COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 114
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 675
Скрит текст:
Аз май ще дочакам това, което чакам:
Цитат
Бургазлии ще имат свободен достъп да се изследват за коронавирус
http://www.desant.net/show-news/52639?fbclid=IwAR3AN7HbQTyIo08A3 … _FAJFV716SueRwb3k

Как свободен  достъп до тест ?
И как свободен достъп  до болнично лечение ?

И "братята" ли които не са осигирени?
Значи в Англия и другаде ги оставиха на  стаден имунитет ние тук да ги обгрижваме ?

Макар и достатъчно  фалшиви от тестовете , ще останат ли тестове за  здравно осигурените?
Ще останат ли свободни легла в болниците от тях в болниците ?
Нямаше ли едно изискване да си платиш осигуровките поне 3 години назад?

Значи за един пенсионер  дето е работил 40 г  с 200 лв пенсия , , няма да има място а за тия свободен достъп с нито ден трудов стаж   ще има ?
Да не мислиш, че свободния достъп е безплатен! Не се заблуждавай.

# 12 676
Момичета брат ми е със същите симптоми и днес сутринта е ходил на ренген. Има инфекция и му предписали антибиотик, лекарите смятат, че едва ли е коронавирус или ако е е в много начален стадии. Утре съм на преглед да видим. Ренген може да си направите и без направление. Аз мисля сутринта да ида да си направя ренген и да отида при докторката.

# 12 677
  • В планината / На морето
В Италия имало вероятност ограниченията за придвижване да останат до края на юли, дори да се спре транспорта и да се затворят и улиците...
Китай - 2 месеца супер ограничения, Италия - 5. Каква е логиката, почвам да се чудя, само в дисциплината ли?
Разликата е , че  в Китай е тоталитарен режим, а в Италия е ЕС - деморация.
Е че Италия има само 6 дихателни апарата на 100 000 население.

# 12 678
На Каролев са му повдигнали обвинения.

# 12 679
  • Bulgaria
В момента ако имате някакви симптоми, но не сте сигурни дали е коронавирус и личната ви изпише антибиотик ще го пиете ли?

# 12 680
Banshee Генерал Мутафчийски го съобщи сутринта.

Е, добре.
Изключено е да борави с грешна или непълна информация, защото е генерал Мутафчийски. 
Да си припомним ли какво говореха някои в началото на епидемията?

Търсих въпросния споменат доклад, не можах да намеря. Само тиражирано от редица медии, където пише от следи от вируса до жив вирус. Поредната тъпня на която не смятам да се връзвам докато някой не покаже този доклад.

# 12 681

Много добре. Абсолютно си го заслужава. Не като муха без глава да щъка тук и там по време на задължителна карантина.

Искам да го осъдят. Много е нагъл.

# 12 682
  • Варна
Казаха, че коронавируса не бил по опасен за хората с астма и ХОББ, в сравнение с останалите.
Все пак при тези състояния има значима/сериозна дихателна обструкция и недостатъчност. Не мога да разбера защо не са рискови?
Напротив-опасно е.Мутафчийско го коментира това сутринта
Зададох въпроса си защото поне няколко пъти го чух по новините, че тези хора не са рискови. Явно всеки ден говорят различни неща

# 12 683
  • София
Момичета брат ми е със същите симптоми и днес сутринта е ходил на ренген. Има инфекция и му предписали антибиотик, лекарите смятат, че едва ли е коронавирус или ако е е в много начален стадии. Утре съм на преглед да видим. Ренген може да си направите и без направление. Аз мисля сутринта да ида да си направя ренген и да отида при докторката.
Снеж, от една страна, от тия разходки вирусът се разнася. От друг страна обсадени-човек вече на лекар не може да иде. А освен короната, има още много не по-малко опасни болести....

# 12 684
  • София
Като гледам как се гълтат масово антибиотици, след 5 години този коронавирус ще ви се стори като разходка в парка като се появи някоя резистентна на всички антибиотици бактерия....

# 12 685
Може ли някой с познания да коментира това:
https://nova.bg/news/view/2020/03/25/282618/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
"„Самият озон не влияе директно върху коронавируса. Атомният кислород, на който се разлага озонът, деактивира този вирус и то за много кратко време. Нашият принос е в това, че ние създадохме първата система в света, която генерира хибриран озон. Заболяването се убива в рамките на 15 минути”, обясни хипотезата си инж. Ганев. "

Иначе и руснаците казаха, че УВ лампите тип "Слънце" вършат работа за дезинфекция. Те по принцип също генерират озон. Аз в къщи облъчвам всяка вечер антрето.
Но после знам, че трябва да се проветрява задължително. Не знам колко е безвредно да се диша.

# 12 686

Много добре. Абсолютно си го заслужава. Не като муха без глава да щъка тук и там по време на задължителна карантина.

Искам да го осъдят. Много е нагъл.

И прос(т),ама егото като е до небето,нали трябва да се похвалим,да ни забележат,иначе защо са всичките усикия?!?

# 12 687
  • Варна
Снощи гледах репортаж от плевенско село. Над 200 завърнали се, неконтролируеми роми. Кметът беше изнервен и отчаян. Зададе резонния въпрос защо не бяха затворени границите. Българите у дома, циганите - свободни. Не знаели. Б. Б. стиска кинти и отрича бързите тестове, Мангъров е на противоположно мнение. При липса на тествани няма да има и нови открити зоразоносители. Сега чакат да стигнат до фаза пневмония , за да ги изследват. Има ли трафик от други държави, ще има и риск.
Политиците ни дезинформират. Никаква конкретика за бюджетна помощ, стратегия и помощ.

# 12 688
  • на пъпа на Златията

По мое време   не се предпочиташе да се пращат хората на рентген за щяло и нещяло.
Даже се препоръчваше  да са минали  най малко 6 несеца  между 2 рентгена .
Не е ли по добре  да се напарави рентген след боледуването или ако се усложниш?
Не е ли излишно такова тичане направо на рентген ?
Ами ако изобщо не се заразиш?
А антибиотика се даваше  до преди 20-тина години , за да се спрат усложненията . Но после се появи резистентността  защото в храните  ни има достатъчно антибиотици .

# 12 689
  • тук-там
Обсъдихте ли новите декларации? Не мога да ви изчета....
Някой по-запознат с GDPR - може ли да поискаме информация как ще се съхраняват личните ни данни? Това е по една декларация минимум от всеки на ден. С данни не само по лк, ами и с временен адрес, адрес на пребиваване и т.н....тонове хартиени декларации с ЛД ще се въргалят в кашони някъде.
Нещо ми се струва прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт