COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 265
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 065
Ън, защо провеждаш всичко това? Никой ме е давал подобни указания? За профилактика?

Да, и се чудех останалите хронични и възрастните как и дали се пазят сред близките, които ходят навън.

Скрит текст:
[Ън, моето мнение е, че се заразяваш най-вече при близки контакти - затова се изследват контактните - т.е. домашните, лекарски персонал .. по летищата и масовите мероприятия също има насищане на хора (и вируса съответно). Дори и при домашен контакт не винаги всички го хващат. В самолета не е доказано да се разпространява - освен ако не стои болния до теб и ти покашля ритмично - а там е уж затворена климатизацията. Това са моите наблюдения до момента./spoiler]

Най-вероятно си права. Ако някой стои много близо до теб, по-продължително време. Иначе не виждам някой да бъде подминат и тогава изолацията просто се обезсмисля.

# 13 066
# 13 067
  • София
Банско един ден ще го изучават като феномен - толкова заразени излязоха оттам, а вътре в града нито един. 🤔 Явно сериозно се дезинфекцират банскалии, от сутринта сигурно започват с вътрешните промивки. 😂

# 13 068
  • Sredets/Burgas
Вървим стабилно към национална катастрофа и тя няма да е от коронавируса.
Малко е оф топик, но:
Напълно съм съгласна за националната катастрофа и тя се нарича демографска катастрофа,
 (за която пък изобщо и не се говори)...

# 13 069
  • София
Вървим стабилно към национална катастрофа и тя няма да е от коронавируса.
Малко е оф топик, но:
Напълно съм съгласна за националната катастрофа и тя се нарича демографска катастрофа,
 (за която пък изобщо и не се говори)...

Ммм, защо? Според мен по Коледа и в началото на 2021 г. бая бебета ще очакваме...

# 13 070
  • София

Не зная как сте стигнали до изводите, че мангъров призовава и бил против това илонова, явно по различен начин възприемаме един и същ текст. За мен нещата са точно като по учебник - щем-нещем ще  я срещнем в един момент, трябва да се знае къде и как е положението.
Авторът каквото иска да каже - казва го. Нататък четящият и слушащият решават как да го интерпретират.

Не се хаби, една групичка тук "превежда" всяка дума на Мангъров като дявола Евангелието. То пуста любов към генерала, ама фенките му вече губят способността и да четат/слушат с разбиране.

мангъров буквално до вчера обясняваше, че това е обикновен грип, и трябва просто всички да го изкараме. Критикуваше наложените мерки. Обясняваше, че не трябва да се носят маски. И подобни умотворения. Лошото е, че всички, които не им харесва ситуацията с изолацията се хващат като удавник за сламка за думите му, щото той нали, все пак е професор вирусолог. Сега, не знам що от вчера обърна палачинката, и реши че спешно целокупното население тряя да се подложи на тестуване. Сестра ми в имала контакт с него - за 1 минута и буквално две изречения от негова страна и то без съдържание - 100лв. Според мен интересите му в момента са съвсем комерсиални... То и аз искам да се тествам, както и всички около мен, че и тези, дето ми живеят в блока, но с тестове, които дават 60% грешен резултат е освен безмислено и вредно!

mmm75, престани да тролиш! Вчера бяха 95% симптомни, днес - 5G мрежата и ултразвукът, който пържел мозъците на бебетата,  преди бяха някакви неземни мутации по тоя вирус, всеки ден плямпаш глупости, конспирации и откровени лъжи! Заради такива като тебе започвам да разбирам дори Гешев с неговия зор за контрол над интернет! И прати много поздрави на сестра ти, която лъже също като теб. Познавам поне десет жени, които са лекували децата си при Мангъров, много от тях до днес го търсят за всеки дребен проблем, по всяко време, ако ще и посред нощ, и никога на никого е е отказал помощ, без да вземе нито една стотинка. Лъжеш и тролиш и тук, както в цялата тема, само не знам интерес ли имаш от това, или просто си луда.
Но следващият път, в който се изцепиш с твоите чумно-смъртни прогнози и конспирации, за пръв път в живота си ще използвам бутона "информирай модератор", така че спри се малко с паникьорските си и лъжливи постове.

# 13 071
Една статия на Организацията на работодателите в България с коментар за икономическите мерки на правителството. Накратко казано, всичко звучи добре, ама само звучи. Ето част, останалото в линка.
За да получи 60% от държавата"...предприятие, на което му е забранено да работи  и, съответно - няма приходи, трябва да поеме ангажимент за 3 плюс три (общо 6) месеца да изплаща пълното възнаграждение и да запази числеността на персонала, за да получи подкрепа в размер на разходи за труд за месец и половина. Плащайки Данък сгради, Такса битови отпадъци, разходи за охрана, наем или ипотека! Спряно предприятие без никакви приходи за неизвестен период от време! От тези 60 на сто, 2/3 ще се върнат обратно в хазната до 25-то число на месеца, следващ месеца на изплащане на заплатите, под формата на осигурителни плащания от работодателя и осигурените лица и като удържан авансов данък от възнагражденията на служителите."

