COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 284
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 390
Ами добре, явно всички ще сте доволни да сме под карантина до края на света, че да не умрем от вируса. Аз от писанията горе това виждам.
Не смятате ли, че има един момент, в който приемаме жертвите и казваме стоп?

# 12 391
Аз все повече започвам да вярвам, че планът е карантина докато намерят ваксина - т.е 18 месеца. Който оцелее , оцелее. Решили са, че няма да гледат икономическите последици и 100% се концентрират върху вируса явно. Ами в такъв случай друга опция освен 18 месеца карантина не виждам. Накрая ще кажат, че са спасили "X" хора от вируса, което ще е вярно, но няма да кажат какви са последиците от 18 месеца карантина в жертви от глад, депресии и др. Така ще го представят, че ще изглежда , че са спасили човечеството.
Просто на всички е ясно, че карантината работи само докато мерките са в сила, няма план какво става след вдигането и,а и никой не пита, но е ясно, че се връщаме в изходно положение.
Това ще бъде такава катастрофа, че дори ебола ако се беше разхождала спокойно по света не би могла да причини.Покрай мен навсякъде са деца, виждам ги как започват да увяхват, стават вяли, отмина времето когато се чуваше глъч и врява, очите им са  като понички от телефони и компютри, лицата им са бледожълти. Домашния арест ще ги убие необратимо. Цвете в саксия не се държи. Аз не съм излизала не помня от кога и сутринта се събудих с подути очи и запушен нос, усещам как липсата на движение и чист въздух ще ми натресе много повече бели отколкото един грип.Вчера писах за жените на село, където така и не отидохме поради КПП тата, една припаднала , друга вдигнала кръвно , трета захар. Като ходих да изхвърля боклука срешнах съседа на стълбището, имам чувството че всички сме започнали да ставаме леко неадекватни. Психиката ни категорично вече не е започнала да се уврежда, а е увредена .Това няма как да не остави отпечатък. Не съм икономистка ни за икономическите последствия не мога да гадая, но здравните и психологически последствия ще са тежки. Никаква психоза не трябваше да се създава.Трябваше да се затворят просто ресторанти , кафенета и фитнезали за месец време и с това да приключи всичко.Децата трябваше да си ходят на училище, да тичат по парковете на въздух, да изграждат естествен имунитет, вирусът не е страшен, щяхме да го преодолеем.И без това по време на пика стотици хиляди пенсионери се редеха на 10-11-12 пред пощите, на 8 март се празнуваше, и без това гишетата на КАТ до преди седмица бяха претъпкани с хора заради уредби, регистрации и т.н. гишетата за данъци да не говорим.Квото е имало да става е станало вече.Който идва от чужбина - задължителна карантина две седмици и с това се приключва. Животът трябваше да продължи да си тече по старому.Гледам статистиката с тримата починали възрастни хора , 35 в болница , и си мисля че сънувам или съм в някакъв филм на ужасите.

# 12 392
Мария56, адмирации за мнението. Нека виждаме и такива мнения, които да гледат нещата от другата страна.

# 12 393
  • София
Мангъров сън не го хваща, да не изтърве някое тв предаване. Впечатлението ми е, че не е пипвал списание след като е завършил. Нямало нужда да се следят международни публикации. Питат го той лекува ли деца - отговаря трябва да се правят бързи тестове.

Ти се го слушаш внимателно какво говори, а реагираш само на репликата за бързите тестове. Да, ако няма с какво да ти измерим левкоцитите в кръвта, ще има само да гадаеш колко са, дори ще се чудиш имаш ли ги или ги нямаш образно казано. Толкова ли е трудно да се разбере?
Недей да го подценяваш толкова, само защото не премълчава нещата, които няма да се харесат на населението. Защото преди малко Мутафчиски отговори каква е била смъртността при свинския грим, ама едно число не каза за смъртността от короната.
В момента това, което на никого не му харесва е азбучната истина, че вирусът е нов и ще мине през света. Всеки се надява да се спре. Всички ни е страх, но това е нов вирус, с който земното население не се е срещало и епидемиите от този тип вируси (коронавирусите) затихват от самосебе си, когато 70 процента от популацията срещне вируса. Това е. Хубаво-лошо, това е.

# 12 394
Ами добре, явно всички ще сте доволни да сме под карантина до края на света, че да не умрем от вируса. Аз от писанията горе това виждам.
Значи сега още не се смята така. Трябва да мине малко време още, седмица-две. Да им писне хубаво на всички. И тогава ще започнат и те така да смятат.
Ще се четем пак след две седмици и ще видите. Само дано сме с всичкия си дотогава. Изтрещяването от домашния затвор започва навсякъде да си личи.
За протокола, аз от ден първи съм на вашето мнение.

# 12 395
аз се надявам по време на карантината здравната система да се подготви. Иначе друг смисъл от карантината на населението няма. Когато системата е сравнително готова да посрещне вълната, която неминуемо ще дойде, да вдигат
Но да мрат като кучета в арена армеец...или по домовете...

