COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 555
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 14 565
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Щатите вече №1 по брой заразени,дано по смъртност да сме назад.
И какво,китайците се осраха,пръснаха си говната по света,невинни измират,големи държави в Западна Европа изнемогват на трупове,милиони хора без работа и приходи,разклатени иконимики...

Гледам брийфинга на Тръмп,между другото му личи,че е бесен на Китай,спомена санкции и че работят върху сделка с Китай,за да е в американски плюс.Спомена,ей така,между другото,и колко други вируси са дошли от тяхната локация;) И служебните бла бла,ние сме приятели с Чи,ще се разберем бла бла,грейт американ пийпъл,грейт чайниз пийпъл.

# 14 566
Както твърди една крилата фраза от днешно време - Да прескочим карантината... В психото ще е по-весело!

И аз смятам, че продавачките са идеални за извадката им.

Може и деца да са преболедували - десет дни температура, едва диша, два антибиотика и едва-едва се оправя. После двама възрастни от семейството го карат.
Фразата е супер.
За продавачките апелирам отдавна да ги тестват.
Февруари всички бяха болни у нас. ММ за първи път излезна в болничен, повече от 20 години тр.стаж, пи антибиотик и още куп неща. Само аз се разминах с втрисане без температура и много чай с бърбън. Това за мен обаче беше грип и то не особено лош, малко по продължителен.

# 14 567
  • София
няма да можеш, защото не е по желание. поне не е по желание от държавните тестове.
Питам за тестване с/у заплащане. Въпросните тестове за антитела ще бъдат ли налични в частни лаборатории, за да се тества всеки, който желае?

# 14 568
  • София
Ами те вече имат отсега готов отговор, ако се окаже, че няма антитела. Поредната конспирация. Grinning

Никъде за никаква конспирация не говоря, Лили. Говоря за политика. За извличането на максимални икономически и политически дивиденти от всяка една ситуация, лоша или добра, природна или "човешка".
Светът се занимава с това от хиляди години и в това няма нищо конспиративно, това е реалността, в която живеем.  Докато ти броиш умрели хора в нета, други пък гризат нокти в опит да измислят как да спечелят от кризата, трети плачат и си палят свещ пред иконка, четвърти вярват на някой или нещо си друго. Всекиму своето.
Не всеки, който не е съгласен с теб, е рептил.

# 14 569
Simple Smile Флип абе да ти кажа аз леко се боя Мангъров да се окаже прав и да открият много с антитела. Защото това значи че целият свят живее в една огромна измама, и огромна манипулация, а това ме плаши не по малко от вируса.

Няма да открият, спокойно. Това е равнозначно на самоубийство.
Ще тестват 1000 избрани, ще установят, че антитела нема, вирусът вчера е пристигнал от Милано, смъртта идва със страшна сила (и предният ѝ край вече се вижда, както пишеше Христо Бойчев), ще ни пратят по домовете да гледаме и слушаме Бойко, Гешев и Мутафчийски, и така.
Мангъров се набута между шамарите просто, а с тия 1000 теста просто ще го пуснат по пързалката.

Колко според вас, би показал истински реален тест на 1000 случайни?

# 14 570
  • София
Simple Smile Флип абе да ти кажа аз леко се боя Мангъров да се окаже прав и да открият много с антитела. Защото това значи че целият свят живее в една огромна измама, и огромна манипулация, а това ме плаши не по малко от вируса.

Чакай сега. Нали говорят за първа и втора и трета вълна на грипа. Тук може да е същото.
Първа вълна - определена бройка хора го изкарват безсимптомно, но в същото време ръсят наоколо.
Втора вълна - засяга хора във рискова възраст, със заболявания и т.н.
Нали и в Италия не откриха пациент 0?

Сега, не казвам, че всеки кихнал и покашлял се е изкарал вируса. Но няма как да имаш пълна картина, без да направиш подобно изследване.

Освен това, много се коментират математическите модели. Те, че са прекрасни, така е. Но винаги съществува вероятност за грешка.

Помните ли какво казаха на брифинга на медицинския съвет? Ще следим 1 месец и тогава ще излезем с препоръки. Не случайно, защото всеки нов вирус изисква наблюдение, за да сглобиш пълна картина. Тепърва ще се изяснява голямата смъртност в Италия и защо точно тя се превърна в огнище, какви са достоверните данни от Китай и т.н.

# 14 571
Скрит текст:
Добре де, аз наистина не разбирам защо всички, които мислите, че сте го изкарали, не идете да се тествате в Цибалаб? Не струва вол и кон. Хем ще е интересно за останалите какъв процент от бг мама са изкарали вируса...ноември още.
26лв е тестът.

