COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 868
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 240
  • София
Добре, ако е така, значи до момента в Банско трябваше да има поне един от жителите му да е болен и да е стигнал до кислород, да го кара на тласъци. Вече колко време са под карантина, колко време е огнището? Огнището е поне от 2 седмици, а май и три седмици, значи е време да "излязат" болни и заразени.

# 12 241
И аз чета колко много тества Германия, но си трябва контакт да си имал с болен или да се връщаш от не знам си къде. А същевеременно една камара хора си боледуват по-леко по къщите, от какво не е ясно. Което пък не е толкова лошо, да го изкарваме така по-лекичко всички 😉

Не просто да си бил в контакт с болен или да си пътувал до опасните зони и двете през последните 14 дена, но и да имаш симптоми. Те ако тестват всички по описаните показатели без комбиниране, трябва не 160 000, а 16 милиона на седмица да тестват. Освен това казват, че и да си болен, но можеш да дишаш, в болниците няма какво да направят за теб, затова си стой в къщи. И ако отгаваряш на изискванията, да не тръгваш по болници и клиники.

Това е от днес от вратата на моя ЛЛ. Не е измислено от него, а от местната управа. В цяла Германия има такива спешни телефонни линии според провинцията. 

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 22:55 от Анонимен

# 12 242
Мутафчийски също каза на брифинг, че маските са само за болни! Не е само Мангъров. А и други наши специалисти са на това мнение. Да се чудиш бб защо се хвали, че маски ще шие. Ще ни разболяват ли?! 😃
Голям % са без симптоми и заразяват без да знаят. Профилактичното носене на маска ограничава разпространението.
Човече,  дано най - сетне някой прочете, написано за енти път в темата. Ще допълня само, че и до днес в Китай са с маски. Здрави, болни, всички.
Тук и да прочете някой, все тая. Отговорните лица, които имат задължение да обяснят на обществото, не само, че не го правят, но и оборват нуждата от маски. А бг мама приемат на подигравка, както прочетох от предишен пост. Не виждат ли, че в Китай всички са с маски. Когато помпате нечий рейтинг, мислете и на какво основание го правите.

# 12 243
И понеже знам, че тук много си мислят, че са го изкарали, да ви кажа - не, не сте.
Еми и аз да ти кажа - не, не знаеш !

# 12 244
  • При семейството си
Soft Click, аха, и аз имам едни подозрения в кой момент ще вдигнат безпрецедентната си карантина в Ухан и след, ако това стане,  дали ще са толкова прецизни, споделящи статистиката си. Току виж, след като всички се сложим под карантина, се окаже, че “Ухан” не е най-успешния модел, и подобните “психопати” (както го нарече една съфорумка), като Мънгаров, са по-реалисти.

# 12 245
  • Germany
Да де и симптоми. Но това за контакта с болен, знам ли. Ние тук бая болни си имаме, то знаеш ли вече от къде ще се заразиш...
Сега по-малко вероятно де, защото и контакти нямаме. Тъкмо четох днес, че младите имали проблеми със срещите в Тиндър. Нямало къде да се видят за първи път и така изобретателно си чуквали среща на шопинг в хранителния магазин или в чакалнята на лекар ( то май и там вече не може).

# 12 246
А какво се случва с пенсиите и детските добавки? Нещо сякаш чух да казват по тв?

# 12 247
Добре, ако е така, значи до момента в Банско трябваше да има поне един от жителите му да е болен и да е стигнал до кислород, да го кара на тласъци. Вече колко време са под карантина, колко време е огнището? Огнището е поне от 2 седмици, а май и три седмици, значи е време да "излязат" болни и заразени.
А дали не говорим за различни щамове. Аз се чудя дали не е възможно вируса вече да е мутирал в много на брой разновидности, и в дадена страна да е по разпространена по смъртноносна мутация от 1 клон на епидеията в друга по малко смъртноносна от друг клон. Също така различни разновидности да дават различна картина на леки, тежки симптоми, процент безсимптомни.

# 12 248
Извинете ако.е пускано.Това масово тестване ли е?
https://youtu.be/wqH0YKvQ5PY
Това е пробовземане.

# 12 249
Да де и симптоми. Но това за контакта с болен, знам ли. Ние тук бая болни си имаме, то знаеш ли вече от къде ще се заразиш...
Сега по-малко вероятно де, защото и контакти нямаме. Тъкмо четох днес, че младите имали проблеми със срещите в Тиндър. Нямало къде да се видят за първи път и така изобретателно си чуквали среща на шопинг в хранителния магазин или в чакалнята на лекар ( то май и там вече не може).

Диагностициран в лаборатория,не просто болен.

# 12 250
Скрит текст:
И аз чета колко много тества Германия, но си трябва контакт да си имал с болен или да се връщаш от не знам си къде. А същевеременно една камара хора си боледуват по-леко по къщите, от какво не е ясно. Което пък не е толкова лошо, да го изкарваме така по-лекичко всички 😉

Не просто да си бил в контакт с болен или да си пътувал до опасните зони и двете през последните 14 дена, но и да имаш симптоми. Те ако тестват всички по описаните показатели без комбиниране, трябва не 160 000, а 16 милиона на седмица да тестват. Освен това казват, че и да си болен, но можеш да дишаш, в болниците няма какво да направят за теб, затова си стой в къщи. И ако отгаваряш на изискванията, да не тръгваш по болници и клиники.