# 13 072
Вижте,
Плата, подножия и пикове има само при естествени развиваща се епидемия. В момента няма такава и не виждам защо някой очаква някакви пикове или плата да дойдат. В момента, образно казано сме дръпнали аварийната спирачка на бързодвижещ се влак и се надявяме да намалим скоростта на разпространение.
Понеже с тестовете гледаме назад във времето и виждаме на практика колко хора са се заразили преди 10-12 дни, отнема две-три седмици докато се отрази в статистиката.
Не очакваме пикове, плата и прочие, а значително намаляване на случаите.

# 13 073
  • 1st floor
Б.Б. спомена, че гръцкия модел е удачен.
Какъв е той?

# 13 074
Абсолютно същото, за което говоря по-напред. След като в Германия ограничиха тестването, това се очакваше. Младите (които не са в рискова група) няма нужда да стоят в бункерите. Това е.

Само че това няма да стане утре. След като дни наред се занимаваха с финансова и юридическа покрепа на тази част от населението и бизнеса, която ще го закъса, сега обмислят мерки за плавно и безопасно преминаване към нормален живот, но някой друг път. От днес си имаме луди глоби в NRW, в това число и за повече от двама човека на едно място, ако ще и с комшиите да решите да пиете ракия в двора или в тях. А ако се съберете 10 човека, 5 години затвор на глава. Днес Финанцамт не работеше и има голяма табела, че няма да работи, и то в период на подаване на данъчни декларации. Какви млади, какъв живот?

# 13 075
Близки са до вчера цифрите в Италия, поне това което разбрах с моя италиански, чакаме да публикуват таблицата след малко.

ПП.
683 починали.
3491 нови заразени.

Пак слизат надолу.
Не гледай броя на починалите, а броя на новооткритите. Цифрата е страхотна, защото само до преди 4-5 дена беше почти двойна. Това означава, че има смисъл от мерките, защото те действат.

# 13 076
Цитат
Вземи си един прост Ринолекс и си слагай в носа.
Къде има ''Ринолекс''?Търсих два месеца.Отговарят,че или няма внос или,че е спрян от производство.
Уж социалната изолация помага,но и на мен вече ми се струва,че това е фалшива работа.Разбрахме,че трябва бавно,мнооого бавно да катерим кривата.И аз се опасявам,че ако лятото поутихне, есента пак ще изригне всичко.

Последните един два месеца не съм търсила, но съм насъбрала 3-4 опаковки вкъщи от последната година.

# 13 077
Мангъров още преди седмици обясняваше, че трябва да се тества населението.
Не зная как сте стигнали до изводите, че мангъров призовава и бил против това илонова, явно по различен начин възприемаме един и същ текст. За мен нещата са точно като по учебник - щем-нещем ще  я срещнем в един момент, трябва да се знае къде и как е положението.
Авторът каквото иска да каже - казва го. Нататък четящият и слушащият решават как да го интерпретират.
Вероятно ще се обидиш, но разбирането ти клони към 0. Разбери, НЕ Е възможно да се тестват всички. Към момента е почти невъзможно да се осигурят тестове, за ЛЛ, за да тестват хора, които потенциално може да са заразени с КВ. Тестват такива с изразена симптоматика и такива, които са рискова група. Това са ни възможностите.
Ако се стигне до положението на Италия или Испания, положението ще бъде неконтролируемо и много тъжно у нас. Към това са насочени усилията ни на всички, да няма бум, да минем по ниско, именно защото знаем какво пише в учебниците. Няма интерпретация, има теория и реалност, която показва, че теорията има изключения.
Това е, ако искаш чети и разбирай, ако искаш, обяснявай, колко неразбираме ние и половината свят.

# 13 078
Скрит текст:
Младите хора ще имат право да се върнат към нормалния си начин на живот, след като се отмени обширната забрана. Главният канцлер Helge Braun каза това по време на едночасова сесия с въпроси и отговори в интернет платформата Jodel. "Следващата фаза е, разбира се, младите хора, които не са в рискова група, да могат отново да излязат на улицата", каза той, когато го попитаха как ще протичат ограниченията. "Но тогава трябва да тестваме последователно и да открием кои са контактите на заразени хора, така че залазените да не се увеличават отново експоненциално."

https://www.n-tv.de/panorama/17-57-Kanzleramtschef-Junge-Leute-d … icle21626512.html
Абсолютно същото, за което говоря по-напред. След като в Германия ограничиха тестването, това се очакваше. Младите (които не са в рискова група) няма нужда да стоят в бункерите. Така го разбирам аз. Допълвам, че не съм против мерките в момента. Пик не трябва да се допуска рязък.
Какво стана с 70% стаден имунитет?

"Но тогава трябва да тестваме последователно и да открием кои са контактите на заразени хора, така че залазените да не се увеличават отново експоненциално."

# 13 079
"Освен за възрастните, вирусът е опасен и за децата с хронични заболявания, казаха от щаба. От там съобщиха, че у нас вече няма грип. Това значи колегите трябва вече да мислят, че ако има двойна пневмония с тежък ход, трябва да изпращат в указаните лаборатории за сигурна дигноза материал."

Общи условия

Активация на акаунт