97-ма, но аз ги преживях. Повярвай, на никого не му дреме за здравословен начин на живот, когато филията хляб с олио отгоре или попарата с хляб, чай и захар е ядене, на което се радваш, защото към момента няма нищо друго. А това за по-малкото стрес е направо малоумно. Хората по време на екстремни събития са в стрес по дефиниция. Вярно е, че в един момент толкова изкукват, че са способни на всякакви простотии, но за здравословност и колко сега е моментът да се храним здравословно е е направо гавра. Свърши се с изгъзиците за здравословното хранене.

# 11 432
.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 10:19 от Sysly

# 11 433
С темповете с които разкриват лаборатории в страната, осигуряват тестове и извършват тестване, каква е логиката, че след още 20 дни ще хванат  юздите на "тая гад, тая корона вирус"?

Само чудо трябва да се случи!

# 11 434
  • София
Преди Великден едва ли ще свалят самоизолацията. Ще е пълен абсурд

Бойко Борисов не спомена ли онзи ден, че нямат намерение да продължават с извънредното положение до 13.04 .
Или не съм чула правилно .....

Със сигурност  много хора биха се юрнали да пътуват покрай Великден, а тъкмо се научиха на малко ред И дисциплина да си стоят вкъщи . .

Дали до май месец ще се пооправи ситуацията, силно се надявам .
 .
Как мислите  ще въведат ли  вечерни часове в големите градове ? ?
Точно затова малко "задържат" цифрите тия дни, за да може извънредното да продължи и през Великден, минимум до гергьовден, че и 24-и май, че хукне ли ти тоя народ по Великден и първи май....съвсем я овапцахме, но смятам, че ще удължат извънредното и истината ще лъсне някъде преди Великден.

# 11 435
Да се рекламира здравословен начин на живот по време на епидемия и застрашително уволнение на хора и безпаричие, ми се струва цинично. Все едно ги гледам тъпите мъжки и женски кифли при Гала (чакам новините).
По принцип обаче е нещо много хубаво и позитивно. Почнаха с цигарите, не е зле и да има информация относно културата на хранене и движение, по малко захар, по малко стрес, повече спорт. Да, фармацевтичните компании няма да са много happy, че продажбите им ще паднат. Но то не може всички да са доволни. На всеки мислещ човек е ясно, че отслабената имунна система се дължи на цялостния lifestyle.
Вярваш ли, в това, което пишеш! По малко стрес, ми то вируса се разнесе из света, защото борим стреса със смяна на обстановката, по различни и екзотични места. Повече спорт - предимно ски.
Абе ....

# 11 436
Ако на някой му е интересно и не е успял да гледа брифинга от днес, ето тук има запис:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Samo-1-nov-sluchai-na-z … irus-u-nas-948082

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 13:05 от CasaDelSol

# 11 437
Добре де, вие как си го представяте това, че ще развиваме икономика, докато гоним 70% стаден имунитет по най-бързия начин? Как си представяте работеща икономика при толкова много болни хора, почти едновременно? Значи дебатът мерки или икономика е доста подвеждащ. Икономиката ще пострада и при двата варианта, само че в единия с много повече жертви. Вие реално спорите със съдбата в момента като тропате с крак и настоявате да се върне това, което беше досега. Има, разбира се и среден вариант, при който минаваме с най-малко жертви и най-малко икономически последствия и това се опитваме да правим в момента.

# 11 438
  • София
Не е казано, че стреса е вреден. По време на кризи може и да е полезен и да мобилизира- поне така си мисля, не разбирам. Тия идеи за позитивно мислене и по-малко стрес нещо не ги взимам на сериозно.

# 11 439
  • София
Чака се извънреден брифинг на новия медицински съвет, май в 12, 30 ч.

# 11 440
Аз съм сравнително оптимистично настроена, доколкото е възможно в тази ситуация.
Случаите от Банско показаха, че вирусът циркулира от доста време.
Преди извънредното положение учениците имаха доста грипни ваканции, които вероятно са помогнали малко за ограничаването на разпространението на корона вируса.
Статистиката на Св. Марина Варна е 9 положителни от 346 проби - също ми изглежда окуражаващо, при положение, че се тестват целево хора, за които е много по-вероятно да са носители.
Изминаха повече от 5 дни от голямото пазаруване на петък, 13, а не се усети голямо увеличение.
Като цяло един път да не сме изтеглили късата клечка.

# 11 441
Във Варна не бяха ли 5 случаите?

# 11 442

Не може да има избор между тестване и лечение, а двете трябва да вървят заедно.
И аз мисля, че тестване и търсене на лекарства + създаване на ваксина трябва да вървят заедно.

Може ли да ни обясните какво трябва да прави обикновения човечец през това време.
Трябва да си живее живота, да се зарази и дори да е от категорията на леко каращите вируса пак ще му се наложи да вземе болничен. В един момент тия с болничен, и тези много тестваните и сложени под карантина,  пак ще сринат икономиката щото вече наистина няма да има кой да работи.
 Сега поне тия дето можем работим и повярвайте хич не са малко тези хора.
И ако тези дето трябваше да си спазват карантината го бяха направили сега щеше да е различно.

# 11 443
Не е казано, че стреса е вреден. По време на кризи може и да е полезен и да мобилизира- поне така си мисля, не разбирам. Тия идеи за позитивно мислене и по-малко стрес нещо не ги взимам на сериозно.

Стресът е полезен, ако е продуктивен, не парализира. За да е продуктивен, трябва малко надъхване и борбеност, не само "Ах, Какво ще правим сега! Ох, това е краят!".
Позитивното мислене работи, ако е осъзнато, иначе е само модерно и лигаво. Щото в спокойно време е много актуално да се афишира това позитивно мислене, ама в момент като този си проличава колко въздух под налягане е било.
Той Бил Гейтс го е предвидил, като е взел предвид колко зависимо, разглезено и консуматорски ориентирано е обществото ни.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 12:18 от unabella

# 11 444
Във Варна не бяха ли 5 случаите?
Те изследват цяла Североизточна България, добавих и случаите в Добрич. Ако някой се сеща за други цифри да допълни. https://www.svetamarina.com/index.php?go=n&id=637

Общи условия

Активация на акаунт