Това е от днес от вратата на моя ЛЛ.

Всеки път като вляза в темата и все едно преживявам дежавю. Нали и тук са същите принципите, по които се решава кой да се тества и това се повтаря постоянно през страница-две...

# 12 251
Някой има ли статистика коя държава колко теста е направила дотук?

https://ourworldindata.org/coronavirus-testing-source-data
Този сайт е с неактуална и непълна информация.

# 12 252
Цитат
Не може да се отрече, че т.нар. Баце е хитрец и съумя да постави начело на борбата с КВ-19 подходящи лица.
Не може да се отрече, че има нюх, сега овладя такива като Мангъров в обща позиция в група. Ми евала, казвам. Не че съм му почитател на Бацето. Но в такива времена е нужна дисциплина. Мутафчийски беше добър вариант - военен, балансиран, харизматичен. Сега опранжи Мангъров в колективен мозък. Правилно. Защото много хора слушат Мангъров , който е безспорен авторитет, и не носят маски, щото ...нали, нямало нужда.
Аз съм на абсолютно същото мнение, бях голям критик на баце преди епидемията, но в интерес на истината не мога да си кривя душата, че действията на държавата в тази извънредна ситуация с оглед възможностите на държавата ги намирам за правилни и дори и тези хитри ходове, да го извадят Мангъров от студиата и да го вкарат в тоя щаб където да си защитава тезите а не да атакува щаба от екрана. Аз започвам да имам и съмнения относно това което Мутафчийски намекна за едно продуктово позициониране. Да не би Мангъров да има някакви лични интереси държавата да закупува тия тестове, защото ако Мутафчийски е прав и тия бързи тестове от 10 доказано болни дават 6 фалшиви резултата, то наистина те ще нанесат повече вреда отколкото полза. Аз не знам кой е прав и кой крив, само коментирам. Защото при 60% отрицателни резултати на вирусоносители тия тестове направо са вредни. Това означава конткантки хора които при по точни тестове ще бъдат изолирани, директно да се насърчават да продължават да ходят на работа примерно и да заразяват други хора, защото теста е показал отрицателен резултат.

Nikola Tesla, логично разсъждаваш, но защо си мислиш, че на всички контактни или рискови  ( контактни на болни или на завърнали  се от Италия, Испания  и други рискови дестинации) лица се правят тестове? Те и без това си обикалят навсякъде.
Такива случаи като днешния във ВМА не ти ли правят впечатление, кога пък толкова бързо им излезнаха тестове на 4 човека, били там да си правят тест, вече са готови и го съобщават... Или са били настанени там преди резултатите от тестовете?  Защо? Или незнайно как и защо са успяли да се тестват във ВМА.....или как изобщо имат достъп до там ( вчера съобщиха, че са запълнени местата).
С бързите тестове хората, които предполагат, че може да са носители на вируса, могат да си пуснат тест, те без него със сигурност ще продължат да си ходят на работа и да са контактни... (или да им се случи по-лошо). Така поне има шанс да се намерят повече контактни лица
и да се вземат навременни мерки доколкото е възможно.

Според мен, държавата не иска паника и наплив в болниците. Разбираемо, системата няма да издържи.

# 12 253
Много благодаря и аз това разбрах от днешното обяснение на Кантарджиев за тестовете и за това се зачудих..при нас за сега работят с ПСР тестовете,а кои ще поръчваме в огромни бройки ,за кои се яде Мангъров-защото и той не каза-за тези с антиген или за тези с антитела и кои всъщност ползват останалите държави.Личното ми мнение,съдейки колко бедна е страната и като цяло на какъв хал е здравеопзването има смисъл да се поръчват тези /антиген/които хващат заразата на 4-5 ден да не се разнася..а тези за антителата да почакат малко..така или иначе и аз не вярвам,че болшинството са го минали и проучването може да почака леко..
Аз също съм за тези тестове - доказващи антиген, независимо от това дали дават или не грешка. Искам да се тестват профилактично и периодично, работещи в хранителни магазини, аптеки и изобщо хора, които са звено между всички ни.
Нека мед. персонал и хора със съмнителна симптоманика или  бронхопневмония се тестват с генетичните тестове, те са важни и много рискови.
Обаче не разбирам този призив - да се правят повече тестове, без да е ясно, какво се очаква от това.

# 12 254
Китайската компартия, ако реши, ще държи Ухан и 1 година под карантина. Те не се отчитат пред никого, не гонят рейтинг за избори и т.н. А тези, които са крили в началото са били местните власти, от централното политбюро като са разбрали по-късно им сложиха карантината и имаше много оставки. Иначе китайците не са го направили това, за да се доказват пред света и да рекламират някакви модели, а защото трябваше да спасят останалата част от Китай, заедно с икономиката, което те и постигнаха.

Общи условия

Активация на акаунт