COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 104
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 755
Колкото и да е голям броят на заболели, няма да надхвърли броят, който би се получил, ако цялата държава е отворена. А това рано или късно трябва да се случи, няма как да държат държавата в локдаун завинаги.
Ние не сме в локдаун. Доста бизнеси работят.
Скрит текст:
Туризма тази година го отписвам, поне големите хотели по курортите.
Иначе какво друго да отворят, нямаме кой знае какви индустрии, които страдат.
Най-потърпевши са наистина актьори, фризьори, козметици, адвокати и т.н. свободни професии. Но предполагам, че при проточване на нещата, ще може да се намери и за тях някакъв вариант.
Доста бизнеси работят, защото сме още на втората седмица.
Но, за да продължат да работят, трябва ти да имаш пари, за да отидеш при тях като клиент и да им платиш.
А като те затворят теб за 3 месеца в къщи без доходи, откъде ще вземеш, за да ползваш услуги и да си платиш?
В бизнеса нещата са навързани.
Ако Пенка няма пари за хляб, не си купува.Пекарната фалира.Производителя на зърно и той....
Елементарен пример.Валиден за всеки бизнес.
Та, за да продължат тези бизнеси да работят, трябва хората да имат пари, които да наливат в тях.
И друг пример...назад някой писа, че строителството си продължава работа.О.к.Ама като след месеци лежане в къщи хората изчерпят парите, с какво ще си купуват жилища?А масово строителните фирми работят със заеми.
Е, като си настроят апартаментите, а няма да кого да ги продадат?Фалит.И още хора без работа.

# 13 756
Между другото, Мутафчийски с половин уста потвърди думите на Костов - не можем да я караме така до септември.

Можете и още как. И ще я карате със или без щаб.

# 13 757
  • София
Между другото, Мутафчийски с половин уста потвърди думите на Костов - не можем да я караме така до септември.

Можете и още как. И ще я карате със или без щаб.

Вие ли сте вече начело на щаба?

# 13 758
В Испания случаите не намаляват все още:

18: +2,538 случая, +107 смъртни случая
19: +3,431 случая, +169 смъртни случая
20: +2,833 случая, +235 смъртни случая
21: +4,946 случая, +324 смъртни случая
22: +3,646 случая, +394 смъртни случая
23: +4,517 случая, +462 смъртни случая
24: +6,584 случая, +514 смъртни случая
25: +7,937 случая, +738 смъртни случая
26: +8,578 случая, +655 смъртни случая
Лили, днес ги дават, че новите случаи са 6673, а смъртните случаи 442

# 13 759
https://dnes.dir.bg/na-fokus/prof-kostov-pred-dir-bg-do-mesets-t … te-na-ambrazurata

Въобще не съм въодушевена от въпросния професор Костов, пак рафинирано ни се каза, стоите си по къщите, защото нямаме ресурс да ви лекуваме, гарнирано с общи лафове, за да се замаже кое ще е по-опасно, това, че нямаме здравна система, която да посрещне тази епидемия или вредите за икономиката. Как да ограничат  щетите не за хората, а за здравните им системи и влизащото в бюджета и дотам.
Това не е ли работа на статистиците, а не на докторите. Звучи ми като желаещ да прави политическа кариера, а не като доктор.

# 13 760
След седмица, да отворят Бургаска област и така поетапно за страната, за да се придобие колективен имунитет.

Направо ви се чудя. Обяснихте ми че сте със автоимунно заболяване.
Не чухте ли,че излекуването на заразен от КВ отнема до два месеца и повече. Каква седмица, то ако за една седмица ставаше ...
И друго ви се чудя при положение че постянно се говори че маската не пази здравия откъде това спокойствие.
А пък и друго ако не сте разбрали това ограничение на контактите и дистанциране има за цел да предпази и възрастните хора и хронично болните.
Ама тия дето го правим и спазваме указанията явно сме лудите според вас.

# 13 761
  • София
Признавам, че аз нищо не разбрах от интервюто на Костов. Може ли някой да ми го разтълкува?

# 13 762
  • Bulgaria
Четирите терапии срещу коронавирус, които използват в Европа:

https://pik.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B5 … VPdHhNEIWoZscO_7E

# 13 763
САЩ е съвсем различен живота от познатият ни европейски. Там всичко е кредити и застраховки. Те няма да издържат и месец без работа. Не са толкова богати, както много хора си мислят тук.