По-представителна извадка от форума няма Grinning
Защото не всички сме в София. Втора лаборатория пуска платени тестове там, в провинцията нито една.

А и като се юрнат всички, представете си част от чакащите да са преносители, някаква част от тази част и да не са сред най-внимателните в предпазването на околните и ей ви на̀ бърза зараза.
Ами то и аз може да съм носител. Нали затова отивам? Не се стреснах даже и от подхвърленото на брифинга, че от лабораторията подавали данни за положителните в полицията. Рискът да се заразиш в лабораторията иначе е добра цедка за хипохондрици Simple Smile Реално и в магазина можеш със същия успех да го направиш.

# 14 572
няма да можеш, защото не е по желание. поне не е по желание от държавните тестове.
Питам за тестване с/у заплащане. Въпросните тестове за антитела ще бъдат ли налични в частни лаборатории, за да се тества всеки, който желае?
А това всъщност ще е вариант за тези, за които платен, неплатен отпуск не е, или няма да им е в полза вече.

# 14 573
  • Sredets/Burgas

Гледам брийфинга на Тръмп,между другото му личи,че е бесен на Китай,спомена санкции и че работят върху сделка с Китай,за да е в американски плюс.Спомена,ей така,между другото,и колко други вируси са дошли от тяхната локация;) И служебните бла бла,ние сме приятели с Чи,ще се разберем бла бла,грейт американ пийпъл,грейт чайниз пийпъл.
А пък китайците не бяха ли дълбоко обидени заради факта, че, в Щатите си го кръстиха - " китайският вирус"?

# 14 574
Чакай сега. Нали говорят за първа и втора и трета вълна на грипа. Тук може да е същото.
Първа вълна - определена бройка хора го изкарват безсимптомно, но в същото време ръсят наоколо.
Не се има предвид това като казват първа втора и т.н. вълна. Втора вълна би било ако сега китайците започнат пак да се разболяват след карантината.

# 14 575
Скрит текст:

Да не те разочаровам много, но куркумата няма магическо действие. Имам познат, който работи в САЩ в мед. институт, където активно се занимават с онкологични изследвания. Изследвали са куркума и нищо особено не са открили.
Но по принцип, има много природни средства, които действат антибактериално и противовъзпалително: джинджифил, люти чушки, мастикс, чаено дърво, чесън, лук и т.н. Алкохолът в малки количества бори стомашно-чревни инфекции и т.н. Няма лошо да се употребяват с мярка.
Сусамовото олио в носа също има обяснение - създава филм върху лигавицата, което възпрепятства проникването на вируси и бактерии.

Не е по темата, но не мога да се сдържа - при стомашни болки се препоръчва да се пие разгазирана със стайна температура кока-кола. Действа вълшебно и при децата - една чаша на прием.

# 14 576
  • Пловдив
Тръмп бил бесен. Че той до онзи ден говореше, че това е просто грип и хората да си ходят на работа болни.
И какво, по-спокойно ли щеше да му бъде, ако вирусът беше дошъл от друго място, а не от Китай?

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 00:44 от Не се сърди, човече

# 14 577
Скрит текст:

Сега, не казвам, че всеки кихнал и покашлял се е изкарал вируса. Но няма как да имаш пълна картина, без да направиш подобно изследване.

Освен това, много се коментират математическите модели. Те, че са прекрасни, така е. Но винаги съществува вероятност за грешка.

Помните ли какво казаха на брифинга на медицинския съвет? Ще следим 1 месец и тогава ще излезем с препоръки. Не случайно, защото всеки нов вирус изисква наблюдение, за да сглобиш пълна картина.
Тепърва ще се изяснява голямата смъртност в Италия и защо точно тя се превърна в огнище, какви са достоверните данни от Китай и т.н.

Е, то за Италия нещата са кристално ясни:
1. Струпване на голяма китайска диаспора около Милано.
2. Наличие на много възрастни хора.
3. Лайфстайл, в това число жизнерадост комбинирана с мързел.

# 14 578
Няма спор, че има и хора, които искат да спечелят на гърба на кризата. Видяхме ги вече кои са те, тези с частните лаборатории и милионите тестове, които за нищо не стават и нищо няма да отчетат.

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 00:44 от Не се сърди, човече

# 14 579
  • София
И аз се въздържам поради опашките, които дадоха по ТВ пред въпросните лаборатории. Иначе бих се тествала от любопитство.

Общи условия

Активация на акаунт