COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 303
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 515
Ами не си взимате брошурка за да не се заразите и така, а тези които искат си взимат, не са забранени.

# 13 516
Може би сте писали вече, но сутринта по Нова стана дума за Гърция и крутите мерки там. Та те ще внасят лекарство ЗА коронавирус, което лекувало според китайците и се внася от Япония. Нещо по този въпрос знае ли се, или пак сме на мантрата "Няма специфично лечение за болестта"? Генералът започва нещо да ме дразни с тоя цинизъм. Вярно че такава му е длъжността обаче не може да се изтъпани там и да каже, че има или няма респиратори, 80% от хората, които са включени на тях умират. Чудесно начало на деня! Вярно да си приготвям чаршафа и да се запътвам към Арената, или направо на пързалката на Зимния дворец.

# 13 517
А аз не разбирам какво предлага Мангъров за тия 70 процента,дето ще се заразят? Ще ги лекува ли, как точно, къде и т.н. Аз разбирам, че 70 процента ще се разболеят. Но не приемам от тях 15 процента да умрат!
Искам да знам Мангъров, шаба, другия щаб, надареното МЗ какво предлага за тия 70 процента! Тест не бил добре, маска не, алгоритъм няма, лекарства не внасят, респираторите заети...значи явно да си носим по един бял чаршаф към арена армеец и толкоз?!?!?
Ох... В идеалния вариант на тази теория преболедуват тези, при които смъртността е 0.2-0.4%, а тези при които е висока, се пазят. Само уточнявам, не твърдя че трябва да го правим. Няма как да стане тук, освен неусетно. Никой няма да ни кара да го правим нарочно, успокойте се вече.

# 13 518
  • София
Хепи, нека не убиваме вестоносеца. Мангъров поставя на масата азбучните факти, които всеки студент по медицина и лекар ги знае, ако е минал предмета по инфекциозни болести. Той не е в щаба, че да предприема мерки. Той предлага да се види какво е положението. Не казва, че не трябва да има мерки, а дори да е имал съмнения, вчера за последно с ушите си го чух в интервюто, че не оспорва мерките. Но като цяло няма да ни се размине с 20 процента от населението да гомине и останалите да са чисти и неопетнени. Пред бтв го каза - отлагаме неизбежно. Преди дни пак каза - натискаме кривата надолу, защото здравната система не може да поеме 10 хиляди болни, но тя не може да поеме и 5 хиляди на месец, нито за два месеца.
Лично за мен изводът е, че ще отлагаме, ще натискаме, като през това време ще се молим да разсрочим нещата, т.е. по-бавно да го минем. Ще се молим през това време да измислят някакво лечение или поне да не се стига до тежки случаи. Обаче ако не  направим "снимка" на положението към определен момент, съвсем не знаем докъде е стигнала епидемията. Не искам ЛЛ да ми гадае по телефона дали съм с корона или не.

# 13 519
И още нещо извъртате както ви е удобно. Генерала каза и го повтаря от няколко дни Германия спира бързите тестове. Бързите повтарям за да го запомните
Точен цитат от сутрешния брифинг:
Цитат
...преди 12 часа Германия обяви, че няма да тества вече.
https://novini.bg/zdrave/bolesti/589368
На минута 22:18 започва въпросът, в чийто отговор казва това.

Да така звучи, но е продължение на отговора на въпросът за Румъния. Румъния ще тества от врата на врата...това става с бързия тест.
Не мисля че има държава която няма да тества.
Ама не мислих че ще има и държава която няма да лекува възрастните си хора....

# 13 520
  • София
Добре, да забравим за "тестовете на Мангъров".

Но планът за масов скрининг е много разумен. И докато чакат нашите по-достоверни бързи тестове, да вземат и да прочетат плана, да внесат корекции и да са готови да го приложат.

И в крайна сметка, мисля, че много работодатели биха предпочели да купят тестове и да организират скриниг на служителите си, вместо да чакат държавата да поема разходи за РЗ или да уволняват.

А за лечение на възрастните, предполагам имате предвид Белгия. Те казаха, че няма да местят възрастните от домовете за грижа в болници, защото домовете за стари хора са оборудвани за лечение.

