COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 712
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 13 845
Скрит текст:
Починалите в Испания са 0,07%...по-малко, отколкото умират всяка година, от всякакви болести.
За колко време са починали тези 0.07%, което е по-малко от смъртните случаи за цяла година от всякакви болести?
Аз за първи път, откакто сме отворили въобще темата, си казвам, че няма абсолютно никакъв смисъл. Който иска и има възможност, нека говори с хора, които работят в такива отделения. Какво да му обясняваш, то си мисли, че нещо го мамят, лъжат, премятат...Затова някои страни през май наистина ще са наред, а други по-малко. Дано сме от първите, все пак пазим и конспираторите, общество сме.

# 13 846
Артемис - в цял свят учените проспаха вируса, не само в БГ. Сега не е време да анализират събрания материал, сега ни трябват действия. Приложната наука е на ход, фундаменталната е за мирно време. Като гледам нашите мозъци /с уважение го пиша/, нещо не съм обнадеждена обаче. Предвиждам, че Съвета ще се скара и разформирова, или отделни негови членове ще хукнат по медиите да се жалват колко са неразбрани.

# 13 847
  • София
Април, какъв цинизъм, тези не са от хората с тежките пневмонии и апаратното дишане. Ако греша кои са - поправИ ме! Мисля, че тези са от първите, които се появиха и още в началото ги приеха и там седят.

# 13 848
  • на пъпа на Златията
Майка ми е медицинско лице и ми каза да се подготвя психически поне до 6-15.05 , според това което се говори в тази среда , евентуално отпускане на каиша ще има след тези дни .
Не знам какво да си мисля вече .....Flushed

Ами аз предполагам .
Шият се маски , предпазни костюми ,  ще се снабдят хората с тях . До тогава ще проучват  за надеждни тестове и методи за лечение .
Ще ни преброят  с тестовете на какъв хал сме . Който е преболедувал - на работа .
 .

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 15:47 от bubanka

# 13 849
  • БГ
Април, какъв цинизъм, тези не са от хората с тежките пневмонии и апаратното дишане. Ако греша кои са - поправИ ме! Мисля, че тези са от първите, които се появиха и още в началото ги приеха и там седят.

Да  точно те са. Генералът ни го каза. Даже вчера се изпусна, че им трябвали леглата пък не можели да ги освободят. И журналята го емнаха, след тази непремерена думичка. Днес беше по ..

# 13 850
При положение, че доказано има болни по домовете си, които се влошават, нищо не пречи тези да ги изпишат с вируса и да си карат карантината у дома.

# 13 851

Да седят, пият кафенце, пушат си по терасите.
И това обясни генерала....
Сега все още имат възможност лекарите  да проследят различни развития на болестта. Сега... защото никой не знае какво ще е след три пет или десет дни.

# 13 852
  • Варна
Не знам дали е вярно но на еддно място казаха, че в Италия на ден умирали 1735-1750 човека на ден и без коронавирус. Знаете ли освен статистиката за починалите от коронавирус, води ли се и друга статистика на починалите изобщо. Дали има данни изобщо колко са всички пачинали в Италия за последния месец.

# 13 853
  • БГ
milittana, явно алгоритъма им не го позволява.

# 13 854
  • София
Е, да, ама те са първите "печеливши", които ще влязат в отчетите как са приети, наблюдавани, какви са симптомите, как е протекла болестта, че са държани до последно и са изписани в идеално състояние от всяка гледна точка. Следващите няма да са така, защото машината се завърта и излишното изпада.

# 13 855
Мнението на доктор в спешно отделение в Ню Йорк, който е работил като епидемиолог в Африка и Азия, та е и бил заразен с ебола 2014ста година, описва си деня в спешното в болницата в туитър също:
https://www.cnn.com/2020/03/24/us/coronavirus-doctor-day-in-life-trnd/index.html

Завършва с :

"You might hear people saying it isn't real. It is.
You might hear people saying it isn't bad. It is.
You might hear people saying it can't take you down. It can.
I survived Ebola. I fear #COVIDー19.
Do your part. Stay home. Stay safe.
And every day I'll come to work for you"

# 13 856
  • Русе
Не знам дали е вярно но на еддно място казаха, че в Италия на ден умирали 1735-1750 човека на ден и без коронавирус. Знаете ли освен статистиката за починалите от коронавирус, води ли се и друга статистика на починалите изобщо. Дали има данни изобщо колко са всички пачинали в Италия за последния месец.

https://countrymeters.info/en/Italy

# 13 857
  • Bulgaria
Учени: Има връзка между COVID-19 и мъжката фертилност

https://www.actualno.com/health/ucheni-ima-vryzka-mejdu-covid-19 … vDFG4oXObeXvo5h_g

# 13 858
Ми той и новият секссимвол на републиката вече каза - май месец. При това не каза "Юруш на маслините", каза, че тогава ще има някакво "отпускане" и че щяло да се "диша по-леко". Никаква изненада в тази насока. Е, попарва мечтите за години, прекарани в "карантина", но това не е фатално...
Няма мечти за години карантина. Колкото по-строга е за толкова по-кратко ще се изчистим, а после мерките трябва да са да се следи да не се внесе отново. Хлабавата карантина и нарушаването и като Каролев и подобните му удължават времето за изчистване.

# 13 859
Наистина се изумявам на цинизма . "Те май не са били кой знае колко болни."
Не, не е цинизъм, а практичност. Няма причина, в задоволително добро състояние да стои и да чака да се изчисти от вируса и около него да циркулира мед. персонал. Не виждам и причина, ако човек е в начална степен на разболяване, но няма нужда от специални грижи, да не му бъде назначена своевременно терапия в домашен режим /но не парацетамол и витамин С/. Това дава реален шанс, много хора да не развият пневмония и да избегнат отежняване на състоянието. Защо трябва да гълтат препарати за грип, които не е ясно дали ще помогнат, и да се чака пред задушаване за да бъде приет в болница.
Пребройте се, колко пъти са ви изписвали антибиотик без изследване, без антибиограма и се е получавало. Защо сега трябва да се плавят на по големи светци от папата.

Общи условия

Активация на акаунт