# 12 396
  • При елфите ...
Слушам сега Генерала за готовността на всички болници да лекуват вируса... ами на селУ имаме болница, ама нямаме лекари... идват от близкия областен град, където работят в друга болница... кой ще ни лекува, ако се стигне до този момент... не ми се мисли...

# 12 397
Относно Мангъров и хората, които пренебрежително се отнасят към него - леля ми е лекар с 40 години стаж , специалист по белодробни болести. Мангъров е светило в областта си, това го знам от нея, така че моля недейте да го смятате за някакъв изкукал старец , разбираш по-малко от бг-мама експертите.

# 12 398
Никой не е застрахован, умират и не малко здрави млади хора. И много се заразяват в супермаркети или аптеки, или и те не разбират откъде.
Да седим години е невъзможно, но също толкова се лъжете, ако смятате, че ако затворим пенсионерите и проблемът е решен. Защото смъртността от 40 до 50 години също не е малка, а и колко от нас са под 40, хипертоници, или не дай боже предразположени към диабет, без да го знаят?
А колко от вас са пушачи?
Смъртността зависи и от такива фактори, и то ако не умрем, ще се метнем като прани гащи за месец - два. И кой ще ви гледа децата през това време, ако са безсимтомни носители? Или викате, с болницата, с нас. Ние берем душа, те пищят и тичат около нас, как ще стане тази работа.

# 12 399
Като повтаряте пенсионери, та пенсионери, има много млади хора със сериозни здравословни проблеми. Като добавим и калпавата здравна система...
ММ под 40 е хипертоник, аз под 30 съм с много здравословни проблеми и отслабен имунитет. Около нас е пълно с млади хора с здравословни проблеми и хронични заболявания. Или всички болни- да мрът, всички пенсионери-да мрът, да може вие здравите да си живеете живота. Да обаче няма да се получи точно така, при претоварена здравна система от всички болни и стари и вие  няма да може да се вредите ако претърпите инцидент.

Това от генерала тръгна, 'внуците ще убият бабите си'.
Да, има и други рискови групи...

# 12 400
Никой не е застрахован, умират и не малко здрави млади хора. И много се заразяват в супермаркети или аптеки, или и те не разбират откъде.
Да седим години е невъзможно, но също толкова се лъжете, ако смятате, че ако затворим пенсионерите и проблемът е решен. Защото смъртността от 40 до 50 години също не е малка, а и колко от нас са под 40, хипертоници, или не дай боже предразположени към диабет, без да го знаят?
А колко от вас са пушачи?
Смъртността зависи и от такива фактори, и то ако не умрем, ще се метнем като прани гащи за месец - два. И кой ще ви гледа децата през това време, ако са безсимтомни носители? Или викате, с болницата, с нас. Ние берем душа, те пищят и тичат около нас, как ще стане тази работа.

Вижте сега , не е коректно да споменаваме само негативите от едно решение, без да сравняваме с негативите от алтернативата. Всички казват, ако няма строга карантина за всички, хора ще умрат. Така е и това е тъжно. Но вече сме се докарали дотук, и в двата варианта ще има негативни последици. По мое скромно мнение три месеца е абсолютният максимума след който карантината би била вече налудничава и щетите, които ще носи ежедневно, в пъти ще превишават ползите.

# 12 401
Е, генерала тъкмо обяснява, че водещи са заболявания, а не възраст
Понеже всички станахте статистици, може да погледнете в България колко болни има с диабет и сс заболявания, на каква възраст и с каква смъртност, дори без вирус

# 12 402
Добро утро. От списващите има ли "маргинали"? Добро утро, маргинали!

За маргиналите държавата не е предвидила нищо, според Министър Горанов:

"Тези граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези (за самоосигуряващите се става дума) – , те са социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях”.

Ето и списъкът на самоосигуряващите, които попадат в тази група:

свободни професии или занаятчийска дейност по регистрация (журналисти, адвокати, консултанти, архитекти, експерт-счетоводители, одитори) и други:

физически лица, упражняващи свободна професия;
лицата, които плащат патентен данък и не са еднолични търговци.
занимаващи се с търговия;
едноличен търговец (ЕТ);
собственик или съсобственик на капитала търговско дружество.
регистриран земеделски стопанин или тютюнопроизводител;
при полагане труд без трудово правоотношение и месечно възнаграждение равно на или над една минимална работна заплата като намаля разходите за дейността, ако не се осигурен на друго основание за съответния месец – в тази хипотеза не дължи социални осигуровки (напр. за пенсия), а само здравни.

нотариуси;
частни съдебни изпълнители;
лицензирани оценители;
експерти към съда и прокуратурата;
медицински специалисти;
дейци на науката, културата, образованието;
икономисти;
инженери;"

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 09:42 от niljaniljo

# 12 403
  • София
Пуснали са Igm Igg тест за корона вирус в Цибалаб. От тази сутрин. 26 лв мисля.

# 12 404
  • София
Какво е казал Мутафчийски за % починали от свински грип?

Общи условия

Активация на акаунт