# 13 521
А аз не разбирам какво предлага Мангъров за тия 70 процента,дето ще се заразят? Ще ги лекува ли, как точно, къде и т.н. Аз разбирам, че 70 процента ще се разболеят. Но не приемам от тях 15 процента да умрат!
Скрит текст:
Искам да знам Мангъров, шаба, другия щаб, надареното МЗ какво предлага за тия 70 процента! Тест не бил добре, маска не, алгоритъм няма, лекарства не внасят, респираторите заети...значи явно да си носим по един бял чаршаф към арена армеец и толкоз?!?!?
Това дили ти приемаш, вируса хич не го касае....   Smiley
Явно доста хора си фантазират, че идеята е да си стоим по къщите, докато вируса пукне.
Е, да, ама не.Вируса ще го има и след като излезем от къщите и тръгнем на работа, училище или който там където ходи всеки ден.И да, заразени още ЩЕ има.И да, и жертви още ЩЕ има.Искаме или не.
От кои ще сме ние, можем само да гадаем.
Да, никой не иска да умира "днес и сега", от точно този вирус.
Но колкото по-бързо разберем, че нямаме контрол над живота и смъртта, толкова по-добре.
За всички.

# 13 522
Аз се чудя какво ще стане, когато след месец хората излезнат отново от домовете си.
Вариант, в който 3-4 месеца нищо не работи, не си представям.
Чух, че в Италия обявили пълна карантина до юли - това хипотетично възможно ли е ?
Какво ще правят тези всичките милиони хора до юли ?

# 13 523
Внесено е тази сутрин предложение за затваряне на парламента. Да се събират само, ако има обсъждане по мерките. Опозицията е против.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/zatvarjat-parlamenta-zaradi-izva … o-polozhenie.html

# 13 524
Новината за кораба ми е много съмнителна на мен. Той предполагам е бил дезинфекциран много пъти и вирусът уж още го има там. Каква е логиката тогава да се дезинфекцира навред ако това не помага. Според мен подобни новини се използват, за да плашат хората и така да се подобри процеса на изолация и разпространение, защото очевидно това е най-добрата мярка.

# 13 525
Германия няма никакво намерение да спира тестването, явно звездите му го говорят на Мутафчийски това....
Преди 2 дни приятелка в Германия ми писа: "Няма тестове и тук, трябва да си много зле за да те тестват". Предполагам и вие сте в Германия, от там твърдението ви. Аз го разбирам по-скоро че намаляват тестването, а не че го спират. Дали защото нямат тестове, както казва приятелката ми, дали поради други причини - не знам.

# 13 526
Да не са тия дето проверяват водомерите?
не, той поясни..това са тия като Изи пей дето се плащат сметки.

Странно, не съм виждала такива

# 13 527
Какъв масов скрийнинг с капацитет 350 проби на ден, като и много от тях са съмнителни и се повтарят и потретят, докато се изтестваме масово тука, някои ще пусне въжена линия до луната.

# 13 528
  • Bulgaria
Тук много хора ми се подиграват, че само питам за авиган. Турция и Гърция са поръчали лекарство - дали не е точно авиган? Защо нашите нищо не говорят за лечение, за лекарства? Защо другите държави могат да си закупят, а ние не?

# 13 529
https://www.ft.com/coronavirus-latest
Проследяващи траектории за смъртност от коронавирус.
• Кривата на смъртните случаи в САЩ все още се засилва, сега минава покрай Иран на същия етап.
• Добавени са няколко нови страни, които са преминали 10 смъртни случая

Карта, проследяваща броя на смъртните случаи в субнационални региони
• Каталуния се присъединява към Мадрид и Ню Йорк като нови градски епицентри на пандемията
• На този етап Ню Йорк има най-висок брой на смъртните случаи от всяко място
• Добавени швейцарски кантони и германски щати

И разширихме нашата диаграма на „малки множества“, която вече показва ВСИЧКИ държави със 100+ потвърдени случая в един изглед, така че можете да сравните траектории на случаите в САЩ с ОАЕ или Китай в Чили. Показани са 70 държави.

Последни траектории на случаите за основните страни:
• Обработването на случаи обратно в Хонконг и Сингапур, тъй като опасенията нарастват, че огнищата могат да започнат повторно
• Италия надминава Китай за потвърдени случаи на същия етап
• Прочетете за изравняване на кривата: https://www.ft.com/content/e015e096-6532-11ea-a6cd-df28cc3c6a68

Ето нашата най-нова карта, проследяваща броя на смъртните случаи в субнационални региони
• Каталуния се присъединява към Мадрид и Ню Йорк като нови градски епицентри на пандемията
• На този етап Ню Йорк има най-висок брой на смъртните случаи от всяко друго  място

Общи условия

Активация на акаунт