COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 875
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 760
Хора, нали идеята на това затваряне по къщите беше да намалеят случаите? Защо пак сте недоволни? Ако си карахме както преди и вече бяхме на 1000ния случай пък щяхте да обвините властите, че не са взели никакви мерки. Няма угодия! Все някой трябва да хленчи за нещо.

# 11 761
Ние тук сме марионетки, визирам Държавата, каквото ни кажат отвън, това правим, зависими сме, защото сме се поставили в такова положение. Не се надявайте на сериозни мерки, а само на продиктувани. Каквото ни кажат, това ще правим. Язък, дето толкова харесвах Радев Президента.

# 11 762
Няма да се крета все така, ако останем с такава бройка. Дано, ама едва ли ще останем с нея.
В момента са много над 1000, просто липсва тестване и минали през кабинети/лаборатории. Седят и се лекуват от "настинка".
И кое му е лошото на това?
Нееднократно се каза, че големия % заразени ще го карат като настинка.Или изобщо няма да го карат, ще са си безсимптомно заразни.
Аз казала ли съм, че е лошо?
Освен това, това са предположения.
Всеки иска да го изкара безсимптомно, ако може, но някои стават и част от статистиката все пак.
Не на последно място, колко точно тежка ще ти е настинката също времето ще покаже. Безсимптомни май са само децата сякаш до тук. Т.е. заразен, си го изкарва явно, дали зле или по-малко зле, все тая.

# 11 763
Нямам никаква възможност да изчета безкрайните писания от обед до сега, защото въпреки че съм в къщи, трябва да работя, за да из изкарам заплатата. Но докато обядвах, ги слушах много внимателно. Този път Мангъров беше много справ според мене. Не спомена нищо за стаден имунитет, но обясни защо трябва да се правят тестове за антитела, особено при всички контактни, преди да се правят бавните и скъпи Псар. Защото последните хващат само активен в момента вирус А при контактните има нясолко възможности - преболедувал и вече няма вируси, заразен от много време, но безсимптомен, заразен в напреднал стадий, прясно заразен или разминал се със заразата. Първите три случая могат да се хванат от бързите тестове, от Псар - само вторият и част от третия. Ако се направят на всички контактни предварително се направят тестове за антитела, скъпите и бавни тестове ще се намалят. Вече писах, че много хора искаме да видим дали сме изкарали гадорията. А в Банско трябва да се направят на всичкитаст за антитела, за да сме наясно кой се е срещнал с вируса и как го е изкарал. Там Псар тестове няма за какво да се правят - ако намерят един-двама положителни, ще е събитие.
Отново информация защо няма как у нас да се правят повече от Псар тестове - в момента капацитетът е 300 на денонощие при денонощна работа, ако ги докараме до 500,ще е цяло щастие. Никаква апаратура и тестове не могат да увеличат повече капацитета, защото за тези тестове трябват специалисти биолози, които не се обучават за седмица. Докато бързите за антитела могат да се правят в голямо количество във всяка лаборатория и са на повече от порядък по-евтини.

# 11 764
  • Другата България
Този коронавирус толкова е променил хората не е за вярване. Баща ми вчера е отишъл при Джипито, че има бодежи около сърцето а той даже не го е прегледал и го отпратил, като му е казал да се обажда на 112.
Скрит текст:
Миналата седмица една позната ми разправя, че при пресичането на пешеходната пътека възрастен мъж е паднал но никой не му помогнал, той станал след няколко минути цялото му лице в кръв, качил се на тротоара и пак паднал- пак никой не помогнал и с триста зора се е изправил. Ей тези хора толкова ли нямат вече човещина в тях, въпреки че съм жена и ме е страх от вируса - пак щях да му помагам без маска и ръкавици да съм
Сигнализирайте в Здравната каса.
За съжаление, в момента има ОПЛ-та, които отказват да преглеждат пациенти на място, дори когато са със съвсем различна симптоматика от грипоподобна. Препращат ги към 112. Което е абсолютно грешно и само в ущърб на пациента, тъй като от СП пък ги препращат отново към ОПЛ, и се получава омагьосан кръг, в който един болен човек се завърта, докато нещата станат трагични. Затова подайте сигнал в Здравната каса, те контролират ОПЛ-тата и трябва да направят проверка, както и да наложат наказание на лекаря.