# 13 764
  • София
"Не чухте ли,че излекуването на заразен от КВ отнема до два месеца и повече. Каква седмица, то ако за една седмица ставаше ..." - реално на първите излекувани у нас им отне около две седмици...

# 13 765
няма пари за хляб, не си купува.Пекарната фалира.
Ако разбираш немски, ще ти пусна информацията за Тирол. Една от най-големите зарази тръгна от барман с корона вирус. Ето така например работи един болен с леки симптоми, заразява наред, заведението е отворено, парите не спират да вървят..Как мислиш, че тази пекарна ще я кара, ако хората вътре са болни? Затворен бизнес плюс удър по здравната система плюс съдебно дело (защото късно са съобщили). Защото не може да кажеш, че пекарната ще е отворена, но собственикът ще поеме здравните разноски, ако лепнат вътре корона вирус, нали. Не коректно, нали така.

ПП Пекарната е само пример, тази срещу нас работи и то добре, защото вече на никой не му се влиза в Билла. Примерът ми може да се отнесе към ресторанти или други.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:17 от Анонимен

# 13 766
На някои хора много им се иска да са карантинирани доживот явно. Генералът да им казва от телевизора какво да правят и те да козируват. И вероятно всеки месец да си получават чека през процепа за пощата. И преди съм го казвала, такива хора сигурно ги влече само-мазо практиките, ама не си признават.
Хубаво, 70% трябва да се заразят, ама това заразяване може да стане в рамките на следващите 10 години, нали?
Скрит текст:
Аз още не съм карала никакъв грип през живота си, ваксини за грип не съм слагала, чакам, ама нещо все ме подминава...

# 13 767
  • БГ
Добре де..наистина ли си мислите, че големите държави, като Китай, САЩ, Франция, Италия, рискуват милиарди загуби и рецесия е така, за просто 1 грипченце? Сериозно ли виждате логика в това? Simple Smile СЗО и CDC обявяват пандемия, издават си разни мерки, щото примерно...им е скучно?
Китай си затваря 80 милиона + под карантина и си спира икономиката, щото да се повесели партията?
Не знам, по вашата логика всички държави на тоя свят трябва да са някви дебилни, със се вирусолозите, учените и тн - общо взето цяла сюрия идиоти, само в БГмама съзират истината и то е, че е просто вирусче.
Няма локални особености - има претоварване на здравната система, застаряващо и болно население и неспособност за лечение на всички нуждаещи се. Това е. Това опитваме да избегнем и ние, щото сме на по-лош хал като здравна система, брои медици, легла, машинария и прочие, от тях Simple Smile
Още не мога да приема, че уж интелигентни хора не могат да ги разберат тия елементарни нещица и търсят под вола - теле, при това по най-нелогичния начин Grinning Нищо де, конспирации и филми да има.

Явно сте от по-младото поколение и нямате много представа от бившия режим, с който България уж се раздели преди 30тина години. В Китай могат и да го приложат, но по голямата част от света никога не са си го и помисляли. Те не могат и да си го представят. Няма да залитаме по теории на конспирациите, но защо да не си помислим, че вируса е точно иконимически, а не толкова биологичен. И затова мерките са панически навсякъде.

# 13 768
  • В планината / На морето
Цитат
Относно круиза, когато ги свалиха споменаха още 50 човека заразени и после спряха. А само преди 3 дни имаше нови 2 починали, от същият круиз. Властите знаят колко са заразени там. Но се съмнявам да кажат. До последно нещата изглеждаха добре, но от самото начало казах, че круиза не може да е индикатор на нищо, освен може би протичане на болестта. Ако има по-нови изследвания на хората от там, с обновени данни, ще се радвам някой да ги даде.

Ами новата информация е ,че доста круиз-кораби обикалят света , като призраци
и никой не ще да свали туристите от тях на бреговете си.
В Чили даже за замергали кораб с камъни...

https://www.krone.at/2124172

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 10:51 от bubanka

# 13 769
Днес един колега ми каза, че цялото му семейство което работеше в един ресторант са започнали в някакво производство работа ( не разпитах за подробности). Ще има и бизнеси, които ще търсят хора в момента на кризата, така че все ще имаме някаква опция ако останем без работа. Аз и тоалетни бих чистила, за да не гладува детето ми.

Общи условия

Активация на акаунт