# 11 765
И един още по-сериозен въпрос - как ще коментирате съотношенията - 
починали към приключили случаи = брой починали разделен на ( брой починали + брой излекувани) - за тия държави които са "яко в играта" :  Китай, Италия, САЩ, Испания, Германия. Аз продължавам да спазвам правилата на играта , такива каквито ги определят от Щаба.

Личи си кога се взимат отрано мерки и кога си затварят някои очите и ушите докато натрупат капитал.

В Америка 3ма сенатори ги хванаха, че са знаели за короната, но са си траели. Казали на свои хора да продават всички акции, а за пред телевизора - нищо няма.

Китай изпусна положението - края на Януари обявиха локдаун и проблем, а това нещо се е разпространявало от Декември там.

Великобритания - от едното политиканство на Борис сега ще надминат Италия за дни..

Но, да дадем и добрите примери:
Тайван още от декември въвеждат скийнинг (мерене на температурата) на идващи от Китай и карантина.

Южна Корея хванаха веднага църквата, от която е започнало вскичко - локдаун, масови тестове, сериозно мерене на температури и лидерите на тази църква са в момента в затвора. Още на летището те мерят и ти правят тест. След няколко дни в локдаун те пускат ако си добре, ако не си - обратно от където си дошъл.

Сингапур - също безкомпромисни мерки, хванаха един от църквата заразен и от там - всички от тази църква в карантина, цялата страна в почти военно положение, един нарушил карантината си и директно на самолет и изгнонен от страната, а бил с постоянно пребиваване.

Виетнам - на всяка гара на влака се качва един чичко и мери температурата.

Русия - на летището с хазмат костюми. После що нямат болни ..

Израел - за всеки заразен се знае къде е бил, с кой е говорил, какво е правил и се изолират всички по веригата.

.......
Къде сме ние в този спектър от добри и лоши мерки.
1. Закъсняхме. Целият Февруари си е вилняло и никой нищо не направи. В това отношение сме като Италия и Китай
2. Липсата на отмяна на обществени събития също закъсня. 3ти Март и това е просто грип насадиха фалшиво чувство на сигурност у прекалено много хора.
3. Обаче, още с първите няколко случая се взеха много бързи и добри мерки. Карантина, локдаун.
Сега с ограничението да излизаш от града е също добра идея. Хубаво е и ,че взимаме добрите примери от другите държави - например пазаруването сутрин на възрастните.
4. Лошото е, че мрънкачите ги интересува икономиката, бизнеса повече отколкото живота и не приемат насериозно ситуацията. Качват си се на Витоша, ходят си по градинките, тъпчат се в метрото.

# 11 766
Ние тук сме марионетки, визирам Държавата, каквото ни кажат отвън, това правим, зависими сме, защото сме се поставили в такова положение. Не се надявайте на сериозни мерки, а само на продиктувани. Каквото ни кажат, това ще правим. Язък, дето толкова харесвах Радев Президента.
Според мен всяка държава сама си решава. Иначе мерките щяха да са еднакви навсякъде. Никъде в Европа не действаха като нас, затова не мисля, че някой е им е наредил.

# 11 767
  • София
Официално отложиха с 1 г. дори и всемогъщата Олимпиада, символът на целия спорт и неговият смисъл. За последно олимпиада е отлагана заради 2-та световна война. Ехх. Sad

# 11 768
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сестра ми 15 дена е без глас и кашля за световно (в епицентъра на вируса е в Холандия).  Първата седмица беше ужас от кашлица и слабост. Не е на 70 и не е на 20. След 40 години се кара по-тежко от хората. Дори и да не си стигнал до болница.

# 11 769
Сериозно?
Ами, кажи да чуем, кой вариант ще тръгне при нас?И кога?
Да знаем какво ни чака...а не да седим, да се почесваме и да се чудим Иде ли лавината и къде се е скрила, че не я виждаме.
Напълно сериозно. Сваляш мерките и до няколко седмици ще сме като Италия.
И си сигурен, че ще е точно "Италия", защото?

# 11 770
Ама ти нали разбираш, че може и на три хилядния случай да сме днес, никой не знае /само се подозира/ и няма да ни го каже. Просто не се проверява достатъчно, тоест около мен се разхождат някакви хора, които може да са носители или заразени. Аз може да съм носител и да заразявам. Не знаем.

# 11 771
Аз не разбирам. В момента няма забрана да си работиш в магазина, въртиш бизнес и т.н. щом искаш.
Само хотелите май са затворени принудително, поне ресторантите, стаи се дават - в темата за Велинград четох.
Ми излезте и работете щом сте загрижени за бизнеса, няма нищо, не ви е страх, всичко е измислица.
Защо карате и другите , които знаят какво е в Итали, Испания, че и другите страни вече . Това, че сте млади и ви е внушено, че не боледувате и не ви засяга май е причината, но ще се разочаровате. Младите не са защитени, нито децата.
Но щом искате да ходите на разходки, да си работите, който има бизнес (повечето май сте такива с тези вопли) вървете, отворете и работете.
Само едно обаче не отчитате, баламите да работят за жълти стотинки и само да се събира парсата наготов вече не е вариант. Хората ще мажат филия с олио и ще си пазят семейството, защото нямат пачка да извадят и да ги приемат за лечение.
Как пък веднъж не бяхме единни, не спазихме правила, препоръки, все нещо и някой знае повече.
Не ме е яд на хората без доходи и спестявания, ама и те не са тези дето протестират, само се притесняват.
Яд ме е на другите, а това е промиване на мозъците вече.
Но , който иска да излиза и работи. Аз ще съм на каквото мога и докато мога и дано оцелея, ама... не знам, каквото ми писано.
Хотелите са затворени,не се дават стаи никъде. В черноморските градове има голям туризъм,който сега е в криза. Майка ми си загуби работата точно в тази сфера. Малко ли хора работят в ресторанти,хотели,туристически фирми. Само в България сигурно няма някакво облекчение на този бизнес. Мерките ок, ама който не умре от корона,ще го утрепе глада и това,че няма работа после.

# 11 772
НСЧ, не е нужно да мислим, държавните дела други ги мислят. Но, ако това те успокоява, че Ти решаваш, окей.
Я, ми кажи, в тоя форум ти ли решаваш или следваш правила, след дадена ти възможност уж да решиш. Или се съобразяваш. Въпроса е риторичен, не се нуждая от отговор. Знам как стоят нещата. Не в този форум, а по принцип. Била съм модератор.

# 11 773
Хора, нали идеята на това затваряне по къщите беше да намалеят случаите? Защо пак сте недоволни? Ако си карахме както преди и вече бяхме на 1000ния случай пък щяхте да обвините властите, че не са взели никакви мерки. Няма угодия! Все някой трябва да хленчи за нещо.

red balloon, няма нужда да им угаждаме на недоволните. Да си стоят вкъщи и да кротуват докато отмине този вирус с възможно най-малко жертви. Пък те да си мрънкат както си знаят. Може и това да е единственото, което знаят.

Ние тук сме марионетки, визирам Държавата, каквото ни кажат отвън, това правим, зависими сме, защото сме се поставили в такова положение. Не се надявайте на сериозни мерки, а само на продиктувани. Каквото ни кажат, това ще правим.

А добро утро. Това е казва да си част от ЕС.

# 11 774
Е стига де, нали точно в темата се натъртваше, че след германците, точно България е най-подготвена откъм интензивни легла? Сега изведнъж пазели здравеопазването да не се срине.

Общи условия

Активация на акаунт